כל תינוק שלישי פולט-איך מתמודדים ?
מאת: דבי ארדיטי, דיאטנית קלינית, אנפמיל A.R. ליפיל

ריפלוקס מתרחש בכשני שלישים מהתינוקות והוא מהווה כרבע מהביקורים להתייעצות אצל רופא הילדים במהלך החצי השנה הראשונה לחייהם.
על פי ההנחיות האחרונות של הארגון האמריקאי לפדיאטריה שפורסמו לפני כשנה וחצי, עיקר הטיפול מתמקד בשינוי בתזונת התינוק ובתנוחת ההאכלה.כל עוד אין סימפטומים נוספים אשר דורשים התייחסות אחרת כגון, סירוב לאכול, הקאות חוזרות ונשנות, חוסר עליה במשקל, אי-שקט, הפרעות שינה ונשימתיות, אז ניתן בקלות רבה ליישם 5 טיפים פשוטים שיעזרו לכם מאוד לחסוך בהחלפת בגדים מספר פעמים ביום וכביסות .

- אם מדובר בתינוק יונק, שינוי בתזונת האימא יכולה לתרום הרבה.
אין נוסחת פלא ולעיתים מדובר בניסוי וטעייה אבל שווה לנסות להימנע ממאכלים חומציים כמו חצילים, עגבניות, פרות הדר ולצפות להקלה אצל תינוקך.
- אם מדובר בתינוק לא יונק או יונק חלקית אשר מקבל גם תמ"ל בבקבוק, ארוחות קטנות יותר ותכופות יותר מוכיחות את השפעתם בהקלה על ריפלוקס
תתחילי בהפחתה של מיהול של כפית מדידה אחת פחות מהכמות שהוא רגיל לאכול. כלומר אם הוא אוכל 4 כפיות מדידה על 120 מ"ל מים, תכיני 3 כפיות מדידה על 90 מ"ל מים ותקטיני את הפרשי שעות עד להאכלה הבאה. כמובן תוך כדי ערנות לאיתותי הרעב שלו.
- שינוי בתזונת התינוק. ניתן להסמיך את האוכל בעזרת דייסות קורנפלור או לעבור לתמ"ל ייעודי להפחתת פליטות
קיימים תמל"ים ייעודיים בשוק כמו אנפמילAR שלב 1 ושלב 2 המיועדים להפחתת תופעת הריפלוקס, התמ"ל דליל בבקבוק ומסמיך בקיבת התינוק.
- בחירת פטמה מתאימה לבקבוק.
קצב אכילה יכול להשפיע על כמות הפליטות. אם האוכל זורם מהר מדי דרך הפטמה , קצב וכמות הבליעה יהיו מהירים וגדולים בהתאם. מומלץ להקפיד על פטמה מתאימה לגיל ולעשות הפסקות על מנת לתת לתינוקך זמן לנוח. לאחר האכלה תחזיקי אותו זקוף בעמידה מספר דקות בסבלנות עד שיוציא את כל האוויר שנבלע.
- אל תאכילי את תינוקך כשהוא יושב על הסלקל, וגם אל תתני לו לנוח בסלקל מיד אחרי האכלה
זווית הסלקל איננה מקלה על הלחץ הנתון על הקיבה והסרעפת.