חדש בישראל: זריקה אחת במקום 7 לטיפולי פוריות
זריקה אחת של אלונבה יכולה להחליף 7 זריקות יומיות בכל מחזור טיפול הפריה חוץ גופית, ובכך להקטין את העומס הטיפולי על המטופלת
זריקה אחת של אלונבה יכולה להחליף 7 זריקות יומיות בכל מחזור טיפול הפריה חוץ גופית, ובכך להקטין את העומס הטיפולי על המטופלת
***
אלונבה זמינה בכל קופות החולים במסגרת סל התרופות וניתנת במרשם רופא
אלונבה (elonva - corifollitropin alfa), מאפשרת להחליף עד 7 זריקות יומיות בזריקה חד שבועית בכל מחזור טיפול הפריה חוץ גופית (ivf). בכך ניתן להקטין את העומס הטיפולי הנלווה לטיפולי פוריות.אלונבה מותווית לטיפולי פוריות בנשים בשילוב עם תרופות למניעת ביוץ מוקדם (מסוג gnrh אנטגוניסטים).
אלונבה מכילה הורמוןfsh סינטטי (הורמון הממלא תפקיד חשוב בפוריות וברבייה האנושית) בעל משך פעילות ארוך באופן משמעותי מהתכשירים הקיימים, הגורם לגדילה של מספר ביציות בו זמנית על ידי גירוי מבוקר של השחלות. פרט זה מאפשר הזרקה חד שבועית של אלונבה, לעומת טיפולים יומיים, כך שבכל מחזור טיפולי עשויים להיחסך מהאישה המטופלת 6 זריקות. המשמעות עבור הנשים היא שלראשונה ניתן לחסוך מספר רב של זריקות יומיות ולהחליפן בזריקה אחת.
"המורכבות של טיפולי הפוריות והקשיים הפיזיים והפסיכולוגים הנלווים אליהם, משבשים לא פעם את מהלך חיי המטופלות", מסביר פרופ'דניאל זיידמן מהמרכז הרפואי תל השומר. "היכולת לצמצם את מספר הזריקות בכל מחזור טיפול היא בשורה אמיתית לכל אותן נשים, שגם כך עוברות טיפול לא קל".
אלונבה, של חברת התרופות הרב לאומית msd (merck), ניתנת ביום השני או השלישי של המחזור באמצעות מזרק תת עורי המאפשר הזרקה עצמית, באמצעות בן הזוג או באמצעות הרופא המטפל. התוויות הנגד של התרופה כוללות בין השאר נשים הסובלות או סבלו בעבר מגירוי יתר של השחלה או מרזרבה גדולה של זקיקים.
הזריקה קיימת בשני מינונים elonva 150 - לנשים עד משקל של 60 קילוגרם ו elonva 100 mcg, לנשים במשקל של מעל 60 קילוגרם.
אלונבה נבדקה בשני מחקרי פאזה iii גדולים, אקראיים, כפולי סמיות, רב-מרכזיים ומבוקרים שמצאו כי יעילותה זהה לזאת של rfsh (הטיפול הסטנדרטי) במונחים של ביציות מוחזרות (ensure) והריונות מתמשכים (engage).
"בכל שנה מתקיימים כ- 30 אלף מחזורים של טיפולי פוריות", מסכם פרופ' זיידמן. "מספר הטיפולים הממוצע להשגת הריון הוא 3-6 טיפולים. אלונבה מאפשרת לנשים להפחית באופן משמעותי את מספר הזריקות שהן נאלצות להזריק, מבלי לפגוע ביעילות הטיפול".