ניצלו חייו של הפג הראשון בישראל שקיבל מנות חלב מהבנק הלאומי לחלב אם של מד"א טרם פתיחתו
במבצע משותף של המרכז הרפואי כרמל ומגן דוד אדום:
ניצלו חייו של הפג הראשון בישראל שקיבל מנות חלב מהבנק הלאומי לחלב אם של מד"א טרם פתיחתו
"ידענו שהסיכוי שיאשרו את אספקת החלב לא גבוה בגלל כל הבירוקרטיה, והתפללנו לטוב. בינתיים, מלבד המצב הפיזי הקשה שלי, הדאגה שיש לנו ילד שלא אוכל ושאנחנו לא יכולים לעזור לו, מוטטה אותנו. בסופו של דבר קיבלנו תשובה שקרה נס ואישרו לנו חלב מהבנק הלאומי לחלב אם של מד"א, שעוד לא נפתח", שיתפה בהתרגשות לירז כרמלי (32) מחיפה, אימו של תינוק פג שחייו ניצלו במבצע מיוחד של המרכז הרפואי כרמל ומגן דוד אדום.
בבנק הלאומי לחלב אם של מגן דוד אדום, התקבלה לפני כשבועיים פניה מהפגייה של המרכז הרפואי כרמל בחיפה, לאספקה דחופה של מנות חלב אם בטוחות עבור תינוק שנולד בשלב מוקדם של ההיריון, בשל סיבוך רפואי של האם, אשר אינה יכולה להיניק אותו.
למרות שטרם הוסדרו כל ההסכמים בנושא הפעלת הבנק לחלב אם מול משרד הבריאות, התקבלו האישורים המתאימים מהמשרד, ומיד לאחר קבלתם, אישרו סופית סמנכ"לית שירותי הדם במד"א ומנכ"ל מד"א את אספקת החלב לפג, הראשון בישראל שיוזן בחלב מהבנק הלאומי לחלב אם של מד"א, בניסיון להציל את חייו.
מזה כמעט שבועיים מוזן התינוק בחלב האם, שמורכב מחלב של מספר אימהות לפגים, עבר את כל התהליכים הנדרשים בבנק הלאומי לחלב אם של מד"א, ונשמר בטמפרטורה של מינוס 80 מעלות. הזנתו של התינוק באמצעות חלב האם הבטוח, בשילוב עם הטיפול המקצועי והמסור של צוות הפגייה במרכז הרפואי כרמל, הביאו לשיפור משמעותי במצבו.
לירז וגל כרמלי, הורי התינוק, הודו למרכז הרפואי כרמל, למגן דוד אדום ולתורמות החלב, ואמרו: "רק בזכותם התינוק שלנו מצליח לאכול ולעכל את המזון. אנחנו מקווים שהסיפור האישי שלנו יצליח לפתוח דלת לתינוקות נוספים שהתרומה מבנק החלב הכרחית כל כך עבורם".
"התינוק היה במצב מסכן חיים, כי הוא קיבל הזנה שלא היה מסוגל לעכל", הסבירה מנהלת הבנק הלאומי לחלב אם של מגן דוד אדום, ד"ר שרון ברנסבורג צברי, "צוות הפגייה פעל לפי ההמלצות הרפואיות המקובלות בעולם, והבין כי יש להשיג לתינוק חלב אם. ואכן, לאחר קבלת האישור ממשרד הבריאות ואספקת החלב לתינוק, השיפור במצבו היה מדהים".
ד"ר איילה גובר, סגנית מנהל הפגייה במרכז הרפואי כרמל, הוסיפה: "כשהבנו שהפג אינו מצליח לעכל את תחליף החלב ונמצא בסיכון ממשי, וכשאימו לא יכולה להיניק אותו, היה לנו ברור שאנחנו צריכים להשיג עבורו חלב אם בטוח. בסיוע מנהלת הבנק הלאומי לחלב אם של מד"א ד"ר שרון ברנסבורג צברי ומנהלת המחלקה לאם ולילד במשרד הבריאות ד"ר דינה צימרמן, הצלחנו להשיג את תרומת חלב האם הבטוח, ולשמחתנו הגדולה מצבו השתפר פלאים, הוא סופג מצוין ועולה במשקל".
מנהל מחלקת ילודים ופגים במרכז הרפואי כרמל, פרופ' אבי רוטשילד: "מדובר במנות החלב הראשונות שהגיעו מהבנק הלאומי לחלב אם ישירות לתינוק נזקק. הייתה כאן פריצת תקרת הזכוכית בנושא תרומת חלב אם בישראל. שילוב של רצון טוב של מנהלת הבנק הלאומי לחלב אם של מד"א ד"ר שרון ברנסבורג צברי, הסרת חסמים מנהליים ע"י ד"ר צימרמן ופגיה המוכנה לעשות ככל הנדרש לרווחת הפגים המטופלים בה".
סמנכ"לית שירותי הדם של מד"א, פרופ' אילת שנער: "הבנק הלאומי לחלב אם הוקם במד"א כבר לפני קרוב לשנתיים, לבקשת משרד הבריאות. זאת, במטרה להסדיר את אספקת החלב לפגים בישראל, כדי למנוע התפתחות מחלת הנמק של המעי, שעלולה לגרום לתחלואה קשה ואף לתמותה. בבנק החלב, שהוקם בתחנת מגן דוד אדום בירושלים, בסיוע אגודת ידידי מד"א באוסטרליה ותרומות נוספות, ממתינים מאות בקבוקי חלב אם מוכנים, שמיועדים לפגים ולתינוקות בוגרים. כעת, אנו מחכים לסיום הסדרת ההסכמים השונים, שיאפשרו לו להתחיל להפעיל את הבנק, כדי להציל את חייהם של התינוקות הפגים, ולמנוע מהם מחלה קשה, איתה יצטרכו להתמודד במהלך כל חייהם".
מנכ"ל מד"א, אלי בין: "מגן דוד אדום, כארגון ההצלה הלאומי של ישראל, פועל להצלת חיים במגוון דרכים. במקרה הזה, עוד לפני שנפתח, הבנק הלאומי לחלב אם של מגן דוד אדום סיפק חלב אם בטוח ומיטבי, שנתרם על ידי אימהות שעברו תהליך אישור מיוחד. התרגשנו כששמענו על השיפור המשמעותי במצבו של התינוק, ואנו תקווה שנוכל לסייע בהצלת חייהם של תינוקות נוספים בהקדם האפשרי".