10 טיפים לאכילה פשוטה ובריאה בהריון
"אין לי זמן לאכול כמו שצריך" היא טענה שאני שומעת הרבה. בהיותי בחורה עצלנית לכשעצמי, אשמח לחלוק עמכם מספר רעיונות לקיצורי דרך, שיכולים לאפשר לנו בריאות טובה יותר בכלל, והריון בריא יותר בפרט.
מאת: טובה קראוזה – דיאטנית קלינית, מתמחה בתזונה בהריון ולאחר לידה, לאם ולתינוק ומרצה בנושא התחלת מזון מוצק.
"אין לי זמן לאכול כמו שצריך" היא טענה שאני שומעת הרבה. למען האמת, זה נכון. בקצב החיים המטורף שלנו ובניסיון להספיק הכל בשילוש הקדוש של עבודה-בית-משפחה קשה מאד גם לאכול מזונות שיספקו לנו את אבני הבנין הטובות ביותר לגופנו. בסופו של דבר אנחנו פונים לדברים הקלים והזמינים ביותר קרי, החטיפים למיניהם.
הבעיה מקבלת משנה חשיבות בתקופת ההריון. מצד אחד – חשוב יותר מתמיד לאכול "כמו שצריך", מצד שני – למי יש כוח להכנות?
חודשי ההריון אינם הזמן המתאים, בלשון המעטה, לעמוד שעות במטבח ולהתעסק בבישול.
בהיותי בחורה עצלנית לכשעצמי, אשמח לחלוק עמכם מספר רעיונות לקיצורי דרך, שיכולים לאפשר לנו בריאות טובה יותר בכלל, והריון בריא יותר בפרט:
- ליידי סנדוויץ' – כריך יכול להיות חטיף משביע או ארוחה מושלמת. משתמשים בלחם פרוס (אלא מה), ומורחים גבינה לבנה או חומוס או אבוקדו או טחינה. חשוב מאד להצטייד במספר כריכים כאלו ליום העבודה, הם ישמרו לנו על רמה קבועה של סוכר בדם וימנעו ירידות חדות ופתאומיות הנובעות מצרכיו של העובר.
- ברחובות שלנו – נמצאים מחוץ לבית ורעבים? לבנית או ריוויון בתוספת לחמניה או בייגלה קטן יכולים לספק את הרעב, וגם סידן.
- גנן גידל דגן בגן – קערת דגני בוקר מסוג קורנפלקס, ברנפלקס או פיצפוצי אורז (לא המתוקים) עם חלב או בלעדיו תשביע לא רק בבוקר ותספק לכם גם ויטמינים מקבוצה b, ברזל וסידן מהחלב.
- רק מרק – לא צריך לחתוך ירקות כדי להכין ירקות מוקפצים, מאודים או מרק מהביל. לקט ירקות קפואים יעשה בשבילכם את רוב העבודה. רק להוסיף סיר.
-
למטפלים בתחום לחץ/י כאן