תחושת רעידות במהלך הלידה - מה חשוב שתדעי?
ישנן נשים החוות תגובה פיזית של רעידות בזמן הלידה, בין אם מדובר בלידה נרתיקית בלידה עם אפידורל או בניתוח קיסרי יש סיכוי שתחווי רעידון כאלה.
הנה 6 סיבות בגללן יתכן ותחושי רעידות בזמן הלידה..
את מוכנה, קראת את כל הספרים ואפילו הלכת לקורס הכנה ללידה. שמעת הרבה סיפורים אודות הלידה, חלקם טובים וחלקם פחות. את חושבת שאת מוכנה סוף סוף ליום המיוחד - ללידה של התינוק שלך. את יודעת כבר למה לצפות, לכאב ומבול של רגשות. אבל עדיין עשויות לחכות לך כמה "הפתעות".
את עשויה לחוות במהלך הלידה או אחריה רעידות בלתי נשלטות. ממה זה נובע? האם זה נורמאלי בלידה? להלן 6 סיבות העשויות לגרום לרעידות במהלך הלידה:
1# הורמונים
כמו רוב הדברים בהריון, אנו יכולים להצביע על הורמונים שגורמים לתחושת רעד בלתי נשלט בזמן הלידה. ההורמונים עושים עבודה מאחורי הקלעים ורוב הזמן אנחנו לא ממש נשים לב שזה קורה. אם כי הורמון אחד או יותר עלולים להיות במינון גבוה יותר וכך נרגיש אותם פיזית. חלק מאותן תחושות פיזיות היא תחושת הרעידות. שינויים הורמונליים ושינויי טמפרטורה יכולים לגרום לתגובת אדרנלין. חווית לידה יכולה להיות תחושה עילאית ובעקבות כך יכול להיות שינוי עצום באוקסיטוצין שיתורגם לתגובת הלם בגוף.
2# עבודה קשה
דחיפת התינוק שלך החוצה היא עבודה קשה מאוד. כל הגוף שלך עובד קשה מאוד כדי להצליח לדחוף את התינוק למטה בדרכו החוצה. פעולת הדחיפה ועצם זה שכל הגוף עובד, משפיעים על טמפרטורת גופך. כאשר התינוק שלך נולד הגוף שלך מנסה להסדיר את הטמפרטורה המוגברת שלך ומשחזר את המצב הנורמלי, כתוצאה מהליך פנימי זה את עלולה לחוש רעידות.
3# מפגש בין דם העובר לדם האם
תיאוריה חדשה גורסת כי במצבים מסויימים דם התינוק בא במגע עם דם האם ובמידה ויש חוסר התאמה בין סוגי הדם המצב עלול לגרום לרעידות.
4# תסחיף מי שפיר
מצב נדיר וחמור המתרחש כתוצאה מזרם מי השפיר שבא במגע עם זרם הדם של האם. תסחיף מני שפיר יכול להופיע בזמן או מיד לאחר הלידה. התופעות כוללות לחץ דם נמוך, צמרמורת ורעידות.
תופעה זו עלולה להוביל למוות.
5# נוזלים
במצבים מסוימים ייתכן שתהיה מחוברת לנוזלים או תרופות שיוזרמו לוריד, כתוצאה מחיבור זה את עשויה לחוות תחושת קור, צמרמורת ורעידות. זה קורה כי הנוזלים קרים יותר מטמפרטורת הגוף הרגילה שלך וכאשר הם חודרים לגופך הם משפיעים על הטמפרטורה הפנימית שלך.
6# זיהומים
נשים יכולות למצוא את עצמן חוות חום במהלך הלידה. זה יכול להיות בגלל שיש זיהום והגוף מנסה לקרר את עצמו בחלק הגוף התחתון. אם אי פעם הייתה לך שפעת או וירוס שהעלה את חום גופך, בודאי הרגשת צמרמורת, הזעות ותחושת רעידות בגוף. הדבר עלול לקרות גם בזמן הלידה, הרופא שלך יפקח עליך בקפידה רבה בזמן הלידה ויטפל בכל סימן שעלול להתפרש כזיהום. חשוב לציין כי נשים היולדות עם אפידורל נוטות יותר לפתח חום מאלו שיולדות ללא אפידורל.
עד כמה חמורה תחושת הרעידות במהלך הלידה?
תלוי אם את רועדת עם שליטה או בלי שליטה, מה קצב הרעידות שלך ומה עוצמתן. תחושת הרעידות יכולה להתבטא בכל הגוף או באזורים בודדים בלבד כמו ברגליים ובזרועות. לרוב הנשים חוות את הרעידות לאחר צוואר הרחם רחב לחלוטין ולפני ששלב הדחיפה הסופי מתחיל, או מיד לאחר הלידה.
מה ניתן לעשות במצב כזה?
- השתדלי להיות עם שמיכה חמה או מגבת יבשה בהישג יד.
- הקפידי להיות במגע עם עור אחר, להחזיק את יד השותף שלך גם יעזור כמובן. זה עוזר להפחית הורמוני לחץ ולהגביר את הורמון האהבה מה שיכול למתן את טמפרטורת גופך.
- הקפידי לעשות אמבטיה חמה או מקלחת עם מים חמים.
- בקשי פרטיות מנוחה ותמיכה.
- דרשי תרופות במידה ואת מרגישה שעלה לך החום והרעידות הן בעקבות החום.
חשוב לזכור: ברוב המקרים תחושת הרעידות הינה תחושה נורמלית וזו הדרך של הגוף שלך להתמודד עם תהליך הלידה וההתאוששות לאחר הלידה.