כיצד לעבור טיפולי פוריות מבלי לפגוע בקריירה?
כידוע, למצב הנפשי השפעה מכרעת על הצלחת טיפולי הפוריות ובודאי שעל איכות החיים במהלכם. לכן, בנוסף לשמירה על חיי החברה והזוגיות במהלך הטיפולים חייבים להשקיע מאמץ בהתקדמות בעבודה במקביל.
צוות המאמנות עפרה ליאור ודלית פת מגישות לזוגות עשרה טיפים שיקלו על השילוב בין טיפולי הפוריות ומקום העבודה.שירי כבודי-אביב
הטיפולים המלווים באכזבות ומפחי נפש, עלולים להסיח את דעתם של שני בני הזוג מעבודתם, לעצור את התקדמות הקרירה המקצועית, לפגוע בהכנסותיהם ולגרום בסופו של דבר להגדלת המעמסה הכלכלית על כתפיהם ולפגיעה בביטחון העצמי, שאינו נמצא לרוב בשחקים במהלך הטיפולים.
כידוע, למצב הנפשי השפעה מכרעת על הצלחת טיפולי הפוריות ובודאי שעל איכות החיים במהלכם. לכן, בנוסף לשמירה על חיי החברה והזוגיות במהלך הטיפולים חייבים להשקיע מאמץ בהתקדמות בעבודה במקביל.
צוות המאמנות עפרה ליאור ודלית פת מגישות לזוגות עשרה טיפים שיקלו על השילוב בין טיפולי הפוריות ומקום העבודה:
1. שיתוף במקום העבודה
עם תחילת הטיפולים כדאי להגיע להחלטה על הכוונה האם לשתף בכך את הבוס, לקוחות או עמיתים בעבודה. כל החלטה היא טובה ובלבד שבני הזוג יהיה שלמים איתם.
אם החלטתם לשמור על פרטיות בנושא זה, יש לקחת בחשבון שהסביבה תהיה פחות סלחנית להיעדרויות או מצבי רוח כי הם לא ידעו את הסיבה לכך.
2. ניהול יומן מעקב טיפולים
בחיינו המקצועיים אנחנו רגילים לנהל יומן של תזכורות ופגישות, אך בחיים הפרטיים אנחנו סומכים על זכרוננו. טיפולים כרוכים בפעולות רבות שיש לזכור לבצע אותן במועד ובשעה הנכונה. אל תוסיפו לעצמכם מתח מיותר ונהלו יומן כתוב או אלקטרוני שיזכיר לכם מה לבצע ומתי ויוריד את הדאגה הזאת מהראש.
3. חשיבות השרות והיחס של הרופא המטפל
ברוב התחומים אנחנו בררנים ודורשים שרות טוב, ובצדק. לא נחזור לשבת בבית קפה שקיבלנו בו שרות לא טוב ונעדיף שלא לקנות בחנות שבה נתקלנו במספר רב של מוצרים מקולקלים. משום מה, בכל הקשור לרפואה, שהוא אחד החשובים ביותר בחיינו, התודעה הצרכנית נעלמת לחלוטין ואנחנו מוכנים לסבול חוסר מקצועיות או יחס בלתי הולם.
לכן, אל תוותרו ותבחרו ברופא שמתאים לכם ולהתנהלות שלכם.!!
4. לבחון ולדרוש את איכות הטיפול והשירות המגיע לי
הגיעה העת לעמוד על מה שמגיע לנו בכל קשר עם גורם רפואי.
אף רופא אינו אלוהים. חלק מהרופאים דוגלים בשיטות עבודה מיושנות ואחרים יכולים לתת תרופות שהם מכירים, למרות שאולי יש חלופות טובות מהן. לכן בקרה היא תמיד טובה. בודאי שאין שום סיבה לסבול השפלות או יחס מזלזל מצד הצוות המטפל. אם אתם חשים שלא בנוח ואפילו אם אין לכם סימוכין לכך, זכותכם לעבור למקום ואדם אחר. כיום קופות החולים מאפשרות חופש רב מבעבר לעמיתיהם ואפשר לנצל זאת בלי תחושות של "לא נעים".
5. איסוף מידע, כי מידע הוא כח
הקלישאה הטוענת שמידע הוא כח נכונה. כיום עומד לרשותנו מידע רב ברשת האינטרנט וניתן לבחון את איכות הטיפול שאנחנו מקבלים כל העת מול גורמים מוסמכים שמייעצים באינטרנט ואפילו חברים ובני משפחה בעלי ניסיון.
כך, נוכל להגיע לרופא עם השאלות הנכונות ולנהל את התהליך ולא שהוא ינהל אותנו.
6. להכיר בעוצמות ובחולשות שלי על מנת לעבור את התקופה בקלות יותר.
חשוב שתכירו ביתרונותיכם שיוכלו לסייע לכם לעבור את התקופה הקשה ובחסרונותיכם, שאותם תוכלו לאזן בדרכים שונות.
זה הזמן להשתמש בכל המשאבים האישים העומדים לרשותכם.
7. היעזרו באחרים שיותר טובים מכם בפעילויות מסוימות
כך למשל, אם מושגים רפואיים מלחיצים אתכם תוכלו להיעזר בבן הזוג, בחברים או פורומים באינטרנט כדי להתמודד איתם.
אם אתם לא מרגישים בנוח ללכת לבדיקה לבד- בקשו מחברה/ בעל וכד'.. זה הזמן להיפרד מהפסיביות ולאמץ התנהגות פרואקטיבית.
8. חלוקת תפקידים
על מנת ל"תקתק" את הטיפולים ולהשאיר פנאי לדברים אחרים בחיים בצעו חלוקת תפקידים ברורה בין בני הזוג: מי אחראי לקשר עם הצוות הרפואי, מי לומד את החומר, מי "רץ" לבתי המרקחת, מי אחראי על ניהול היומנים של שניכם וכו'.
9. שמירה על הזוגיות
תקופת הטיפולים מועדת לפורענות מבחינת היחסים בין בני הזוג. הדבר האחרון שכדאי לעשות הוא לבלות את הימים האלו בריבים, אבל זה קורה על רקע המתח הרב. תאום ציפיות מוקדם ויישוב מחלוקות בשיחה יצמצמו אותם. הקפידו על הדברים הקטנים שבני הזוג אוהבים ושעושים את ההבדלים לחיים יותר רומנטיים.
10. הכי חשוב לשמור על גישה אופטימית
רק גישה אופטימית תאפשר לנו לנהל בו זמנית את הטיפולים יחד עם שגרת החיים. כך, נשאיר זמן לבילויים ותחביבים. קחו בחשבון שהטיפולים הם פרק זמן שאינכם יודעים את אורכו, אולם בסופו של דבר מצפה לכם המתנה הטובה מכל ששווה את כל ההשקעה.
זכרו שיחד עם ההצלחה יגיעו חודשי ההריון ולאחר מכן שנות ההורות. לכן נצלו היטב את התקופה גם להנאה כזוג חופשי ממחויבויות לדור הבא.