מעבר לשעון קיץ אצל תינוקות
ישנם ילדים שהמעבר לשעון קיץ לא יפריע להם והם ימשיכו להתעורר רגיל. אולם ישנם ילדים שהמחסור בשינה גורם להם לעייפות יתר. אז איך כדאי להתנהל?
מאת: מעיין אטיה, מעיין ההורות - הדרכת הורים וייעוץ שינה.
גם בימי הקורונה הלא פשוטים הללו - יש דברים שלא משתנים.
הלילה נעבור לשעון קיץ. מה שאומר שבשעה 02:00 לפנות בוקר נזיז את השעון - שעה אחת קדימה ולמעשה נפסיד שעת שינה אחת.
מומלץ מהיום להתחיל את רוטינת הערב והשכבת הילדים רבע שעה קודם לפני השעה שהם היו רגילים ללכת לישון, (אם לא מסתדר מהיום, בהחלט אפשר להתחיל ממחר ).
חשוב מאוד להקפיד על שינה במהלך היום כפי שהילד רגיל על מנת למנוע שהילד יגיע להרדמת הערב בעייפות יתר, הידועה כאויב מספר אחד של שינה איכותית.
ההחשכה הטבעית מן הסתם מתחילה מאוחר יותר ואיתה גם הורמון השינה מתחיל להיות מופרש מאוחר יותר, לכן, מה שנעשה בתחילת רוטינת הערב וטקס השינה נחשיך את הבית וניצור "אווירת שינה".
כפי שציינתי נתחיל את ההרדמה רבע שעה לפני השעה בה הילד היה רגיל ללכת לישון, כלומר ילד שרגיל ללכת לישון בשעה 19:30, מן הסתם, ילך לישון ב - 20:30. מה שנעשה זה שביום הראשון במעבר לשעון קיץ, נתחיל את ההרדמה ב - 20:15, יום יומיים אחרי נקדים את ההרדמה ב - 20:00 וכן הלאה, עד אשר לאחר כשבוע נחזור להרדמה בשעה בה הילד היה רגיל ללכת לישון וכך נחזור לשגרת ההרדמות.
חשוב להבין כי זה בכל זאת שינוי וצריך להתרגל אליו (גם אנחנו ההורים - לא רק הילדים ), תנו לשינוי הזה כמה ימים להתקבע אצלינו ואצל הילדים ובעיקר אל תיכנסו ללחץ מהשינוי, מכיוון שברגע שאנחנו נהיה בלחץ, רוצים או לא רוצים אנחנו מעבירים מסר לילדים (גלוי או סמוי) ואנחנו לא רוצים זאת ....
מאחלת לכולנו שנחזור לשיגרה (לא רק מבחינת השעון) במהירה.
מעיין אטיה, מעיין ההורות - הדרכת הורים וייעוץ שינה. הצטרפו לקורס אונליין בנושא התפתחות תקינה בשנת החיים הראשונה לפרטים לחצו כאן