איך מתכוננים ללידה טבעית
לעיתים קרובות יש ליולדת בבית החולים תחושה, שהיא רק איזושהי דמות משנית בסט התפאורה של סרט שנקרא "לידה". אחרי הכל, הרופאים יודעים טוב יותר, כך גם האחיות, כולם מנוסים יותר. וכך קשובה להוראות, מאמינה במדע – היא יולדת ילד בריא במזל טוב.
באדיבות אלטרניטיבה - מרפאה לרפואה טבעית ורפואה משלימה
לעיתים קרובות יש ליולדת בבית החולים תחושה, שהיא רק איזושהי דמות משנית בסט התפאורה של סרט שנקרא "לידה". אחרי הכל, הרופאים יודעים טוב יותר, כך גם האחיות, כולם מנוסים יותר. וכך קשובה להוראות, מאמינה במדע – היא יולדת ילד בריא במזל טוב.
במזל?!
תהליך הלידה, היה מאז ומתמיד אחד התהליכים הטבעיים ביותר ורובינו לא היינו קיימים לולא עובדה זו. הלידה בבי"ח נמצאת איתנו רק במאת השנים האחרונות, לכן המזל הוא רק מקרי ובאופן מעשי אינו תלוי ברפואה, בכל אופן לא תלות מוחלטת. נשים רבות ברחבי העולם, עדיין יולדות לידה טבעית ולא מעט נשים המשתייכות לעולם המערבי החליטו שגם הן רוצות ובוודאי שיכולות, שהרי בית חולים מיועד לחולים והן – בריאות.
כלל ראשון: השתמשי באינטואיציה
לפני שאת נכנסת לחווייה המדהימה הזאת, חשוב שתשאלי את עצמך מדוע את מעוניינת בלידה טבעית וכמה רחוק את מוכנה ללכת עם זה. זה לא מתאים לכל אחת והפרנציפ כאן יכול לגרום נזק. לא תמיד הכל ורוד – לא בלידה טבעית ולא בלידה בבי"ח. נכון שבעבר כולן ילדו באופן טבעי אבל גם לא מעט נשים מתו בלידה ולפעמים לא צריך להתעלם מפלאי הטכנולוגיה ושירותי הרפואה המתקדמים בעידן של ימינו. אין הבטחה כי דרך אחת עדיפה על פני השנייה ועל כן האינטואיציה האישית שלך היא הנכונה ביותר עבורך. השתמשי בה! במידה ואת בוחרת מהסיבות הנכונות לך לידה טבעית, השקיעי זמן בלימוד התהליך וודאי כי את יודעת את כל מה שחשוב בהקשר זה. היי מחוברת לעצמך, לאמונותייך ולרצונותייך האמיתיים. אל תהססי לשאול שאלות ולהתייעץ עם כל מי שצריך, כוח הוא ידע וזה יעזור לך להתכונן לחוויה.
כיצד להתכונן ללידה טבעית?
דבר ראשון, דעי שחוויה זו היא מימוש פוטנציאל שטמון בגופך באופן טבעי. הלידה לא חייבת להתקיים בהכרח בבית, אלא במקום בו האישה מרגישה נוח, מקום אותו היא בוחרת. בלידה נותנים לטבע לעשות את שלו ללא התערבות של זרים.
יש לך הזכות לבחור מי ילווה אותך והיכן תלדי, בניגוד לצוות התורן בביה"ח שאותו לא ניתן בד"כ לבחור. לידה טבעית צריכה להיות סובבת את תחושות היולדת, את ההבנה שלה כיצד היא רוצה לעבור את התהליך, את הקשב שלה לעצמה ולגופה, את מודעותה בזמן התהליך.
התינוק שנולד מתקבל לעולם, שאותו האם קובעת כיצד ייראה, יריח ויישמע ומי יהיה נוכח בו.
יש מספיק זמן לתכנן מראש את התהליך. הכלים העומדים לרשותך רבים הם:
קורס מקיף של הכנה ללידה טבעית – תלמדי על האנטומיה והפיזיולוגיה של שלבי הלידה, טכניקות של הרפיה, נשימות, תרגולים לחיזוק רצפת האגן, עיסוי הפרינאום ועוד.
בחירת מלווה – כל אחת מרגישה שונה ולכן ניתן לבחור בבן הזוג ובנוסף בדולה, חברה, אחות וכל אחד שיכול ללוות את היולדת מרגע הצירים. בלידת בית משתתפים היולדת ובן הזוג, דולה, מיילדת ולעיתים אף רופא נשים. בני המשפחה הקרובים יכולים להשתתף בחוויה לבקשת היולדת.
היכן ללדת – את לידות הבית מלוות מיילדות מוסמכות ומנוסות השייכות לארגון אמה"י (ארגון מיילדות הבית בישראל). מספר בתי חולים מציעים חדרי לידה טבעיים, הכוללים התערבות רפואית במידת הצורך. אם נשמע לכן מתאים, היוועצו במדריכה להכנה ללידה בכדי לאמת את המידע שניתן לכם מהמוסדות השונים.
לתינוק יש קצב משלו, וכן גם לך היולדת - מרגע הצירים ועד רגעי הלידה ממש, אפשרי לעצמך להתקדם בקצב שגופך מכתיב לך ולפי צרכייך. כל התערבות שנובעת מפרוטוקולים רפואיים מודרניים, כגון חומר זירוז או תרופות נוגדות כאבים, צריך להישקל בכובד ראש ואלא אם יש סיבה ממשית לכך, אנא הימנעי. אם כבר נגענו בכימיקלים, הרי שאפשר להרגיע את הגוף במגוון טכניקות; מים עושים פעמים רבות את העבודה – מקלחת או ג'קוזי, אבל גם הרפיה, עיסוי, נשימות וגם ארומתרפיה, הומאופתיה ושיטות משלך, שידוע כי הן מרגיעות אותך.
תנועה ממושכת – לידה טבעית מתרחשת תוך הקפדה על התנועתיות הרציפה של היולדת. תנוחת הלידה היא בהתאם לתחושת היולדת – מה שנוח לה עובד הכי טוב.
בתום הלידה תישאר המיילדת למשך מספר שעות להשגחה והדרכה.
בהצלחה!