טיפים ועצות למעבר מיניקה לבקבוק
להזנה נכונה מבקבוק ישהשפעה חיובית על התפתחות שרירי פיו של התינוק.בחירת גודל הפטמה, צורתה והדרך בה היאתמלא את חלל הפה של התינוק משפיעה באופן ישיר על יכולתו של התינוק ליצור אטימהו-וואקום בחלל הפה, לפתח תנועות לשון נכונות ובעצם לקבל את המזון החיוני להתפתחותו.
באדיבות: טאליה סחר - יבואנית ומשווקת מוצרי PUR בישראל
יניקה
תינוק חדש נולד ומייד מתחיל לינוק ...כאילו עשה זאת מאז ומעולם. שלא במפתיע, שדה של אימו הוא בעל צורה אידיאלית, כיון שהוא גמיש דיו כדי להתאים לפיו של התינוק. התינוק נולד כאשר הוא כבר מצויד ברפלקסים רבים, שנועדו לקדם את הישרדותו - השגת מזון ויצירת קשר עם אימו. אזור הפה של התינוק, כפי שכבר איבחן פרויד, הוא אזור בעל חשיבות בהיבטים שונים: באמצעות פיו יכול התינוק לשרוד אך בד בבד הוא גם האזור שמביא לתינוק הנאה, קשר רגשי, סיפוק, רגיעה ומלאות.
מרכיב המציצה של התינוק הינו רק מנגנון אחד משלושה: מציצה, בליעה ונשימה, אשר תיאום טוב ביניהם קריטי להתפתחות הסנסומוטורית והקוגניטיבית של התינוק, להתפתחות הדיבור והשפה, לוויסות פיזיולוגי-רגשי, לאכילה ולהאכלה ולהתפתחות האישיות.
פטמת בקבוק האכלה
להזנה נכונה מבקבוק יש השפעה חיובית על התפתחות שרירי פיו של התינוק, ובנוסף לכך, אם מחזיקים את התינוק בתנוחה יציבה וכמעט אנכית מקלים עליו להפעיל כהלכה את שרירי פיו, הן ביניקה מהשד והן ביניקה מהבקבוק.
בחירת גודל הפטמה, צורתה והדרך בה היא תמלא את חלל הפה של התינוק משפיעה באופן ישיר על יכולתו של התינוק ליצור אטימה ו-וואקום בחלל הפה, לפתח תנועות לשון נכונות ובעצם לקבל את המזון החיוני להתפתחותו. ככל שהצורה מותאמת לחלל הפה, יידרש מהתינוק פחות מאמץ ותנועה המייצרים בחלל הפה "לחץ שלילי" שחיוני למשיכת הנוזל דרך הפטמה.
טיפים להתאמה ו"תחזוקה" נכונה של פטמות הבקבוק:
יועצות הנקה מונות 3 תנאים בסיסיים אותם יש לקחת בחשבון בבואנו לבחור בקבוק ופטמה וקיומם מאפשר שילוב מצוין בין הנקה והזנה מבקבוק:
- חשוב שהפטמה תהיה רחבה.
- על הפטמה להיות מותאמת מבחינת הקושי - לא קשה ולא רכה מדי.
- יש לוודא שהפטמה מאפשרת זרימה איטית.
· להקפיד לנקות את הפטמה לאחר כל האכלה באמצעות מברשת קטנה – על-מנת להיפטר משאריות מזון. לאחר-מכן חשוב ביותר לעקר אותה (עיקור קר באמצעות טבליות או חם באמצעות סטרליזטור).
· להחליף פטמה בתדירות של חודשיים לכל היותר, או כאשר מתחילים לבצבץ סדקים וחתכים בפטמה (קורה בתדירות גבוהה כשהתינוק כבר עם שיניים).