איך תעצבו חדרי תינוקות וילדים פונקציונאליים
כשקונים רהיטים לתינוק או לילד עדיף לבחור בצבעים ניטראליים כמו עץ או שמנת. זה נכון שיש קסם במיטה ורודה ומעוטרת בלבבות קטנים לתינוקת רכה, אבל מה עושים כשמגיע אחרי כמה שנים הבן?! לכן בחירה בצבעים ניטראליים לא מהווה בעיה בהתאמה למין הילוד ולא מגבילה בהוספת רהיטים מאוחר יותר.
באדיבות דורית סלע משרד אדריכלים
ילדים גדלים בקצב מסחרר. מהרגע שהם נולדים אנחנו עסוקים בהחלפות ושדרוגים בבגדים, צעצועים, אביזרים ומרחב המחייה שלהם. בגדים צריך להחליף אחת לחודש כשהם פצפונים ואח"כ כל כמה חודשים, הצעצועים הופכים מרכים ומנגנים למפתחי מחשבה ומתוחכמים, הסלקל הופך לכיסא ואח"כ לבוסטר, הטרמפולינה הופכת לכיסא אוכל ומיטת התינוק הופכת למיטת מעבר או מיטת "נוער".
קיימים תחומים שכאמור אין אפשרות לוותר על השדרוגים, אבל לגבי חדרי ילדים ניתן לארגן אותם כך שלא חייבים לערוך שינויים מרחיקי לכת מרגע לידתם של הקטנטנים ועד גיל 5-6, בו כבר צריך להתארגן אחרת לקראת כיתה א'.
בחרנו להביא עבורכם כמה טיפים חשובים.
· כשקונים רהיטים לתינוק או לילד עדיף לבחור בצבעים ניטראליים כמו עץ או שמנת. זה נכון שיש קסם במיטה ורודה ומעוטרת בלבבות קטנים לתינוקת רכה, אבל מה עושים כשמגיע אחרי כמה שנים הבן?! לכן בחירה בצבעים ניטראליים לא מהווה בעיה בהתאמה למין הילוד ולא מגבילה בהוספת רהיטים מאוחר יותר.
· כאשר הרהיטים הם ניטראליים ישנה אפשרות רבה לעיצוב מסביב – להוסיף וילונות ושטיחים אשר יעניקו לחדר רכות וחמימות, לצבוע את הקירות בצבעים משמחים, לצייר עליהם או להדביק מדבקות. ניתן ליצור לילד פינה מוגדרת אותה הוא יכול לעצב בעצמו – לתלות לוח שעם עליו יוכל לתלות הציורים מהגן או לצבוע את הקיר בצבע מגנטי ולהצמיד לו מגנטים בכל מיני צבעים וצורות.
· דבר חשוב נוסף הוא שצריך לחשוב לטווח רחוק ולא רק על השנה הקרובה – אם קונים ארון בגדים, חבל להשקיע בארון של שתי דלתות שמספיק כרגע לילד קטן, ולא לקנות כבר ארון רחב המכיל הרבה וישמש אתכם שנים קדימה.
· שידת ההחתלה – הורים רבים בוחרים שלא לרכוש שידת החתלה עבור התינוק כיוון שחושבים שאחרי שהילד גדל אין בה שימוש. שידת ההחתלה היא רהיט נהדר אשר יכולה לתפקד בתקופות שונות של הילדות בתפקידים שונים. בקרב התינוקות זו אכן שידת החתלה וארון הבגדים הראשון, בקרב הגדולים יותר זו יכולה להיות שידה לאחסון צעצועים ובגיל ההתבגרות זו יכולה להיות שידת איפור למתבגרת או שידת אחסון ללבנים ומצעים. לכן, אם בחרתם בצבע ניטראלי תוכלו להשתמש ברהיט לשימושים רבים.
· שימוש בכוורות ובארוניות עם סלסילות – פתרון הכוורת הוא גם דקורטיבי וגם פונקציונאלי. הכוורת מארגנת את התכולה בצורה נגישה ומבוזרת וניתן לאחסן צעצועים לפי נושאים בסלסילות שונות וצבעוניות. בתאים התחתונים ניתן לאחסן צעצועים לקטנים יותר ובתאים הגבוהים ניתן לאפסן משחקים לגדולים. בכלל, שימוש בקופסאות בכדי לאגד צעצועים לפי נושאים והקשר הוא פתרון נהדר לשמירה על הסדר, וכך בכל פעם מוציאים לילד תיבה או סלסלה אחרת למשחק על השטיח ואין ערבוב בין הדברים
· שימוש במתלים – חשוב לצור בחדר פינה בה תתלו מתלים על הקיר – תמיד יש מה לתלות – תיק האוכל, מעילים, כובעים וצעיפים, מגבת האמבטיה. כאשר הקיר משמש לעזר באחסון ישנו אפקט של חיסכון במקום לצד שמירה על הסדר.
· כמעט כל החברות לייצור רהיטי ילדים ותינוקות מספקות ריהוט נלווה שמטרתו איחסון – קיימות ארוניות נמוכות אשר מתאימות לחלל שמתחת למיטת התינוק והילד, קיימים ארגזי אחסון אשר משמשים גם כספסלים וישנן יחידות אחסון שנתלות על הקיר. כאשר משתמשים בריהוט הנלווה הנ"ל גם לא פוגעים באופי העיצובי של החדר וגם משיגים מקום לאסון וסדר.