רד אלינו אוירון- איך לטוס עם הפעוט
הקיץ הגיע, אנחנו מתחילות לפנטז על חופשה מפנקת בחו"ל ואז נזכרות שיש לנו ילד וכמה זמן לוקח לנו להתארגן רק כדי לצאת לגינה... כמה דברים חשובים שצריך לדעת כדי להפוך את הטיסה להרבה יותר קלה...
מאת: הילה אלפר
הקיץ הגיע, אנחנו מתחילות לפנטז על חופשה מפנקת בחו"ל ואז נזכרות שיש לנו ילד וכמה זמן לוקח לנו להתארגן רק כדי לצאת לגינה... אז נכון שעם תינוק הנסיעה פחות ספונטנית ודורשת יותר ארגון ומחשבה מראש אבל היא יכולה להיות מהנה מאד כל עוד נשים לב לדגשים הבאים:
מה חשוב לעשות לפני הטיסה ובשדה התעופה
לשים לב בעת ההזמנה – אם יש תינוק מתחת לגיל 10 חודשים יש להזמין מהסוכן מראש עריסה בטיסה. מס' העריסות מוגבל. למרות שעד גיל שנתיים התינוק אינו מחוייב בכרטיס, מומלץ לשקול לרכוש כרטיס עבורו כדי שיוכל לשבת בכיסא בטיחות בצורה בטוחה יותר מאשר על הילדיים שלכם. לילדים הגדולים יותר יש להזמין מראש ארוחת ילדים בטיסה או לדאוג להביא אוכל מותאם להם. לברר מראש מה ניתן לכל הנוסעים (אוכל, שתיה) ומה כרוך בתשלום נוסף.
בחירת הטיסה – כדאי לבחור שעה נוחה כך שלא תהיה בשעות השיא של שדה התעופה כדי לקצר את זמן ההמתנה בתורים וכך שהטיסה תיפול על שעת השינה של הילד כך שישן ברובה. טיסות בצהריים למשל הן טיסות טובות כי הן בדר"כ פחות עמוסות, הטיסות הראשונות של היום פחות מועדות לעיכובים ארוכים וכמובן עדיף בימים ותקופות פחות עמוסים. שימי לב, שזה לא יוצא בשעה שהילד עייף מאד וכל התהליך יהיה סיוט עבורו.
בחירת המושב בטיסה - אם יש אפשרות לבחור מראש את המקומות במטוס, רצוי לבקש לשבת במעבר כדי לא להטריד את הנוסע המסכן שלידכם בכל פעם שהזאטוט מחליט לטייל במטוס...אם את טסה עם בן הזוג ותינוק עד גיל שנתיים, מומלץ לבקש מושב אחד ליד החלון (כך גם תוכלי להניק אם תרצי בפרטיות) ומושב ליד המעבר. המושב האמצעי יתמלא אחרון ומי שישב שם ישמח להתחלף עם אחד מכם סביר להניח במקרה הצורך.
כמה מזוודות לקחת? – כמה שפחות. יתכנו מצבים שונים, בשדה התעופה או במלון, בהם תאלצו לחכות עם המזוודות והילדים לבן הזוג שבינתיים הלך לשירותים, למצוא חניה וכד'. הר של מזוודות ותיקים וילד אחד או יותר מתרוצצים יכול להיות מצב בעייתי במיוחד במקומות צפופים...בניגוד לטיסות קודמות שלקחנו נעליים עם עקב גבוה, נמוך ובינוני לכל ארוע ובכל צבע, סביר להניח שעם הילדים נצא פחות למקומות רשמיים שדורשים התאמה כזאת...אז מומלץ באמת לסחוב פחות.
כמובן שיש לשים לב למגבלות המשקל והתיקים לכל אדם בעל כרטיס (תינוק לא נחשב בעל כרטיס).
אולי תשקלי להשתמש בחגורת בטן לכסף ומסמכים - המעקב אחרי הילדים ושמירה על התיקים מפני גנבים יכולה להיות מלחיצה.
עגלה- אם בחרת לקחת איתך את העגלה עד לעליה למטוס, מומלץ לפנות את כל הפיצ'יפקס שמצטברים לפעמים בסל שלה כדי למנוע עיכובים מיותרים בבידוק הביטחוני. קחי בחשבון שיתכן שהעגלה תחזור אלייך בנחיתה כשהיא כבר פחות יפה וחדישה מהמצב בה מסרת אותה. אנשי התחזוקה בשדות התעופה לא חסים על אף משא וגם העגלות לא בדיוק מונחות בעדינות בתא המטען של המטוס. אולי תשקלי לקנות עגלה זולה או משומשת שלא אכפת לך שתהרס בטיסות...אולי שווה לבדוק גם אפשרות של ליסינג פרטי לעגלות לצורך הנסיעה.
בגדים חמים למטוס – מומלץ לשים בתיק בגד חם לזמן השהייה במטוס הממוזג למקרה שיהיה קר
בגדים להחלפה – למקרה שנשפך משהו או שחלילה הילד הקיא מומלץ לשים בתיק גם בגד להחלפה. אם מדובר בתינוק שפולט תשקלי לשים חולצה להחלפה גם עבורך...
משחקים, צעצועים וכל אמצעי תעסוקה אחר – מומלץ לקחת חפצים אהובים, משחקים, ספרים וחוברות צביעה כדי להעביר עד כמה שניתן בשקט את מהלך הטיסה. שימי לב שהדגש הוא על שקט ולכן לא להביא משחקים רועשים שיגרמו למריבות מיותרות עם הנוסעים השכנים. מומלץ גם לקנות משחקים קטנים חדשים לטיסה כך שהילדים יהיו שקועים בהם בניגוד למשחקים מוכרים שאולי לא ימשכו את תשומת ליבם.
מוצרים לתינוק - לא לשכוח כמובן מוצצים (כולל עוד אחד או שניים נוספים ליתר ביטחון) ובקבוק ואוכל לתינוקות, חיתולים, משטח החתלה, מגבונים. יש לשים לב, במיוחד בבדיקות הביטחוניות בחו"ל למגבלות: אין להעביר נוזלים (גם לא בקבוק מים או מיץ) בבידוק הביטחוני. הכל נזרק לפח ולכן אין להביא את השתיה איתכם אלא לקנות בתוך שדה התעופה אחרי שהתבצע הבידוק. לגבי חלב אם ותמ"ל – ניתן להעביר (למרות שכבר היו סיפורים על אימהות שנדרשו לשתות את חלב האם או התמ"ל כדי להוכיח שאינם מסוכנים..). מומלץ להעביר את אבקת התמ"ל או אוכל התינוקות בקופסה סגורה שעדיין לא נפתחה כדי למנוע עיכובים מיותרים.
שקית נוספת בתיק – רצוי לשים שקית ריקה בתיק כי תמיד ימצא שימוש: לפסולת האישית, לחיתולים משומשים ולפעמים גם למקרה של הקאה כי לא בכל המטוסים יש שקית זמינה.
הקאות – אם ידועה לך רגישות כלשהיא או נטיה של הפעוט להקיא בנסיעות, התייעצי עם רופא הילדים אם ניתן לתת אנטיהיסטמין או משהו אחר למנוע את ההקאות והבחילות במהלך הטיסה.
לוודא את שעת ההמראה לפני שיוצאים מהבית – אין סיבה להתענות שעות מיותרות בשדה התעופה אם כבר הודיעו מראש על עיכוב בטיסה.
הכנה מוקדמת לקראת תהליך הבדיקה- כדאי לספר לילד מראש, בהתאם לגילו כמובן, מה עומד להתבצע במהלך הבדיקה. הסבירי לו, שיתכן שיקחו את הצעצוע שלו ויעבירו במכונת השיקוף אך מיד לאחר מכן יחזירו לו אותה. לילדים הגדולים יותר מומלץ להסביר שהבדיחה:" יש לי פצצה במזוודה" לא תעבור בשלום ע"י אנשי הביטחון.
בשדה התעופה – תני לילד להוציא מרץ בזמן ההמתנה. בהנחה שעליו לבלות מספר שעות לא מבוטל במטוס בצפיפות, עדיף לתת לו להסתובב, כמובן בליווי מבוגר, עד לשעת העליה למטוס.
העליה למטוס – אל תחכי לקריאות האחרונות על מנת להגיע לשער היציאה. אם את מלווה בילדים, הדרך מהדיוטי פרי לשער יכולה להתארך פלאים. "אמא יש לי פיפי" בדיוק כשקראו לכם קריאה אחרונה באמת ואת עדיין בעיצומו של שופינג בחנויות או "אמא אני צמא/רעב" ויש עוד תור בבית הקפה יכול להוות בעיה רצינית. עדיף להגיע בניחותא לשער היציאה, לדאוג שיעשו את הצרכים לפני העליה למטוס ולקנות אוכל, חטיפים או שתיה. מצד שני, אל תעלו ראשונים למטוס כי זה זמן שהיה ארוך ומיותר עבורם ולרוב המטוס אפילו לא ממוזג בזמן זה.
בזמן הטיסה:
כדי למנוע כאבי אוזניים – תני לקטנים למצוץ מוצץ או בקבוק. לגדולים יותר, ניתן לתת סוכריה, מסטיק או שתיה בקש. פעולת המציצה עוזרת למנוע את הלחץ באוזניים בהמראות ובנחיתות.
זה הזמן לשלוף לפי הצורך את מה שהכנת מראש בתיק העליה למטוס ולעבור את הטיסה בשקט יחסי...
טיסה נעימה!
באדיבות אתר: אחסון אתרים