איך להעביר את הזמן לאחר טיפול הפריה?
הזמן אחרי ההפריה הוא הזמן הקשה ביותר. כל דקה נמתחת. ההורמונים גואים, מידת הסבלנות אפסית, והמחשבות מתרוצצות בראש, אבל צריך לתפקד כרגיל. אז מה לעשות? איך לעבור את הזמן הזה ולהישאר שפויים?
מאת: יעל סנדלר
הזמן אחרי ההפריה הוא הזמן הקשה ביותר. כל דקה נמתחת. ההורמונים גואים, מידת הסבלנות אפסית, והמחשבות מתרוצצות בראש, אבל צריך לתפקד כרגיל. אז מה לעשות? איך לעבור את הזמן הזה ולהישאר שפויים?
טירונות - כיוון שעברתי טיפולי פוריות קרוב לשנתיים. השיטה שלי הייתה להתייחס לטיפולים כאל טירונות. זמן שאין בררה וצריך לעבור איכשהו. הקצבתי לעצמי מראש שנתיים. והחלטתי בראש שלי שאני לא מצפה להיות בהריון לפני השנתיים המוקצבות. אני חושבת שזה עזר לי מאוד. עזר לי כיוון שלא ציפיתי נקודתית לאחר כל טיפול להריון. אני חושבת שקל יותר לתפקד בצורה כזאת ולשמור על שפיות. אני פשוט עבדתי על עצמי בהדחקה.
שאלות מטרידות? לא עכשיו. יגיע הזמן לעסוק בהם. באשר לשאלות הצפות ולא נותנות מנוח, מה תעשי אם תהייה בהריון? איך תתפקדי, מה יקרה בזמן ההיריון? איך תתפקדי בעבודה בזמן ההריון ?ומה עם הגדלת חזה אחרי ההריון? את כל השאלות האלה אספי לעצמך, אם תרצי במחברת שתקדישי לכך, ואל תעסיקי את עצמך בהם. דיה צרה בשעתה.
חלומות. אני יודעת שלנשים שעוברות טיפולי פוריות יש הרבה חלומות, ולעיתים חלומות מפחידים. אל תתייחסי לחלומות שלך כאל חלק מהמציאות. בחלומות צפים פחדים, תני לעצמך לנוח ותשתחררי מהחלומות במשך היום.
פנקי את עצמך. שמרי לעצמך לזמן הזה את כל מה שאת אוהבת לעשות – לכי להתפנק. לכי לסרט קולנוע. סרטי קולנוע במיוחד יומיות, הם הסחת דעת נפלאה. הם מייצרים לך מציאות אחרת לשעתיים. סרט קל קומדיה, יכולה להעלות חיוך, ולהשכיח ממך את ההתמודדות הרגעית.
הרשי לעצמך לכבות את הסלולארי, ולסנן שיחות טלפון בבית. אם את מרגישה שאת זקוקה למנוחה – קחי לעצמך אותה. אל תיכנעי לצלצול הטורדני של הטלפון. תני לעצמך לשלוט בזמן שלך, ובשיחות הטלפון שלך. ואם שיחות הטלפון מלחיצות אותך – סגרי את הטלפון לגמרי.
ספר נחמד – חפשי ספר נחמד. ספר קל ומצחיק יכול להעביר לך זמן בנעימים, ולסחוף אותך לעולם אחר.
אוכל טוב – דאגי לעצמך להיות שבעה. כמה שתהייה שבעה תהייה פחות עצבנית, ותהיה לך יותר סבלנות לאחרים.
שני טוב בלילה – גם שינה משפיעה על ההתנהגות במשך היום. נסי לישון טוב בלילה, כדי שתהייה לך סבלנות לעצמך ולאחרים.
דרשי שיתייחסו אליך בסבלנות. בקשי מהסביבה להתייחס אליך בסבלנות. גם מהוריך.
כתבי לעצמך יומן – מה תעשי אם התשובה תהייה שלילית – מתי תחזרי לטיפול הבא, איזה טפסים צריך לארגן. האם נשארו לך עוברים מוקפאים? וכתבי גם מה תעשי אם את בהריון – מה הדברים הכי חשובים לך לעשות אם התשובה חיובית.
חפשי לעצמך מקורות תמיכה - חפשי תמיכה אצל אנשים שאת יודעת שיתמכו בך, יפרגנו לך, ויתחשבו בצרכייך. אל תתביישי להגיד להם מה נכון עבורך עכשיו. חפשי מקומות שתרגישי בהם ביטחון ושקט נפשי.
תתרחקי מאנשים שמרגיזים אותך – את ממש לא חייבת להיות במחיצת אנשים ציניים, או חסרי התחשבות. תתרחקי מהם. קחי לך את הזמן שלך.
אם את עובדת – תראי מה נכון לגביך. רוב הנשים שאני מכירה מעדיפות לבוא לעבודה כדי להסיח את דעתן. אבל אם את מרגישה שאת זקוקה לכמה ימי חופש – קחי לך את הזמן הזה.
שקר לבן – אל תמנעי משקר לבן, אם את מרגישה שמנדנדים לך או לוחצים עליך, תשתמשי בשקרים לבנים, ואם חשוב לך תתנצלי אחר כך.
אל תסמכי על בדיקת הריון בייתי. כשעברתי את טיפול הפוריות שלי, רצתי לקנות את מקלון הפלא, והודעתי לכולם שאני לא בהריון, אחר כך הגיעו תוצאות בדיקות הדם, והסתבר לי שאני מאוד בהריון. העצה שלי כיום היא לחכות יום יומיים, לקבל את תוצאות בדיקות הדם, ולחכות לעקוב ולראות שהעובר מתפתח שהבטא מכפילה עצמה, ורק אז להתחיל לשתף את מי שחשוב לך. כמובן שלבן זוגך או לשותף לטיפול, תבשרי מיד, בתקווה שהם אכן משמשים עבורך מקור תמיכה.
קבוצת תמיכה – יש קבוצות שונות ופורומים שתוכלי להיעזר בהם באינטרנט. יש טלפונים לשיחות חרום במידה ואת מרגישה לחץ. יש פסיכולוגית בבית החולים, או עובדת סוציאלית שתוכלי להעזר בה. אל תמתיני, אם את חשה שאת זקוקה לעזרה – דאגי לכך שתקבלי אוזן קשבת.
בן זוג, או שותף להורות – קחי בחשבון שגם בן זוגך מתוח, וגם לו קשה. נסו להרגיע את עצמכם בדברים שאתם אוהבים ויכולים לגרום לכם מצב רוח טוב. צאו לטיול בספארי, לכו בשבת ללונפארק או למוזיאון. חפשו טיסות זולות, צאו משיגרת החיים הרגילה, למקום שבו יהיה לשניכם שקט נפשי וזמן נחמד.
תתייעצי עם הרופא שלך – תתייעצי עם הרופא שלך מה את יכולה לעשות בזמן הזה, האם חלות עליך הגבלות? האם מותר לך לעבור טיפולי שיניים? האם מותר לקחת תרופות?
אל תתמני את הראש בחול – אם הטיפול לא הצליח עכשיו, כמה שזה קשה, תתחילי לחשוב על הטיפול הבא, תתקשרי למחלקה ותכנני את המהלך הבא.
המאמר באדיבות