אוכלת יותר מרזה ומתחטבת...
כן כן, אני לא עובדת עליכן. לאחרונה נחשפתי לשיטה חדשה בתחום התזונה שיטת ה-ZONE. השיטה מתבססת בעיקר על איזון בכל ארוחה בין פחמימות חלבונים ושומנים והתוצאות מפתיעות.
עד היום ניסיתי להמנע עד כמה שאפשר מפחמימות בארוחות. אם זה ויתור על פרוסות לחם בארוחות בוקר וערב ואם זה ויתור על פחמימות כמו אורז, תפוחי אדמה וכד... בארוחה העיקרית.
על פי שיטת הזון חובה פחמימה בכל ארוחה. לא כל פחמימה מותרת אולם עבורי תוספת של אורז בארוחת הצהריים או לחם בארוחת ערב זה כיף גדול.
גם קודם לא נשארתי רעבה בארוחות אולם היום לא רק שאינני רעבה, אני מסופקת יותר נפשית (כן יש קשר בין פחמימות לנפש) והכי חשוב הורדתי בינתיים 1 ק"ג לפחות ממשקלי. ויותר מזה, אנשים מפרגנים לי שרזיתי והצרתי היקפים.
דרך אגב התחלתי את השיטה כשאין לי הרבה מה להוריד 2-3 ק"ג מקסימום שהתרכזו בעיקר בבטן. ואכן אני בכיוון הבטן ממש ירדה.
מהי שיטת ה ZONE?
שיטת ה-ZONE פותחה על ידי הביוכימאי האמריקאי ד"ר בארי סירס, בשנת 1995 לאחר מחקר מדוקדק שארך 15 שנה.
שורה של מחלות לב משפחתיות הובילו את ד"ר בארי סירס לחפש דרכים להציל את עצמו מגורל זהה. השיטה שפיתח התמקדה בחיפוש אחרי התפריט האולטימטיבי שמאזן חלבונים, פחמימות ושומנים באופן שיבטיח את בריאות הגוף לאורך זמן.
ספרו הראשון "Enter The Zone" שהציג את עקרונות השיטה, נחל הצלחה גדולה ואומץ על ידי
מיליוני אנשים בעולם. המפורסמים שבהם: בראד פיט, ביל קלינטון, ג'ניפר אניסטון ועוד. מאז, פרסם סירס כ-10 ספרים נוספים שעוסקים כולם בפריצות דרך בתחום התזונה האנושית.
מה הסוד הגדול של שיטת ה-ZONE?
בפשטות: 5 ארוחות מאוזנות מדי יום. כל ארוחה מכילה יחס קבוע של פחמימות חלבונים ושומנים. אותו תפריט ביחס קבוע מכונה "בלוק", ולכל מטופל נקבע מספר הבלוקים היומי לפי פרמטרים כמו: מין, גיל והיקף הפעילות הגופנית.
ההתמדה מובטחת: ירידה של 1-3 ק"ג בשבועיים הראשונים וכחצי ק"ג בכל שבוע בממוצע בהמשך. בנוסף, מובטחות גם ירידה בהיקפי המותניים וחגורת הבטן; הפחתת הסיכוי למחלות כרוניות כמו מחלות לב, לחץ דם גבוה וסוכרת; וכמובן - היעדר תחושת רעב והרגשה של רעננות וצלילות בכל שעות היום.
איך זה עובד?
הנטורופטית מהמובילות בארץ בשיטת הזון היא ענת אשר. ענת שהתנסתה כמו רובינו בכל מיני סוגי דיאטות ירדה במשקל והעלתה חזרה הורידה באמצעות השיטה 30 ק"ג והפעם שמרה על המשקל. כשראתה כי טוב הקימה את מרכז FIT & ZONE "לאכול, להנות ולרזות" . במרכז ניתן להצטרף לתוכנית ליווי קבוצתי עם מפגשים במרכז הממוקם ברמת השרון או לתוכנית אונליין.
זו אני אחרי שבועיים ב ZONE
תוכנית האונליין
התכנית נמשכת 42 יום וכוללת 6 שיעורים שבועיים, במהלכם מקבלים המטופלים תפריט בהתאמה אישית, סרטוני הדרכה, רשימת קניות, המלצות למתכונים מאוזנים, הסברים על שיטת הזון, מדריך לקריאת אריזות מזון ועוד. בנוסף, ליווי אישי ודיאלוג שוטף בהתאמה אישית באמצעות הדוא"ל או מסרוני וואטסאפ.
עלות התוכנית 960 שח.
מפגשים קבוצתיים
התוכנית כוללת תפריט בהתאמה אישית מפגשים שבועיים לשקילה והדרכה.
עלות התוכנית 1090 ש"ח
אז אני בתחילת הדרך, לומדת שיטה חדשה ובעצם שפה חדשה של איזונים בארוחה. מקפידה על ארוחות כל 3 שעות ואיזון בין חלבונים ופחמימות בכל ארוחה.
וזה תכלס עובד...
אני נהנית מהאוכל מהמתכונים המגוונים והחדשים שמפורסמים בעמוד האינסטוש של ענת. כנסו וחפשו לדוגמא מלאווח או בורקס מדפי אורז, או פיצה מבצק כרובית. יש מתכונים טעימים ויצירתיים שמעולם לא חשבתי עליהם. ודרך אגב... אם יש מחסור בדפי אורז ברשתות השווק, זה בגלל כל הלקוחות של ענת :-)
הורדתי במשקל, הצרתי היקפים ואני לא מפסיקה לקבל מחמאות. מה שהכי מדהים אותי זה שכל זה מלווה בזה שאני אוכלת יותר. אני לא רעבה אלא להיפך.
ה - ZONE איננה דיאטה זוהי דרך חיים אני ממליצה לכל אחת לנסות.
מוזמנות לעקוב אחרי ענת אשר ולהיחשף לכ - 1000 מתכונים מאוזנים שפרסמה בעמוד האינסטגרם שלה :