תרומת השינה לבריאות
שינה נחוצה לשמירה על המשקל, היא מונעת הצטננויות ודלקות, מסכלת התקפי לב ומורידה את הסיכון לדיכאון קליני. כדאי להשקיע בפתרונות שינה מתקדמים ולנצל את היתרונות שלה בכל גיל.
שינה היא אחת הפעולות החשובות ביותר עבור גוף האדם. קודם כל, השינה נחוצה לשליטה במשקל ולשמירה על חילוף חומרים תקין. היא היחידה שמזינה את המוח ואת תאי הדם האדומים ובעזרת שינה תקינה ניתן לאפשר לגוף לשלוט במטבוליזם של הגלוקוז. יש להקפיד על שינה נכונה כדי למנוע זלילה, משקעי שומן ורעב פנימי.
שנית, שינה ידועה בתור מרכיב טבעי שמונע הצטננויות ודלקות. איכות השינה נקבעת לפי אורך השינה חלקי הזמן שבו האדם מבלה במיטה בניסיון להירדם, אך ההשלכות החיוביות באות לידי ביטוי גם בטווח הארוך. מנוחה מגינה על הגוף מפני זיהומים ועוזרת למערכת החיסונית לפעול בצורה תקינה. היא מונעת דלקות ובכל גיל גם מורידה משמעותית את הסיכון לחלות בדיכאון קליני חמור.
מלבד האמור לעיל, תרומת השינה לבריאות מופיעה בסיכול התקפי לב ושבץ. אנשים שלא ישנים את מספר השעות המומלץ עבורם מייצרים הרבה יותר משקעים וגורמים להיצרות חמורה של עורקי הלב. משקעי הסידן סותמים את העורקים ומתחילים להיווצר כאשר תאים לבנים דלקתיים נעים אל תוך דפנות העורקים. השינה מגבירה את קצב הייצור הטבעי של המשקעים והיא מומלצת בעיקר לגברים ונשים מעל גיל 50.
כך תשפרו את איכות השינה שלכם
הדרך היחידה לשמור על הבריאות היא לשפר את איכות השינה. יש להשקיע ברכישת מזרנים אורטופדיים ולרכוש כריות שיעניקו תמיכה לצוואר, לראש ולעמוד השדרה. מומלץ לא לשתות משקאות אנרגיה, תה וקפה בערך 3 שעות לפני השינה ולהימנע בשעות הללו גם מפעילות ספורטיבית. חשוב ליצור הרגלי שינה נכונים ולדאוג לתנאים נוחים מבחינת הפרעות רעש ואור. עדיף ללכת לישון כל יום באותה שעה ולקרוא קצת כדי לעודד שינה טבעית. עם זאת, אסור לנסות להירדם בכוח ואין טעם להילחם במחשבות.
השינה טובה גם למראה הכללי ולטיפוח. איכות השינה משתקפת בתפקוד היומי, במערכת היחסים עם בני הזוג ובתחושה הפנימית. שינה איכותית מגבירה את המוטיבציה לעסוק בלימודים ועבודה והיא מעודדת פעילות גופנית להוצאת אנרגיות. מחסור בשינה משפיע לרעה על היכולת התפיסתית ובמקרים קיצוניים הוא עלול להביא להתמוטטות נפשית. עם זאת, כל האיברים בגוף ממשיכים לתפקד גם במהלך השינה.
אפשר להתייעץ עם אנשי מקצוע כדי לטפל בבעיות שקשורות לשינה. הבעיות הנפוצות הן נדודי שינה, נחירות, דום נשימתי בשינה, תסמונת רגליים חסרות מנוחה ונרקולפסיה. לא מומלץ להפחית בשעות השינה וסביר להניח שזה ישפיע לרעה על יכולת החשיבה והתגובה. הגוף לא מסתגל במהירות לשינויים בלוח הזמנים של השינה ולא תמיד ניתן לפצות על אובדן שעות שינה במהלך השבוע אם ישנים יותר בסופו.