אימון מחזורי אחרי לידה
החזרה לכושר לאחר הלידה, עוזרת לך לחזור מהר יותר לגזרתך הקודמת, מעניקה לך תחושת ביטחון והרגשה טובה עם עצמך, עם גופך ועם היותך אמא. בכתבה הבאה תוכלי לקבל הסבר ותוכנית מצולמת לאימון מחזורי מומלץ אחרי לידה.
מאת: למפל אלינור, מאמנת כושר אישית, מומחית לנשים בהריון ולאחר לידה
החזרה לכושר לאחר הלידה, עוזרת לך לחזור מהר יותר לגזרתך הקודמת, מעניקה לך תחושת ביטחון והרגשה טובה עם עצמך, עם גופך ועם היותך אמא.
אמליץ לך על אימון מחזורי המשלב עבודת סבולת ועבודת כוח. האימון המחזורי נותן דגש על כל שריר ושריר בגוף, מחזק ומעצב, משפר את היציבה, את מערכת העיכול, המטבוליזם, ואת מערכת הלב וכלי הדם.
האימון המחזורי עובד בעצם על שיטת הסבבים, כלומר עבדת על שריר אחד, ומיד לאחר מכן את עוברת לעבוד על שריר אחר, אנחנו לא עובדים מיד על אותו שריר אלא נותנים מנוחה .
לאחר שסיימנו את הסבב הראשון, סיימנו מחזור אימונים ראשון, שיטה זו אפקטיבית מאוד מבחינת ניצול הזמנים שיש לנו, בייחוד כשזה עתה נולד לנו תינוק חדש.
לפני שאת מתחילה באימון זה, עלייך לוודא עם הרופא כי את כשירה לחזור להתאמן, מאוד חשוב להתייעץ עם איש מקצוע המבין בתחום הכושר בהריון ולאחר הלידה, במידה ועברת לידה קיסרית, יש לך בקע או כל דבר אחר שיכול להשפיע על האימון או התוצאות.
בניית תוכנית האימונים תלויה בכמה זמן יש לך להקדיש לאימון וכמה פעמים בשבוע, כדי שהאימון יהיה אפקטיבי המינימום הוא אימון פעמיים בשבוע.
כדי שהאימון יהיה יעיל עלייך לשים לב לתדירות האימון (כמה פעמים בשבוע), מאמץ ועומס האימון ומשך האימון.
דוגמה לאימון מחזורי פעמיים בשבוע – ניתן לראות בסרטון המצורף:
באימון זה עבדנו על כל שרירי הגוף, קבוצות גדולות וקטנות ועל שריר הלב בעבודת סבולת.
בשבוע הראשון יש לבצע פעם אחת כל תרגיל, שבוע שני לעלות בהדרגה לשני סטים כל תרגיל, כלומר שני סבבים והחל מהשבוע השלישי ניתן לעלות ל- 3 סטים.
בשבוע הראשון אימון כזה יכול לקחת בין 15 דק' – 30 דק', תלוי בפרקי זמן המנוחה שאתן לוקחות בין תרגיל לתרגיל. כאשר אתן מעלות לשניים ושלושה סטים האימון יכול לקחת בין 30 דק' – 60 דק'.
כדי לגוון בתוכנית האימון ולהוריד במשך הפעילות ניתן לבצע את אותה התוכנית רק לפרוס אותה ל-4 אימונים בשבוע במקום שניים, ובכל יום עובדים רק על 3 קבוצות שירים + סבולת.
קבוצות השרירים מחולקות לפי שרירים קטנים ושרירים גדולים, כאשר יש שלוש קבוצות גדולות: רגליים, חזה וגב ושלוש קבוצות קטנות: יד קדמית, יד אחורית וכתפיים.