טיפים לבחירת מטפלת לתינוק שלכם
חופשת הלידה עומדת להסתיים ואת צריכה לקבל החלטה האם להכניסו לתינוקיה או לבחור לו מטפלת. לא קל להשאיר את הבייבי עם אישה זרה. איך בוחרים? איך מחליטים מי תהיה איתו בשעות שאת נמצאת בעבודה?
אחרי תשעה חודשי היריון, סוף סוף הצטרף למשפחתכם הטרייה תינוק קטנטן. אתם וודאי נרגשים מאד מהסטטוס החדש וכמובן גם מהדמות הכל כך מתוקה, התרגשות שוודאי מלווה בלא מעט חששות, כמו כל הורה טרי וגם פחדים ובעיקר תקווה למצוא את הדרכים הנכונות לטפל בתינוק החדש ולספק לו את כל הצרכים הנדרשים לו. אם אתם גם מחפשים מטפלת לתינוק, לאחר חופשת הלידה או אף לפני כן, מדובר במשימה לא קלה. ובכל זאת, אם מקפידים על כמה נקודות חשובות ומתייחסים לעצות טובות וטיפים של הורים מנוסים, אפשר לעבור אותה בשלום ולמצוא מטפלת מתאימה לתינוק.
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור נכון, ובעיקר גם חכם:
1. הגדירו מראש מה אתם מחפשים – לפני שאתם יוצאים למשימת החיפוש, חשוב שתגדירו מראש מה בדיוק אתם מחפשים. ערכו רשימה של כל הפרמטרים החשובים לכם והנקודות הרלוונטיות, שתצטרכו להתייחס אליהן במהלך החיפוש. למשל, האם אתם זקוקים למטפלת בכל יום משעות הבוקר ועד שעות הצהריים או אחר הצהריים, האם אתם זקוקים לה רק כמה פעמים בשבוע ובעיקר בשעות הערב. האם מחפשים מישהי שתוכל לטפל בתינוק שלכם בביתכם הפרטי או שאולי בביתה? האם אתם רוצים שהמטפלת שבחרתם תסייע לכם גם בעבודות הבית או שתעזור אך ורק בטיפול בתינוק?
2. פנו אל חברים ובני משפחה ובקשו מהם המלצות על מטפלת מתאימה – זוהי הדרך הטובה ביותר למצוא מטפלת לתינוק. אין כמו מקור קרוב ומוכר שיכול לספק לכם המלצות וחוות דעת, שיכולות לעזור לכם בבחירה. בקשו לשמוע מהם על המטפלת שהם מעסיקים או העסיקו בעבר, האם היו מרוצים ממנה, האם התנהלותה אל מול התינוק היתה מקצועית וכל פרט נוסף שיחזק את המלצתם.
3. ערכו פגישה מקדימה/ראיון עבודה מקדים עם כמה מטפלות שונות – כדי שתוכלו למצוא מטפלת ראויה לתינוק, מומלץ לכם לפנות לכמה מטפלות שונות. לאחר שמצאתם כמה כאלו, הזמינו אותן, כל אחת בנפרד כמובן, אליכם הביתה. במהלך הפגישה, שתהיה כמעין ראיון עבודה לא רשמי, בדקו מול כל מועמדת ומועמדת מהו ניסיונה בתחום, כמה שנים היא עוסקת בכך, האם יש לה ילדים או אחים קטנים ומידע נוסף שכדאי שתדעו. פגישה כזו תעזור לכם להתרשם מהמטפלת שמולכם וגם לבדוק את הכימיה שלכם איתה ואופי התקשורת מולה.
4. בדקו מול המטפלת את היכולות השונות שלה – חשוב שהמטפלת שבחרתם תדע להתמודד עם מצבי לחץ ומצבים מפתיעים. בדקו מולה כיצד תתנהל במידה והתינוק בוכה ללא הפסק, כיצד תפעל במידה וקיבל מכה או חבלה קלה בראש, האם היא השתתפה בעבר בקורס עזרה ראשונה ויודעת מה עליה לעשות במצבי חירום ועוד. בחינת אלמנטים אלה היא הכרחית כדי לוודא שהתינוק שלכם נמצא בידיים הנכונות ובסביבה בטוחה.
5. בקשו המלצות ממעסיקים קודמים – כפי שקורה לא אחת במסגרות אחרות, גם כאן כדאי למעסיק, כלומר – לכם, ההורים, לבקש מהמטפלת המלצות ממעסיקים קודמים. במידה ומדובר במטפלת שעבדה בתחום בעבר, חשוב שתקבלו המלצות הן מהמעסיק האחרון והן מכמה מעסיקים לפני כן. אפשרות נוספת, היא לשוחח איתם ישירות בטלפון או להיפגש איתם. פגישה או שיחה טלפונית תאפשר לכם לבחון את מידת התאמתה של המטפלת לתפקיד וגם מידת התאמתה אליכם ואל התינוק שלכם.
6. כמה זה עולה – למחיר יש תפקיד חשוב מאד בקבלת ההחלטות, אם כי לא המרכזי ביותר. ובכל זאת, מדובר בפרט שאסור להתעלם ממנו ומוטב לבחון אותו בהקדם. לפני שפונים ישירות למטפלת עצמה, מומלץ לבצע תחקיר מקדים ולבדוק כמה מקובל לשלם עבור שירות כזה. יש לזכור שייתכן ותיתקלו בטווח רחב של מחירים, שכן כל מועמדת לתפקיד סביר שתדרוש סכום אחר תוך התייחסות לפרמטרים שונים. וודאו שהסכום הנדרש מכם אכן מתאים למחירון המקובל בשוק ולא גבוה ממנו בהרבה.
7. תקופת ניסיון – לאחר שמצאתם את המטפלת המתאימה, כדאי לכם לסכם מולה על תקופת ניסיון לפרק זמן מסוים, המקובל על שני הצדדים. זה יכול להיות חודש של ניסיון או שבועיים. בכל מקרה, תקופת הניסיון תאפשר לכם לבדוק כיצד מתנהלת המטפלת מול התינוק שלכם, האם התינוק מתחבר אליה ומשתף איתה פעולה, האם נוצר קשר טוב ביניהם והאם היא מסוגלת להבין את צרכיו. תקופת הניסיון תהיה עבורכם וגם עבור הילד שלכם כמעין תקופת הסתגלות בה תוכלו בקצב שלכם להסתגל לדמות החדשה, המהווה כמעין תוספת למשפחה.
8. קחו את הזמן ולא תמהרו לקבל החלטות – בחירת המטפלת היא משימה, כאמור, לא קלה. הדבר נכון במיוחד כשמדובר בהורים טריים לילד ראשון. גם אם חשוב לכם למצוא כמה שיותר מהר את המטפלת, קחו את הזמן ואל תמהרו לקבל החלטה. חשוב שתשקיעו בכך זמן, תבחנו כמה מועמדות שונות, תתייחסו לכל הנקודות הנדרשות בעת הפגישה מולן ותאספו כמה שיותר נתונים שיעזרו לכם לקבל את ההחלטה. רק לאחר שאתם בטוחים בה בלב שלם, פנו אל המועמדת המתאימה ובשרו לה על בחירתה.