המטפלת המודרנית והתקשורת שלה עם ההורים
הן נמצאות רב שעות היום עם ילדיכם, אחראיות על התזונה שלהם, על שיעורי הבית וגם על הזמן הפנוי. המטפלות הם הדבר השני הכי קרוב לבייבי שלכם וחשוב שתדעו בדיוק הן מרגישות ועד כמה הן מעורבות בחיים שלהם.
סקר המטפלות קובע: 47% מהמטפלות מעדכנות את ההורים בווטסאפ
ממצאי סקר שנערך בחודש דצמבר 2014 ע"י מכון המחקר market watch עבור חברת אבוט, יצרנית סימילאק, בקרב מטפלות בתינוקות בגילאי 0-2, מצביעים לראשונה על עמדת המטפלות בקשר עם ההורים, ועל העובדה המפתיעה שברב המקרים ניכר כי אין דמות דומיננטית אחת באופן בולט בחיי התינוק ,כלומר שני ההורים מעורבים בחייו כמעט באותה המידה.
הסקר שנערך בקרב 150 מטפלות במרכז הארץ, מגילאים ורמת השכלה שונים גילה בין היתר כי:
רוב המטפלות (60%) ענו כי היחסים שלהן עם ההורים מצוינים והן חשות שסומכים עליהם.
39% מהמטפלות ציינו ששני ההורים דומיננטיים במידה שווה, ואילו 37% ציינו כי האמא הינה הדומיננטית (ניכר כי אין דמות דומיננטית אחת באופן בולט בחיי התינוק). הסבתא היא הדמות הדומיננטית בחיי התינוק רק אצל 15% מהמשפחות.
מעל למחצית מהמטפלות מקפידות באותה מידה עם הילדים כמו ההורים כדי לשמור על הקו החינוכי של הילד.
רובם הגדול של ההורים (85%) מתקשרים לפחות פעם אחת ביום לבדוק מה עם התינוק.
כשני שליש (69%) מהורי התינוקות רואים באוכל ותזונה כתחום חשוב בטיפול הילד, ואילו (77%) כשלושה רבעים מהמטפלות רואות באוכל ותזונה תחום חשוב.
כשני שליש מהמטפלות (69%) יוצאות פעם אחת ביום לטיול עם התינוק.
כמחצית (47%) מהמטפלות מעדכנות את ההורים בווטסאפ.
מתשובות המטפלות עולה ששיעור לא מבוטל מההורים (40%) בודקים מה הן עושות עם הילדים כשהם לא בבית. 70% מהמטפלות אומרת שההורים דואגים להתפתחות ולטיפול השוטף של התינוק.
רונית דוייב, מנהלת מדעית באבוט, יצרנית סימילאק, כמי שעונה מדי יום לשאלות במוקד של נשים גברים מכלל המגזרים, ומנחה אותם כיצד להתמודד עם השינוי הגדול: "הקשר שבין ההורים והמטפלת יכול להיות סיפור אהבה שנמשך שנים ארוכות. ברור שלא קל להורה להשאיר את הילד עם המטפלת, אבל חשוב שההורים ירגישו שלמטפלת שהם בוחרים, יש אותם ערכים, גישה חינוכית ותקשורת כמו שהם מנהלים ביומיום בבית. עבורנו הסקר הוא הזדמנות ראשונה לשמוע באופן רחב גם את הצד של המטפלות שעבורן מדובר במקום עבודה שבו הן מבלות חלק משמעותי מהיום".