עצות למעבר קל ובטוח מיניקה לשתייה בכוס
טכניקת השתייה מן הכוס שונה מטכניקת היניקה, שכן בשתייה מכוס התינוק נאלץ להפעיל שרירי פה חדשים, שלא הופעלו ביניקה. מכלול התנועות החדשות מחזק את השליטה בחלל הפה ובעתיד יסייע להגייה נכונה של צלילים וקולות.
באדיבות מומחי PUR
טכניקת השתייה מן הכוס שונה מטכניקת היניקה, שכן בשתייה מכוס התינוק נאלץ להפעיל שרירי פה חדשים, שלא הופעלו ביניקה. מכלול התנועות החדשות מחזק את השליטה בחלל הפה ובעתיד יסייע להגייה נכונה של צלילים וקולות. השתייה מן הכוס מזמנת לפעוט התנסות מורכבת- עליו ללמוד להכניס לפיו כמות מסוימת של נוזלים ובו בזמן לשלוט בנוזלים שכבר מצויים בחלל הפה ולבלוע אותם מבלי להשתנק.
· להתכונן מראש לתהליך שעלול לגרום ללכלוך, משום שבהתחלה יאבד נוזל רב בדרך... במקרה זה לא כדאי להכריח - מאבקים ועימותים רק יעכבו את תהליך הגמילה מהבקבוק והמעבר לכוס. כדאי גם לקחת בחשבון מראש שבשלב כלשהו הכוס ככל הנראה תיפול או שהשולחן והרצפה יירטבו. תגובת ההורים, המתונה במקרה הזה, מאוד חשובה.
· החל מגיל 6-8 חודשים ניתן להגיש לתינוק בקבוק אחיזה, אליו ניתן לחבר פטמות אימון. התינוק מודע יותר לסביבתו ולכן אביזרים צבעוניים יגרו אותו לאחוז ולהתנסות בהם
· החל מגיל 9 חודשים – שנה הילד כבר יכול לאחוז בכוס ולשתות לבדו, עם פספוסים, כמובן. מדובר בפעולה מורכבת, אך תודות לכוסות מיוחדות לילדים שמכילות פיה ומונעות נזילות, התהליך הדרגתי יותר ופחות מורכב מבעבר. מילד בן שלוש ומעלה כבר מצופה לדעת לשתות מכוס רגילה (כמובן שאין לצפות ממנו לשתות מכוס מזכוכית).
· יש לעודד את התינוק תוך שהוא לומד ומתנסה ב"שאיבת" השתייה מהכוס. במהרה התינוק ירכוש שליטה, ילמד לארגן את שפתיו בשולי הכוס ולגמוע את הנוזל. רצוי להשתמש בכוס לא נוזלת בעלת שסתום המונע נזילה גם כאשר הופכים אותה.
· כדי לעודד את הילד בדרכו לעצמאות, רצוי לקנות לו כוס צבעונית, שמוצאת חן בעיניו, לתת לו פידבקים חיוביים כשהוא מצליח לשתות כמו "אתה שותה כמו גדול מכוסות של גדולים".