טעימות אוכל לתינוקות: ששת החודשים המרגשים
בין גיל שישה חודשים לגיל שנה, הורים מתחילים להציע אוכל לתינוק – ונתקלים בשאלות רבות. חלק גדול מהתשובות – כאן, לפניכם
המומחים של סימילאק עונים
מתי מתחילים, מה ואיך מגישים לתינוק לאכול, ואיך נדע אם אנחנו עושים זאת נכון? כל השאלות לגיטימיות כשמדובר בתזונתם של הקטנטנים שלנו. למרבה השמחה, ידע של אנשי מקצוע וניסיון של מיליוני הורים עזר לגבש כללי אצבע – תרתי משמע – שיהפכו את המשימה לפשוטה ונעימה. אז קדימה, בואו נטעם!
להתחיל בזמן, כמובן
על פי המלצות משרד הבריאות ניתן להתחיל בטעימות מזון בגיל 26-17 שבועות (2-1 כפיות ביום). משרד הבריאות הישראלי ממליץ להתחיל טעימות מזון לתינוק בכמות קטנה (לא יותר משתי כפיות ביום) בין השבועות ה-17-26 לחייו, כלומר בין גיל 4-6 חודשים. אוכל לתינוקות, בשלב הזה, יכול להיות טעימות של מחית בשר בקר, הודו או עוף, דגים או קטניות, וכן דייסות דגנים לתינוקות מועשרות בברזל, ומחית של ירקות או פירות. כל אלה מומלצים כמאכלים ראשונים לתינוקות.
למה, בעצם, מגישים כל מזון בנפרד?
כשמציעים לתינוק כל סוג מזון בנפרד, קל יותר "לעלות" על תגובות של אי סבילות (או אלרגיה) למזון כלשהו, במידה וקיימת. בנוסף, כשתינוקכם טועם מחית ברוקולי הוא לומד להכיר את טעמו של הברוקולי ולא שילוב של עוף, בטטה, ברוקולי ותפוח אדמה – הדבר חשוב לפיתוח היכולת שלו להכיר טעמים ומרקמים שונים, וליהנות מהם. אגב, אם התינוק שלכם מסרב בתוקף לטעום מזון מסוים – נניח, אבוקדו – אל יאוש. נסו להציע לו אבוקדו בכמות קטנה, כמה פעמים בשבוע, ותנו לו לראות אתכם אוכלים ונהנים מאבוקדו בארוחות משפחתיות. הסבלנות בהחלט משתלמת.
מתי הופכות הטעימות לאוכל לתינוקות, במלוא מובן המילה?
החל מגיל 6 חודשים,בהדרגה יהפכו טעימות המזון המדגמיות לארוחות של ממש, כאשר כשתי ארוחות ביממה מתפריט האוכל לתינוק יתבססו על מזונות מהתפריט המשפחתי, ואחת מהן לפחות תכלול מזון עשיר בברזל. במהלך תקופה זו, חשוב שתמשיכו לתת לתינוקכם כמות מספיקה של חלב אם (או תמ"ל) המכילים את כל רכיבי התזונה הנחוצים לו בשלב התפתחותי זה (ויטמינים, מינרלים וכיוב').
ומה לגבי חלב פרה – מותר? אפשר?
משרד הבריאות הישראלי ממליץ לא לתת לתינוקות חלב פרה ניגר לפני הגיעם לגיל שנה, עקב שיעורי האנמיה הגבוהים בארץ והעובדה שחלב פרה הוא מקור דל לברזל. מוצרי חלב כמו יוגורט וגבינה, לעומת זאת, ניתן לתת לתינוקות מגיל תשעה חודשים. איך להוסיף חלב לאוכל לתינוקות? תוכלו להוסיף כמות קטנה של חלב למאכלים כמו פשטידות, לביבות, מרקים וכד' – בשלב שבו תינוקכם כבר טועם ממאכלים מורכבים כאלה.