חשיבות הסטריליזציה בברית מילה
ברית המילה היא בעצם ניתוח לכל דבר ועניין שמתבצע בשטח פתוח ולא סטרילי. בדרך כלל יתבצע באולם אירועים עם מאות מוזמנים ולכן החשיבות של שימוש בכלים סטריליים היא קריטית עוד יותר.
ברית מילה היא מהאירועים המשמעותיים והייחודיים ביהדות. מעבר למשמעות הרוחנית יש גם את הפן הגשמי של החיתוך עצמו, שרובנו כהורים לא נותנים עליו את הדעת מספיק: ברית המילה היא בעצם ניתוח לכל דבר ועניין שמתבצע בשטח פתוח ולא סטרילי. בדרך כלל יתבצע באולם אירועים עם מאות מוזמנים ולכן החשיבות של שימוש בכלים סטריליים היא קריטית עוד יותר.
בכתבה שפורסמה בעיתון מעריב מתאריך 25/11/12 דווח על ידי איגוד המוהלים בישראל כי שיעור הזיהומים בברית מילה מגיע לכ – 10% . הבעיה היא שעל פי רוב, הזיהום מתגלה שבועות לאחר הברית עצמה ולעיתים גם חודשים לאחר מכן.
איך להימנע מזיהומים בברית מילה ?
התינוק שרק נולד, בא במהלך הברית במגע עם המוהל או הרופא ובעיקר עם הכלים בעזרתם מתבצע החיתוך. ברוב המקרים, יעשה שימוש בכלים רב פעמיים שעוברים חיטוי. החיטוי יתבצע באמצעות אלכוהול או ערק שעה לפני הברית- במקרה הטוב מאחר ורוב המוהלים או הרופאים מבצעים מספר בריתות ביום ולא תמיד ישנה אפשרות טכנית לבצע סטריליזציה במכשיר "אוטוקלב" על פי דרישות משרד הבריאות .
אז מה עושים?
ראשית ובעצם הכי חשוב- בוחרים מוהל מוכר ומומלץ. בחיפוש מהיר בגוגל אפשר לוודא שאין נגדו תלונות או שנקשרו בשמו מקרי זיהום או חוסר מקצועיות.
שנית, גם כשמדובר ברופא, לא להסס לשאול באופן מפורש לגבי כלי החיתוך. האם הם חד פעמיים או רב פעמיים וכיצד הוא נוהג לבצע את החיטוי. אם יש לכם ספק לגבי אופן החיטוי או אם אתם מעדיפים להיות בטוחים ושקטים בנושא, תוכלו לבקש שיעשה שימוש בערכה סטרילית חד פעמית שאתם תרכשו בעצמכם בעלות לא גבוהה ותביאו לברית לשימושם. המודעות היום לזיהומים גדלה בקרב ההורים ורוב המוהלים והרופאים שנשאלים מכבדים את הבקשה.
לפרטים נוספים אודות הערכה – לחצו כאן