טיפים לקראת פורים-איפור, צילום, בטיחות
פורים הוא החג האהוב ביותר על הילדים- תחפושות ססגוניות, רעשנים, שירים, ריקודים וכמובן משלוח מנות שעושה את החג למתוק עוד יותר. בכתבה הבאה טיפים לאיפור, לצילום נכון ואיך לשמור על בטיחות ילדינו בפורים.
פורים הוא החג האהוב ביותר על הילדים- תחפושות ססגוניות, רעשנים, שירים, ריקודים וכמובן משלוח מנות שעושה את החג למתוק עוד יותר.
הורים רבים נוהגים לאפר את ילדיהם במהלך החג. במוצרי איפור רבים קיימים חומרים רעילים, שעלולים לגרום לתגובות אלרגיות או לזיהום.
בלהה הראל גורן, ארומתרפיסטית ובעלת רשת חנויות בייבי טבע, ד"ר קלרה קרבלניק, מומחית ברפואת עור ומפתחת ליין מוצרי טיפוח עבור חברת טריט ליין, ומומחיות רשת שילב מספקות טיפים לחגיגה מהנה תוך שמירה על כללי זהירות בבחירת התחפושת, איפור, מזון ועוד, ובהתייחסות ייחודית לחוגגים הצעירים במיוחד:
- ברוב המקרים ילדים, נוגעים בפנים ומכניסים את ידיהם לפה, לכן בפורים כדאי לרכוש תחפושות, שאינן מבוססות על איפור הפנים או תחפושות הדורשות איפור עדין.
- במידה וההחלטה היא לאפר את הילדים, חשוב להקפיד שצבעי האיפור לא יכילו חומרים שאינם מומלצים לילדים (לדוגמא, עופרת) ומומלץ לרכוש רק מוצרי איפור מאיכות גבוהה.
- במידה ומשתמשים במוצרי איפור קונבנציונאליים (הנרכשים בחנויות), כדאי לבדוק את תגובת הילד לאיפור מספר ימים לפני חג הפורים, בכדי לוודא שאין לו רגישות לחומר. יש לשים כמות קטנה של החומר באזור קטן על הפנים ולהמתין כשעה, לאחר שעה יש לשטוף את הפנים ולבדוק האם הופיעה אדמומיות או גירוי. במידה ואין תגובה שכזו, סביר להניח שלא תופיע אדמומיות גם באיפור על שטח גדול.
- מומלץ לאפר את הפנים והגוף באמצעות צבעים על בסיס מים וצבעים המבוססים על חומרים טבעיים, שהנם בטוחים לשימוש על עור הפנים והגוף של התינוק או הפעוט.
- מומלץ להשאיר את האיפור על העור לזמן מוגבל, רצוי לא יותר מ-3 שעות. חשוב מאד להסיר את האיפור לפני השינה.
- אופןהסרת האיפור חשוב לא פחות מאופן מריחתו ולפיכך מומלץ להסירו באמצעות תכשירים עדינים מאיכות טובה. במהלך הסרת האיפור אין לשפשף את העור, בכדי להימנע מהחדרת הצבע לנקבוביות ויצירת גירוי בעור.
- לפני האיפור יש למרוח על הפנים קרם לחות ללא שומן (השומן אוטם את נקבוביות העור). הסרת האיפור צריכה להיות עם חומר מסיר איפור. חשוב לא לשפשף את העור, או לשטוף עם סבון שלא מיועד להסרת איפור. לאחר הסרת האיפור יש לשים קרם לחות לעור עדין.
- יש להימנע מאיפור על שטחים רחבים ובעיקר מצביעת ידיים ורגליים. הצבע לא מאפשר לעור לנשום, נספג בו וחודר לכלי הדם. התוצאה המיידית היא כאבי ראש, חולשה ועוד.
- בשום אופן לא להשתמש בנצנצים למיניהם באזור הפנים והעיניים, או העור החשוף.
- במהלך היום יש להסיר את האיפור כאשר הילד לא מחופש. חשוב מאד לא ללכת לישון מאופר.
- חומרים שכיחים בתחפושות, כמו בדים סינטטיים, ניילון, משי ובדים המשלבים פרווה סינטטית וצמר, עשויים לגרום לבעלי עור רגיש תופעות של אדמומיות, עור מגורה ואף נפיחות בעור. עדיף, ללבוש תחפושות עשויות כותנה, או שלפחות רוב התחפושת עשויה כותנה ומאפשרות לעור לנשום.
- חשוב שהמסכות לא יהיו אטומות ויאפשרו לעור לנשום. מומלץ, שהמסכה תהיה עשויה פלסטיק, ללא חלקי מתכת וצבועה בצבעים המותרים לשימוש.
- ילדים ומבוגרים רבים רגישים לניקל. לכן חשוב שאביזרים, כמו שרביט וחרב, יהיו עשויים עם ידית פלסטיק ומצבעים מותרים לשימוש. כלל זה חשוב גם בתכשיטים.
- במידה ותחפושת עשויה מבד סינטטי מומלץ להלביש בגד תחתון, כדי למנוע גירוי.
- צווארונים עשויים תחרות, מלמלות, או פרוות - חשוב להרחיק מהפנים ומהעור החשוף, כמו כן, יש לדאוג שלא ילחצו או יחנקו.
- אביזרים נילווים – להימנע מלהשתמש בכפתורים גדולים או פונפונים, או כל אביזר אחר אשר הפעוט עלול למשוך, לנתק, לקחת לפה ולבלוע.
- מומלץ לא להלביש תלבושת מסורבלת, המונעת מהפעוט לנוע באופן חופשי (נעליים דמויי חיות,זנב שמקשה על הישיבה וכו').
- כוויות מקפצונים ומחומרים דומים ניתן להרגיע עם ג'ל אלוורה.
- היזהרו מבלונים מפוצצים, או שאינם מנופחים, הפעוט עלול להכניס לפה ולהיחנק.
- חשוב לזכור – עם כל השמחה והחגיגה – פעוטות נוטים להתרגש בקלות מרעשים חזקים (רעשנים) וקולות נפץ (נפצים וקפצונים).
- הליצן – משעשע ככל שיראה בעינינו, יכול להפחיד מאד פעוטות עד גיל שנתיים. לא מומלץ להתעקש ולגרום לפעוט "להתיידד" איתו.
מתכון ביתי להכנת צבעי איפור:
חומרים:
1 כפית מים
2 כפיות קורנפלור
1 כפית קרם פנים סמיך(מומלץ להשתמש בקרם פנים העשוי מחומרים טבעיים, המתאים במיוחד לעורם העדין של ילדים ופעוטות).
צבע מאכל טבעי - נתון לבחירה.
הוראות הכנה:
לערבב את הקרם עם הקורנפלור עד ליצירת תערובת אחידה,
להוסיף את המים ולאחר מכן מספר טיפות של צבע מאכל, לפי הצורך.למריחת הצבע יש להשתמש במכחול איפור או מברשת איפור לפי שטח הפנים הדרוש
לאיפור.
גיא בן נון, מנהל שיווק בחברת "קרט: מספק טיפים ועצות מעשיות, לצילום נכון ומדויק, של הילדים בחג הפורים.
- כשאתם מצלמים את ילדיכם, צלמו אותם בגובה העיניים, כך תוכלו לתפוס את המבע שלהם במדויק.
- אל תחששו להתקרב לנושא המצולם, אך יחד עם זאת חשוב לשמור על מרחק פיזי מהילד כדי לגרום לו להתנהג בטבעיות. מרחק אידיאלי לצילום הילד הינו כמטר וחצי.
- אם אתם מעוניינים שהאובייקט המצולם יראה היטב, השתמשו בזום האופטי של המצלמה.
- היה נכון! שימוש בחצי לחיצה על מתג הצילום מאפשר לכם להיות מוכנים מראש לצילום מבלי "לפספס" את הרגע, המיקוד כבר נעשה וזמן רב נחסך.
- צלמו את ילדכם על רקע אחיד (שמים בהירים, קיר חלק וכיוב') ככל האפשר כדי להבליט בצילום את התחפושת ולהפרידה באופן ברור מהרקע.
- בעת הצילום, שימו לב כי לא "מתווספים" לגופו של הילד עצמים מיותרים ברקע, כמו- עמוד חשמל ש"צומח" מהראש וכיוב'.
- אם ברצונכם לצלם את הילד במלואו, יש להקפיד להכניס לפריים גם את הקרקע עליה הילד עומד. במידה והדבר אינו אפשרי, מומלץ ביותר לצלם את הילד מהמותן ומעלה, על מנת שלא ייראה מקוטע.
- באור יום חשוב שהשמש תמצא מאחורי הצלם ולא מולו. גם בצילום בתאורה מלאכותית, חשוב שמקור האור יהיה על פניו של המצולם,כלומר מאחורי הצלם.
- הקפידו לנצל את מגוון תפריטי המצלמה. השתמשו בתפריט אוטומטי אולם במצב הצילום המותאם לנושא, לדוגמא: מצב צילום ילדים.
- אל תביימו את התמונה יתר על המידה, הניחו לילדיכם להתנהג בחופשיות וצלמו אותם תוך כדי שיחה אודות חג הפורים והתחפושת שלהם.
בחג הפורים נרשמת עלייה בהיפגעות ילדים כתוצאה משימוש בחזיזים, בנפצים ובשאר חומרי נפץ; ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים מפרסם כללי בטיחות לקראת החג
מדי שנה נפגעים בחג הפורים ילדים ובני נוער כתוצאה משימוש בחזיזים, בזיקוקים, בנפצים, בקפצונים ובשאר חומרי נפץ מאולתרים. מנתוני ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים עולה, כי בחג הפורים נרשמת עלייה של פי 3.5 בפניות למיון בגין כוויות בהשוואה לשאר ימות השנה.
ממאגר נתוני 'בטרם' המתעד את תרחיש הפגיעה, סוג הפגיעה, איברים שנפגעו ועוד, עולה כי הפגיעה השכיחה היא כווייה בידיים, בפנים, בצוואר או בירכיים. כוויות בדרגה שתיים ושלוש.
תרחיש הפגיעה השכיח: התפוצצות הקפצונים או החזיזים בכיס המכנסיים כתוצאה ממגע כף היד וחיכוכם.
ברוב המקרים לא הייתה נוכחות של מבוגר ליד הילד.
ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים מפרסם כללי בטיחות לחג:
- אסור להשתמש בכלי ירייה או אקדחים הדומים לכלי נשק אמיתי.
- אסור להשתמש בכל סוגי הזיקוקים, החזיזים, הטילים כדורי נפץ ואבקות שריפה.
- אין לאחסן קפצונים בכיס המכנסיים, אלא באריזתם המקורית או בתיק.
- צעצועים מותרים לשימוש: קני נשיפה, קפצונים/פיקות לאקדחים (מנייר או מפלסטיק), חזיזי 'שום' המוטחים בקרקע.
- כל צעצוע המותר בשיווק ובמכירה חייב בסימון כחוק עם הוראות אזהרה בעברית ובצורה ברורה: שם היבואן, שם היצרן, כתובת ברורה, אופן השימוש והגבלות גיל.
- מוצר שנרכש אצל רוכל/סוחר בדוכן ברחוב שאינו מוכר, מסוכן ואין להשתמש בו.
רוכשים תחפושת:
- רוכשים תחפושת המאושרת על ידי מכון התקנים ומסומנת כחוק: בתווית הצמודה לתחפושת מופיעים פרטי היצרן והיבואן וקיימות הוראות אזהרה בעברית באופן ברור.
- יש להעדיף תחפושת קצרה וצמודה על תחפושות בעלות שרוולים נפוחים וחצאיות רחבות שוליים, העלולות להתלקח בבואן במגע עם מקור אש, כמו נרות, תנורים וכו';
- בהכנת תחפושות ביתיות לא משתמשים בחומרים דליקים כמו צמר-גפן, נוצות ולא משתמשים בשרוכים ובחוטים ארוכים העלולים להיכרך סביב הצוואר.
- ברכישת מסיכה – יש להימנע מרכישת מסיכה בעלת שרוכים וחוטים העלולים להיכרך על צוואר הילד; מוודאים כי פתחי העיניים שבמסכה רחבים דיים, כך ששדה הראיה לא יוגבל; מוודאים כי המסכה אינה צמודה לפניו של הילד, כך שיתאפשר לו לנשום באופן חופשי; השימוש במסכות לא מומלץ לילדים מתחת לגיל 8.
- מנחים את הילד להוריד את התחפושות וכל האביזרים הנלווים (פאות, מסכות) בעת משחק במתקני שעשועים.
- משלוח מנות – במשלוח מנות המיועד לילדים עד גיל 5 שנים, אין לשים מאכלים העלולים לגרום להם לחנק, ביניהם: סוכריות, מסטיקים עגולים, אוזני המן במילוי אגוזים, בוטנים או שקדים.