מוצץ גורם לשיניים עקומות, האמנם? 7 מיתוסים נפוצים על מוצצים - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

מוצץ גורם לשיניים עקומות, האמנם? 7 מיתוסים נפוצים על מוצצים

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 01.07.2024

מוצץ הינו ללא ספק אחת ההמצאות החשובות בעולם מוצרי התינוקות. תפקידו החשוב ביותר הינו לסייע לתינוק (ולהורים...) להירגע. היצע ומגוון המוצצים הוא רחב וההורים, שרוצים להעניק לתינוקם את המוצץ המתאים ביותר עבורו, לא תמיד יודעים במה לבחור.



מוצץ גורם לשיניים עקומות, האמנם? 7 מיתוסים נפוצים על מוצצים
מסתבר שלמוצץ שאינו מתאים, עלולה להיות השפעה ארוכת טווח1 על בריאות הילד. בדיוק בשל כך, הורים רבים מתלבטים האם בכלל נכון לתת לתינוק מוצץ? ואם לתת, אז איזה מוצץ? והאם הוא אכן ישפיע על השיניים והלסת?
מחקר חדש ומרתק שבוצע באוניברסיטת Minho בפורטוגל בדק בדיוק את השאלות הללו.
על פי המחקר הגורם המכריע המשפיע על התפתחות הלסת הוא הצורה של הפטמה. תוצאות המחקר הציגו צורת מוצץ אחד שהיה בעל סיכון מופחת לבעיות אורתודונטיות ופחות שינויים במיקום השיניים מבין כל המוצצים שנבדקו. 
 
קארין ביטרמן זנדהאוז, יועצת מדעית למותג NUK, מסבירה מה נכון ומה לא נכון בכל הקשור למוצצים לתינוקות:
 

מוצץ צריך להיות מותאם לגילו של התינוק

נכון, אך מומלץ תמיד להתחשב גם בשלב ההתפתחותי של התינוק כאשר רוכשים מוצץ. גדלים שונים ומבנה שונה מותאמים לרוב לפי קבוצות גיל. בדרך כלל, השלב הראשון מותאם לתינוקות מגיל לידה עד כחצי שנה. השלב השני מותאם לתינוקות מגיל חצי שנה ועד שנה וחצי. עם זאת, אין מניעה להמשיך ולהשתמש במוצץ בשלב ראשון או שני גם כאשר התינוק גדל.
 

לא מומלץ לתת מוצץ לתינוק מרגע הלידה 

לא נכון. ניתן לתת מוצץ מהרגע שהתינוק נולד. לתינוקות דחף טבעי לינוק והמוצץ מאפשר להם לעשות זאת. תנועות היניקה מרגיעות את התינוק, עוזרות לו להירדם ומעודדות את העיכול. מוצצים המותאמים לחך התינוק מסייעים לתינוק לאמן את שרירי הפה ולשפר את הקואורדינציה בין הלסת, החך, הלשון והשפתיים, דבר המסייע לפיתוח הכישורים האוראליים של התינוק החשובים לבליעה, לעיסה ולדיבור, בשלב מאוחר יותר. 
 

ישנם מוצצים שאינם מפריעים להנקה

נכון. למרות שיש הסוברים כי כדאי לחכות עד להתבססות ההנקה לפני שימוש ראשון במוצץ, ישנם מוצצים שהוכח כי אינם מפריעים להנקה. ממחקר שוק בלתי תלוי שנערך בגרמניה2, עולה כי רוב המיילדות שהשתתפו בו, ימליצו על אותם מוצצים שאינם מפריעים להנקה, לאימהות מניקות המעוניינות לתת מוצץ.
 

שימוש במוצץ גורם בהכרח לבעיה אורתודונטית

לא נכון. מומלץ לבחור מוצץ בעל צורה המתאימה לחלל הפה, דהיינו מוצץ אורתודונטי. בעיקרון, על המוצץ להתאים מבחינה פיזיולוגית ללסת של התינוק. מומלץ שפטמת המוצץ תהיה שטוחה בחלקה התחתון, על מנת לתת ללשון די מרחב לתנועת היניקה הטבעית. חשוב גם להבטיח כי המוצץ רך וגמיש וכי צוואר הפטמה (האזור המחבר את פטמת המוצץ למגן הפה) יהיה צר דיו כדי להבטיח שיהיה לחץ מועט ככל הניתן על הלסת והשיניים. במחקר שוק בלתי תלוי שנערך בגרמניה, כל האורתודונטים שהשתתפו במחקר, אישרו שמוצצי NUK, אינם גורמים לליקויים במבנה הלסת או לשיניים עקומות2.
 

מוצץ א-סימטרי עדיף על מוצץ עגול

נכון. אימהות רבות סבורות כי מוצצים סימטריים תואמים לפטמת השד, אולם, פטמת השד משנה את צורתה במהלך ההנקה ומתאימה את צורתה לפיו של התינוק ולפעילות המוטורית של היניקה. צורת המוצץ הא-סימטרית, כלומר עם חלק תחתון שטוח, היא המומלצת לשימוש ואף הוכחה מדעית כמתאימה מבחינה אורתודונטית, בניגוד לעיצובים העגולים או דמויי הדובדבן של חלק מהמוצצים. על פי המחקר שבוצע בפורטוגל, ישנם הבדלים מהותיים בהשפעה על התפתחות הלסת, בין פטמות עגולות, סימטריות או שטוחות ואורתודונטיות.
 

יש לנקות ולחטא את המוצץ לפני כל שימוש

נכון. לפני השימוש במוצץ בפעם הראשונה, יש להשרות את המוצץ במים רותחים למשך 5 דקות. יש לסחוט את כל הנוזלים הנותרים מפטמת המוצץ מיד לאחר הרתחתו ולהשאירו להתייבש. פטמה או מוצץ לח או רטוב מהווים מקור להתפתחות חיידקים ועובש. על מנת לשמור על היגיינה, יש לנקות ולחטא את המוצץ לפני כל שימוש. 
 

מומלץ להיגמל ממוצץ בבת אחת

תלוי. הכל תלוי בילדכם, בבשלות שלו ובהחלטיות שלכם. יש הבוחרים להיפרד מהמוצץ בשלבים. לדוגמה, סכמו עם ילדכם כי הוא ישתמש במוצץ אך ורק בתוך הבית מעתה והלאה והקפידו על כלל חדש זה, עד שיהיה מוכן לוותר על המוצץ. וישנם הורים שיעדיפו לגמול את הילד בבת אחת, ללא כל מוצצים נוספים בבית לגיבוי ולהתמודד עם כמה ימים קצרים אך מאתגרים של געגוע. כמו לדוגמה: להעלים את המוצץ/ לזרוק אותו יחד עם הילד/ לקיים טקס פרידה בגן עם כל הילדים והגננת/ לתלות על עץ מוצצים/ ל'תרום' לילד אחר שזקוק לו ועוד. בכל מקרה, סביר להניח, שהילד לא ילך לאוניברסיטה/לצבא עם מוצץ. אז אל דאגה.

 

לסיכום

חשוב לדעת שאין כל סיבה לחשוש משימוש במוצץ. המוצץ משמש להרגעה, כאובייקט מעבר וכמענה לצרכים האוראליים. השתדלו לתת עדיפות למוצץ בעל צורה אורתודונטית, המותאמת לחלל הפה, קטן ככל האפשר, והקפידו להחליפו בקביעות במוצץ חדש. הגמילה תבוא מעצמה עם עידוד קל, שלנו ההורים.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1"Pacifiers: the right shape is crucial"- Pharmawissen aktuell, 2022
2 מחקר שוק בלתי תלוי בקרב 50 מיילדות, 50 רופאי ילדים ו- 50 אורתודונטים, גרמניה 2017
 

 




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו