התינוק שלך סובל מעקיצות יתושים?
היתושים מעצבנים אתכם? תדעו שזה עוד כלום לעומת מה שהצאצאים שלכם סובלים - תינוקות פגיעים יותר לעקיצת יתושים מאיתנו, אבל רגישים גם לחומרים כימיקלים נגד יתושים...
מאת: חאתם עמשה- הרוקח הראשי של רשת ניו פארם
טיפים ועצות לטיפול בעקיצות
לכבוד הקיץ, עונת היתושים הגדולה, להלן טיפים ועצות לטיפול טבעי בתופעת העקיצות - לפני ואחרי, בקרב תינוקות וילדים
1. הימנעות ממריחה ישירה על העור: רצוי להמעיט בשימוש ישיר בתכשירים על העור העדין של התינוקות (אלא אם כן מדובר בתכשירים טבעיים), שימוש בשמנים אתריים במגע ישיר עשוי לגרום לגירויים ואדמומיות, אלא אם מקפידים לדלל אותם.
2. טיפולים לאחר העקיצה : ניתן לטפל בתכשירים על בסיס טבעי אשר מבוססים בד"כ על צמח האלוורה וישנם תכשירים על בסיס תרופתי אשר מבוססים על מרכיבים אנטיהיסטמינים כגון: פניסטיל ג'ל אשר מרגיע אחריי העקיצה וטיו ג'ל אשר נמצא יעיל גם למניעה וגם לטיפול.
אז מהי בעצם עקיצת יתוש?
עקיצת היתוש היא בעצם עקיצה של נקבת היתוש, העוקצת פונדקאים בעלי דם חם, כולל האדם, לשם השגת חלבון מתאים להתפתחות הביצים. עקיצות היתושים מטרידות ומגרדות ועלולות לאפשר העברת גורמי מחלה. הגרד שאנו חשים לאחר העקיצה הוא תגובת הגוף לחלבון או ארס המוחדר לגופנו, והוא זה שיוצר את התגובה האלרגית והתגובה הדלקתית המקומית.
חשוב לציין, כי עקיצה פשוטה יכולה להתפתח לכדי זיהום. הסיבה לכך היא שכתוצאה מהגרד נוצר פצע שיכול להזדהם ולהפוך ל"אמפטיגו" (פצע מוגלתי), או לזיהום תת-עורי (צלוליטיס) - שתי תופעות המצריכות התערבות רפואית ונטילת אנטיביוטיקה. במרבית המקרים של נפיחות ללא כאב מקומי וללא עליית חם כללית מדובר בתגובה לעקיצה בלבד, והטיפול האנטיביוטי מיותר. כמו כן, כשיש עקיצות מרובות קיים קשי להבדיל מאבעבועות רוח ומעקיצות על ידי חרקים אחרים.
איך מטפלים בעקיצת יתושים?
הטיפול בתגובה האלרגית לעקיצת היתוש (בעיקר לגרד) יכול להיעשות על ידי מגוון תכשירים הנמצאים למכירה בבתי המרקחת - משחות הרגעה, ג'ל הרגעה וכיוב'. במקרים של עקיצות מרובות ניתן להשתמש גם בתרופות אנטי היסטמיניות דרך הפה הניתנות בהמלצת הרופא המטפל.
מניעה
1. טיפול והדברה מראש באזורים בהם ישנו פוטנציאל להתפתחות "בית גידול" ליתושים - שלוליות שלא יבשו, מקורות מים מטפטפים ועוד.
2. וידוא קיומן של רשתות תקינות בבית, שימוש בנורות כחולות ומריחת חומרים "דוחי יתושים", הקיימים בבתי המרקחת. רצוי לוודא כי החומרים השונים מותרים ומאושרים לשימוש, במיוחד בכל הקשור לילדים.
3. בטיולים ובפיקניקים (במיוחד בלילה) רצוי להימרח בחומרים "דוחי יתושים", ללבוש בגדים עם שרוולים ארוכים ולהשתמש בכילות במידת האפשר.