מה עושים כשהילד לא משתף פעולה במסיבת סיום בגן?
מגיעים למסיבת הסיום בגן... כל המסיבה הוא צמוד אליכם, כל המסיבה היא רוצה לשבת לא רק לידכם אלא על הברכיים שלכם. איזה מבאס זה נכון??
מאת: ניצן גבאי משען, מאמנת ומדריכת הורים
בגן כבר שבועיים עושים חזרות למסיבת סיום והילד שלכם בהתרגשות שיא, הילדה שלכם כל הזמן שואלת עוד כמה זמן מסיבת הסיום ואיזה שמלה היא תלבש,
הגננת מדווחת שהילדים מקסימים, משתפים פעולה בחזרות ושולחת רשימת כיבוד -מי מביא מה ואז מגיע היום הגדול ו.... הילד שלכם לא רוצה להשתתף.
ואתם רוצים לעזור ולחזק ולעודד אז אתם מנסים- "אבל את יודעת כל כך יפה את הריקוד- הראת לי בבית"
"לך תשב עם כל הילדים אי אפשר לשבת פה עלי כל המסיבה"
"חבל, עד שהגענו פה תראי רק את לא משתתפת"
וכלום לא עוזר. ...
אני מכירה את זה מקרוב, 2 הילדים הגדולים שלי מעולם לא השתתפו באף מסיבה בגן-זה ממש מבאס! חוץ מתמונות סלפי שהם יושבים לי על הברכיים אין תיעוד למסיבות כי לא היה מה לתעד. ושלא נדבר על השעמום בלראות הופעה של ילדים בגן שאף אחד מהם לא שלי.
אני רוצה לזרוק אתכם לסיטואציה אחרת. מקום העבודה שלכם.
כמידי שנה יש התכנסות לציין את ראש השנה ויש הופעה של העובדים. פונים אליכם בבקשה שתשירו כי יודעים שאתם שרים מאוד יפה, אבל- אתם לא רוצים.
מנסים לשכנע אתכם: רק שיר אחד קטן, מה אכפת לכם? אבל את שרה יפה....לחץ מופעל עליכם ושאתם מסרבים כי באמת אתם לא רוצים, כי זה מביך אתכם, כי יש לכם פחד קהל או שפשוט לא בא לכם, אתם מרגישים שאתם מאכזבים את הסביבה.
סיטואציה לא נעימה נכון?
לא פעם אנחנו מייצרים לילדים שלנו בדיוק חוויה כזו, חוויה של לחץ ואכזבה.
כי כשהילד לא משתתף ואנחנו עסוקים בלשכנע אותו, אנחנו חושבים על עצמנו ולא עליו.
על האכזבה שלנו והתמונות שלא נצליח לצלם ולא על מה עובר עליו.
למה זה קורה? למה ברגע האמת הם לא משתפים פעולה?
יכולות להיות לכך הרבה סיבות. הם מתביישים, הם מתרגשים, הם מפחדים להתבלבל ולטעות, ההתכנסות של כל ההורים מלחיצה אותם... כל ילד וסיבותיו הוא.
אז איך להגיב כשהילד לא משתף פעולה במסיבה בגן?
תשאלו את הילד האם הוא רוצה מכם עזרה כדי כן להופיע. אם הילד אומר מה יכול לעזור לו - אז תעזרו. אם הילד אומר שלא - אז לא ללחוץ ולשחרר.
המסר הכי חשוב שעלינו כהורים להעביר לילד שלנו הוא: אנחנו אוהבים אותך ומקבלים אותך בכל בחירה שתבחר. לא לכעוס, לא להראות אכזבה, לא להלחיץ. תזכרו שיתכן שהילד גם מאוכזב מעצמו, חושש לאכזב אתכם, חושש שתכעסו לכן דווקא כאן חשוב לחזק אותו- לחבק לאפשר לו לשבת לידכם, לחייך אליך.
תזכרו שהעובדה שהילד לא מופיע לא אומר כלום עליו, על יכולות החיברות שלו, על הביטחון העצמי שלו. ובטח לא אומר כלום עליכם כהורים.
ולגבי התמונות באלבום? כמה תמונות סלפי שלכם יחד איתו, תמונה אחד של שאר ילדי הגן בריקוד, תמונה שלו מקבל את המתנה של סוף שנה והנה סגרתם דף באלבום 😊
הכותבת: ניצן גבאי משען, מאמנת ומדריכת הורים דף פייסבוק: https://www.facebook.com/nitzanmg/ מייל: nitzanmg@gmail.com