תמ"ל חדש וייחודי לנוטרילון
נוטרילון מבית טבע ונוטרישה השיקו פפטי המיועד לתינוקות הסובלים מאלרגיה לחלב פרה!
הבן האמצעי שלי נולד עם אלרגיה לחלב פרה. כשהתחלתי לתת לו תמ"ל הוא פשוט הקיא בקשת. בהתחלה לא הבנתי האם מדובר בפליטות או בהקאות אבל הסתבר לי עם הזמן שאכן מדובר בהקאות.
הרופאים אמרו שהוא רגיש או אלרגי לחלב והעבירו אותו לתמ"ל על בסיס סויה. הבעיה היא שבזמנו לא היו הרבה אפשרויות לתמ"ל על בסיס סויה והתמל"ים היו נחותים בערכיהם התזונתיים יחסית לתמלים לאלרגניים שקיימים היום.
לאחרונה נוטרילון מבית טבע ונוטרישה השיקו פפטי המיועד לתינוקות הסובלים מאלרגיה לחלב פרה!
נוטרילון פפטי הינו המוצר היחיד המכיל אוליגוסכרידים מסוג GOS ו- FOS המסייעים לעיכול ותורמים להגנה החיסונית!
אני חושבת שמחובתכן האמהות לקרוא מידע על המזון העיקרי ממנו ניזון הילד שלכם. כיום יש כל כך הרבה מידע גלוי וכאמא ומנהלת אתר שפונה לאמהות אני נתקלת בהמון הורים שמחליטים על התמ"ל לפי מה שחברות נותנות, לפי מה שראו בבית היולדות וכד'...לא משתמשות בכל הכי חשוב והכי נכון שהוא ידע . לדעתי ידע הוא כוח ועל כן בידיעה הבאה אספר לכם קצת (בעצם הרבה...) על הייחודיות של נוטרילון, התמ"ל מבית טבע ונוטרישה.
קצת על אלרגיה לחלב של תינוקות:
יש רגע שבו הורים מבינים שמשהו בתגובה של התינוק לתרכובות מזון או מזונות המכילים חלב פרה אינו רגיל. זה יכול להופיע כפריחה על העור, או כצואה דמית ואף בתגובה אלרגית יותר חמורה. אבל כמה שזה נשמע מפחיד, זה דיי נפוץ, כי אלרגיה לחלב הפרה היא האלרגיה למזון השכיחה ביותר בקרב תינוקות וילדים, ויסבלו ממנה בין 2-7 אחוז מהתינוקות.
הטיפול הנפוץ באלרגיה שכזו הוא הימנעות, אך בכל מקרה יש להתייעץ ברופא הילדים כאשר יש חשש לתגובה אלרגית. להימנעות הזו יש מורכבות המתלווה אליה, כי כהורים אנחנו רוצים לספק לתינוק תזונה מלאה ונכונה והחיסרון של חלב פרה עלול להקשות.
אז מה ניתן לעשות?
אחד הכלים בהתמודדות הן תרכובות מזון לתינוקות המיועדות לתינוקות אלרגים, והבשורה היא כי יש מוצר חדש, נוטרילון פפטי.
תרכובת המזון, נוטרילון פפטי, הוכחה מחקרית כבטוחה לשימוש ב- 97% מהתינוקות הסובלים מאלרגיה לחלבון חלב פרה. נוטרילון פפטי מכיל כמובן חלבון מפורק, והוא מכיל את השילוב ייחודי של אוליגוסכרידים מסוג GOS ו- FOS, שהוכחו כתורמים למערכת חיסונית בריאה ומאוזנת, ולכן פחות מחלות אלרגיה בתינוקות.
נוטרילון פפטי, הוא התמ"ל היחיד לאלרגיה בישראל המכיל לקטוז- כאשר כמעט 50% מהפחמימות בנוטרילון פפטי הם לקטוז, החשוב למתן אנרגיה, ספיגת מינרלים כגון סידן ומשמש גם כרכיב פרה-ביוטי בעצמו.
לנוטרילון פפטי שני שלבים המותאמים לפי גיל התינוק:
שלב 1- מגיל לידה עד 6 חודשים
שלב 2- 6-12 חודשים.
אז למה כל כך חשוב שגם בפפטי יש את GOS ו- FOS ? ולמה הם חשובים לתזונת תינוקות?
כדי להבין את החשיבות של GOS ו-FOS השילוב המחקה את האוליגוסכרידים בחלב (HMO).
צריך להתחיל קודם כל בהבנה בסיסית של הרכב חלב האם.
כידוע חלב אם, הוא ללא ספק, המזון הטוב ביותר עבור התינוק, והסטנדרט שאליו אנו שואפים להגיע.
כשחקרו את הרכב חלב האם התגלה כי ישנם מאות סוגים שונים של אוליגוסכרידים (Human Milk Oligosaccharides ) (HMO) המהווים את הרכיב השלישי בגודלו בחלב האם, אחרי לקטוז ושומנים.
מדוע הם חשובים ונמצאים בחלב אם בכמות כל כך גדולה?
ובכן, אוליגוסכרידים הינם רכיבים פרה- ביוטיים התורמים להתפתחות בריאה של אוכלוסיית חיידקי המעי ובכך תורמים לבריאות מערכת החיסון של התינוק, עיכול קל והפחתת מחלות אלרגיה.
לאור חשיבותם היה ברור לנוטרישה החברה היצרנית של נוטרילון כי צריך למצוא דרך לחקות את פעילות ה-HMO בחלב אם, ולכן הוספו לנוטרילון ,כבר לפני שנים, את השילוב ייחודי של אוליגוסכרידים מסוג GOS ו- FOS המחקים את פעילות האוליגוסכרידים בחלב אם.
בשל היותו רכיב משמעותי בחלב אם, נוטרישה, יצרנית נוטרילון, הוסיפה כמות אוליגוסכרידים בתרכובות מזון לתינוקות בכמות של 8 גרם לליטר, הקרוב לכמות המקורית של HMO בחלב אם (12-15 גר לליטר) וזו גם הכמות הגדולה ביותר בהשוואה לזו של חברות תמ"ל אחרות בישראל.
השילוב הייחודי בנוטרילון של GOS ו- FOS ביחס של 9:1 נרשם כפטנט ונחקר בלמעלה מ- 30 מחקרים קליניים, והוא היחיד כיום שיש לו כמות כזו של מחקרים מדעיים המתארים ומוכיחים את פעילותו.
המחקרים שבדקו את השפעת השילוב הייחודי של GOS ו-FOS מצאו כי תינוקות שניזונו מנוטרילון סבלו מפחות כאבי בטן, גזים (קוליק) ומיציאות רכות יותר. בנוסף נמצא שתינוקות שניזונו מנוטרילון סבלו מפחות מחלות אלרגיה.
החשיבות של שילוב רכיבים אלו בתזונת התינוק, מודגשת לאור החשיבות שנמצא לתזונה נכונה בתחילת החיים ולהשפעתה המכרעת על המשך ההתפתחות התקינה של התינוקות.