היבטים פסיכולוגים - mamy

כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

היבטים פסיכולוגים

  • זוג או ילד – כיצד טיפולי פוריות משפיעים על הזוגיות

    זוג או ילד – כיצד טיפולי פוריות משפיעים על הזוגיות

    פורסם ב: 28.11.2012 אם עד להודעה על הצורך בטיפולי פוריות רמת האינטימיות בין בני הזוג היתה גבוהה, רבים מדווחים על התרחקות לאחר התחלת הטיפולים. אצל זוגות רבים מתרחשת ירידה בחשק המיני לאחר הכניסה לטיפולים. מה ניתן לעשות?
  • תפיסת חוסר הפוריות - הבדל בין המינים

    תפיסת חוסר הפוריות - הבדל בין המינים

    פורסם ב: 18.12.2010

    זוג צעיר נפגש, מתאהב, מתחתן ומקווה יום אחד להרחיב את התא המשפחתי. היום הזה מגיע, התקוות נבנות אט אט ונרקמות כחלום בראשם. עם זאת, החלום אינו מתממש. שוב ושוב הוא מתרסק נוכח חלומותיהם ותקוותיהם. כתבה זו אינה נכנסת לעמוק הקורה בהיבט הזוגי, כי אם דווקא להבדלים שבחווית ה'כשלון' החוזר ונשנה בקרב נשים וגברים.

  • הגוף הלא פורה – הנשיות הלא ממומשת

    הגוף הלא פורה – הנשיות הלא ממומשת

    פורסם ב: 22.06.2010

    משחר ילדותנו מלמדים אותנו נשיות מהי. לימודים ראשוניים אלו, נוגעים אז, ויגעו מאז בגוף שלנו. כך כאשר את בת שלוש וכבר מבויישת מבני המין השני, מבקשים ממך הורים ומחנכים למיניהם לנשק את השכן בן הארבע. מיד לנשיקה תתלווה השאלה את רוצה להתחתן איתו? את רוצה שיהיה חבר שלך? והנה נעשה הקישור הראשוני בין הגוף שלנו – המחבק, המנשק, לזוגיות ובהמשך לנשיות.

  • בעיות פוריות: משבר זוגי לא צפוי

    בעיות פוריות: משבר זוגי לא צפוי

    פורסם ב: 01.02.2010

    אנו מתבגרים ותוהים איזה מין הורים נהיה כאשר יגיע זמננו. אנו משוחחים, מתכננים, מתלבטים ולפעמים מתווכחים עם בני זוגנו בנוגע לזמן הנכון לעשות ילדים. ההורים רומזים בעדינות, ואולי לא כל כך בעדינות, שהם מחכים לנכדים. אנחנו עשויים לחכות כמה שנים, על מנת לסיים לימודים, או לרכוש בית מתאים למשפחה.

  • כיצד יכולים הורים לזוגות בטיפולים לסייע וממה להזהר

    כיצד יכולים הורים לזוגות בטיפולים לסייע וממה להזהר

    פורסם ב: 31.05.2009

    רבות נכתב על מצוקתם של זוגות שנמצאים בטיפולי פוריות ממושכים ומתישים, נקרעים בין תקווה לייאוש ונדרשים לתמרן בין המחויבויות הרגילות שלהם לטיפולים התובעניים.

    מן הראוי להפנות זרקור גם להורים של זוגות אלו שנמצאים אף הם במצב לא פשוט. הם רואים את ילדיהם  סובלים ואינם יודעים אם ואיך לעזור מה גם שהם חסרי סבלנות ומשתוקקים כבר להחזיק בידיהם את הנכדים.

  • תרומת זרע או ביציות– האם לספר לצאצא?

    תרומת זרע או ביציות– האם לספר לצאצא?

    פורסם ב: 12.11.2008

    בעשור האחרון חלה עלייה דרמטית במספר הילדים שנולדו כתוצאה מתרומת זרע או ביצית. בעבר התורמים היו אנונימיים והובטחה להם חשאיות מלאה ובמקביל גם ההורים נהגו לשמור את מעשה התרומה בסוד  ולא לספר לילד. בעת האחרונה קיימת בארצות מסוימות גישה חדשה המעודדת חשיפה של מעשה התרומה אל מול הצאצא שייוולד ופתיחות מלאה גם בנוגע לזהות התורם/ת.

  • "אני לא הסבתא, אני האמא...." - הורות מבוגרת

    "אני לא הסבתא, אני האמא...." - הורות מבוגרת

    פורסם ב: 12.10.2008

    ההתקדמות הרבה בטיפולי הפוריות והאפשרות לקבלת תרומת ביצית בקלות יחסית הביאה לכך שזוגות בגילאים מבוגרים מאשר מקובל בעבר הופכים להורים. כמו בדברים רבים אחרים בחיים, להורות בגיל מבוגר יתרונות וחסרונות וצריך לדעת איך להפיק מהמצב החדש את המיטב, אומרת עפרה ליאור, מדריכה ומאמנת הורים.

  • תסמונת ילד ה"מגיע לי"

    תסמונת ילד ה"מגיע לי"

    פורסם ב: 21.08.2008

    עפרה ליאור, מדריכה ומאמנת הורים, מזהירה מפני "מהמורות" אופייניות בקרב זוגות שהפכו להורים לאחר טיפולי פוריות. הסכנה העיקרית היא שזוגות שסבלו כל כך הרבה בשביל התינוק ירצו לתת לו את הכל ולא ישימו בפניו את הגבולות שהכרחיים להתפתחות התקינה של הילד וגם לשלווה הנפשית של ההורים...

  • טיפול אינטגרטיבי בנשים בהריון לאחר טיפולי פוריות

    טיפול אינטגרטיבי בנשים בהריון לאחר טיפולי פוריות

    פורסם ב: 07.11.2005

    גרסה מורחבת של מאמר זה התפרסמה בכתב העת "שיחות" ביוני 96'.

     
עמודים: 1 | 2