שימוש במכשיר אינהלציה ביתי
הטיפול בבעיות הנשימה הוא טיפול תרופתי, כאשר אחת הדרכים היא באמצעות אינהלציה – הכוונה היא למתן טיפול במכשיר נבולייזר. הנבולייזר פועל על ידי חשמל, אוויר דחוס או חמצן והופך נוזל לתרסיס.השימוש באינהלציה מתבצע כאשר רוצים שהתרופה תגיע ישירות לריאות ללא השפעות כלל מערכתיות.
עם תחילת עונת החורף המביאה עמה את תופעות הצינון, השיעול, הזיהומים הויראליים ועוד "רבות וטובות",.
מסבירה טל להב, מנהלת תוכן והדרכה ומומחית למכשור רפואי ביתי באגנטק – בריאות וספורט על הטיפול בבעיות נשימה.
מנתוני קופות חולים שפורסמו בדוח "מדדי איכות ברפואת הקהילה" של משרד הבריאות עולה כי כאחוז אחד מהאוכלוסייה בישראל (שהם כ-54,000 איש) סובל מאסתמה. עוד עולה מהנתונים כי בקרב הילדים שיעור החולים באסתמה הוא 3.6 אחוזים וכי אחד מתוך 3 תינוקות בישראל מקבל לפחות טיפול אחד של אינהלציה עד גיל שנה.
אסטמה (ברונכיטיס, בשמה האחר), היא מחלה כרונית של דרכי האוויר. המחלה מתאפיינת בתהליך דלקתי (לא תהליך זיהומי) בסמפונות. תאים דלקתיים מסתננים לדופן הסמפונות ומשחררים חומרים כימיים, הגורמים להפרשת ליחה והתכווצות הסמפונות. הצטברות הליחה בתוך הצינורות גורמת לשיעול, ומעבר האוויר דרך צינור צר עם ליחה גורם לחרחורים, לצפצופים ולקוצר נשימה.
תסמינים אלה מופיעים בעיקר בעונות מעבר ולאחר זיהומים וירליים, ומחמירים בשינה ובמאמץ.
מחקרים מראים כי קיימת עליה בשכיחות המחלה בשיעור של כ-% 50 בכל עשור. כלומר, אם כיום כבר כ-30% מהילדים הצעירים סובלים מאסטמה, הרי בעוד עשור יסבלו ממנה כמעט מחצית מהילדים!
הטיפול בבעיות הנשימה הוא טיפול תרופתי, כאשר אחת הדרכים היא באמצעות אינהלציה – הכוונה היא למתן טיפול במכשיר נבולייזר. הנבולייזר פועל על ידי חשמל, אוויר דחוס או חמצן והופך נוזל לתרסיס.
השימוש באינהלציה מתבצע כאשר רוצים שהתרופה תגיע ישירות לריאות ללא השפעות כלל מערכתיות.
ייתרונות נוספים של טיפול באינהלציה:
? קלות בשימוש. החולה נושם נשימה טבעית נינוחה ללא צורך בתאום הנשימה עם מתן התרסיס.
? יכולת לרסס כמויות גדולות- 15-20 סמ"ק לשעה.
? יכולת לרסס תרופות שלא ניתן לתת אותן במשאף ידני.
? אפשרות לספק באמצעותו גם חמצן.
? אפשרות לראות בעין את התרופה הנשאפת.
כיצד לבחור מכשיר אינהלציה?
אם מדובר בטיפול בילד, בחרו במכשיר אינהלציה במינימום רעש- הרעש מפחיד את הילד ומעודד בכי וחוסר רצון לקבל הטיפול.
וודאו כי המסכה של המכשיר מותאמת לתינוקות ולילדים- אין טען לתת לילד/ תינוק מסיכה של מבוגר ובגלל גודלה אדי התרופה יתאדו לאוויר.
בדקו כי המכשיר מתאים לתרופה שנרשמה לטיפול.