הידעת? גם אימהות סובלות מהפרעות קשב וריכוז
מה עושים הורים הסובלים מההפרעה ובכל זאת נדרשים לתפקידים הוריים "רגילים" כמו הכנת שיעורי בית, שמירה על הסדר, עמידה בלוחות זמנים ועוד? היום כבר כולם יודעים, הפרעת הקשב והריכוז לא מסתיימת אחרי התיכון אלא ממשיכה עם הסובלים ממנה כל החיים.
להכין שיעורי בית עם הילדים? זאת לא משימה פשוטה עבור ההורים שסובלים מהפרעת קשב וריכוז.
מה עושים הורים הסובלים מההפרעה ובכל זאת נדרשים לתפקידים הוריים "רגילים" כמו הכנת שיעורי בית, שמירה על הסדר, עמידה בלוחות זמנים ועוד? היום כבר כולם יודעים, הפרעת הקשב והריכוז לא מסתיימת אחרי התיכון אלא ממשיכה עם הסובלים ממנה כל החיים. ד"ר נעמי וורמברנד, מנהלת מרכז "דרך מהות" לאבחון וטיפול במבוגרים הסובלים המפרעות קשב ממליצה על 3 דרכים יעילות להתמודדות עם הקשיים הייחודיים:
1. להקשיב לעצמך - כמו שכל אמא מבינה שצריך להתחשב בילדו ובקשיים שלו, כך הדבר גם כלפי עצמנו. אנו חייבות להיות קשובות לקשיים שלנו ולהתאים להם את ההתנהגות. אין מה לחוש אשמה, אני לא second-best, רק בגלל שיש לי הפרעת קשב וריכוז. ככל שתכבדי את עצמך, כך תוכלי להיות למען הילד שלך בצורה ראויה יותר.
2. ארגון זה שם המשחק - אם את מרגישה שאת נמצאת בתוך כאוס או בלגאן, חפשי דרכים להתארגן, אם אינך מוצאת דרך בכוחות עצמך בקשי סיוע מחברים ואנשי מקצוע שזה עיסוקם. בעיית הארגון נובעת ישירות מהפרעת הקשב וגם אם זה מביך לפעמים (מה, אי אפשר לסדר את הארון? זה הרי שטויות!) זו לא בושה.
3. למצוא שטחים אפורים - לאמהות עם הפרעת קשב יש נטייה לראות את המציאות בצבעים של ״שחור ולבן״. בגלל ניסיונן האישי וחוויות של תסכול וכישלון הן נוטות מחד לוותר לילד ובכך מוותרות עליו או מאידך מקפידות ולוחצות את הילד יותר מדי. נסי לאזן את ההתנהגות, קבלי באהבה את ההפרעה שלך ובמקביל תסייעי לילד לפתח שאיפות ריאליות ותחפשי לו עזרה מקצועית שתתן לו את הכלים לצמוח ולהיות עצמאי ובטוח בעצמו.