תת תזונה בהריון תוביל ללידת תינוק במצב ירוד
מחקר, שנערך על ידי האגף להיגיינת הילד בבית הספר "הארברד" שבבוסטון, ארה"ב, בדק את השפעות אכילה נכונה במהלך הריון על התפתחותו של העובר וכן על שלבי ההריון, הלידה והתקופה שלאחר הלידה. ממצאי המחקר, תת תזונה בהריון תוביל ללידת תינוק במצב פיזיולוגי ירוד.
תרגמה וערכה: רותי שוורץ
תורשה, תזונה, פעילות גופנית ומחלות שונות הן חלק מרשימת גורמים העלולים לקבוע את מהלך התפתחותו הפיזית של העובר.
למרות העובדה שבשלבים מוקדמים של ההריון העובר נושא עמו מרכיבים תזונתיים, החלק העיקרי תלוי באמו, היכולה להזין אותו במרכיבים תזונתיים נוספים שיביאו לגדילה והתפתחות נכונה ובריאה.
מחקר שנערך על ידי האגף להיגיינת הילד בבית הספר "הארברד" שבבוסטון ארה"ב, בדק את השפעות אכילה נכונה במהלך הריון על התפתחותו של העובר וכן על שלבי ההריון, הלידה והתקופה שלאחר הלידה.
המחקר החל בתחילת שנות ה – 30 וכלל בתוכו 216 אמהות ו - 324 פעוטות.
ממצאי המחקר: תת תזונה בהריון תוביל ללידת תינוק במצב פיזיולוגי ירוד ולא בהכרח כמו שחשבנו עד עתה שהתינוק יקח מאימו את כל הרכיבים הנחוצים לו להתפתחות.
לחישוב הוספת משקל בהריון: לחצי כאן
החל משנת 35' הנשים היו תחת השגחתם של רופאים מיילדים שנכחו באגף. כל אחת מהנשים קיבלה ביקור פעם בחודש במהלך שבעת החודשים הראשונים להריון, כל שבועיים במהלך החודש השמיני להריון וכל שבוע בחודש התשיעי, אלא אם כן נזדקקו לפגישות תכופות יותר.
כל אם רשמה בסוף כל יום אילו מאכלים היא אכלה, באילו כמויות, כמה כסף בוזבז על קניית אותם מאכלים וכד'.
מתוך כל המאכלים שהאם אכלה ורשמה, נבדקו ביסודיות צריכת המאכלים החשובים כגון: חלב, ביצים, בשר, דגים, כבד, לחם מחיטה מלאה, ירקות, פירות וכד'.
מתוך 216 נשים במחקר, רק 14% מהן צרכו אוכל מזין במהלך ההריון (החל מחודש רביעי עד תשיעי), מה שנחשב ע"פ המחקר למצוין.
17% מהן צרכו אוכל מזין בצורה יחסית טובה, 29% מהן צרכו בצורה סבירה, 23% מהן צרכו בצורה סבירה פחות ו17% מהן לא צרכו אוכל מזין כלל.
בעצם, על פי הסטנדרטים שהכתיב המחקר, 40% מהנשים נמצאו בקבוצה הסובלת מתת תזונה בתקופה הכי חשובה להתפתחותו של העובר.
בקבוצת הנשים שבתת תזונה, נכללו מספר עוברים שנולדו מתים או שמתו תוך מספר שעות סמוך ללידה. אותם עוברים שקלו מתחת ל – 2 קילו ו/ או היו בעלי התפתחות גופנית מתחת לנורמה.
המסקנות היו חד משמעיות : ישנו קשר משמעותי בין תזונת האם בתקופת הריונה לבין מצבו של העובר בזמן ההריון ובשבועיים הראשונים לחייו.
אם האם תהיה במצב של תת תזונה, היא ללא ספק תביא לעולם ילד בעל מצב פיזיולוגי עגום.
מתוך 216 הפעוטות שנבחרו למחקר, כל אלה שמתו בלידה, מתו מספר שעות סמוך ללידה, נולדו בעלי מום, נולדו פגים ובעלי מצב דומה לאלה שצוינו, נולדו לאמהות שלא הזינו את עצמן כראוי.
מקור :
jn.nutrition.org