רק 27% מההריוניות נוטלות מספיק אומגה 3
מחקר חדש קובע: רק כ-27% מהנשים בהיריון צורכות כמות מספקת של אומגה 3 שעומדת בהמלצה הרפואית של האיחוד האירופי
באדיבות תרימה
נשים רבות מאמינות כי שמירה על תזונה מאוזנת במהלך תקופת ההיריון וההנקה הינה מספיקה, אומנם בעקבות הדרישות המיוחדות במהלך תקופת ההיריון, נוצרים חוסרים תזונתיים שהינם משמעותיים עבור התפתחותו התקינה של העובר. על מנת לענות על הדרישות התזונתיות בתקופה זו, גינקולוגים רבים ממליצים על נטילת מולטי ויטמין ותוספי תזונה המותאמים באופן ספציפי לתקופת ההיריון וההנקה ומתבססים על אומגה 3, חומצה פולית, ויטמינים, ברזל ועוד.
מחקר שערכה לאחרונה קת'רין פילד ופורסם בכתב העת Applied Physiology מגלה כי למרות חשיבותה הקריטית של נטילת אומגה 3, רק כ-27% מהנשים בהיריון צורכות כמות מספקת שעומדת בהמלצה הרפואית של האיחוד האירופי. מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין המצב התזונתי של האם במהלך ההיריון לבריאותה הנפשית ואת מצב התפתחות התינוק בשלבים שונים של ההיריון. במסגרת המחקר נמצא כי אף שהנשים ההרות ידעו על המעלות הרבות בנטילת אומגה 3, כ- 75% מהן אינן צורכות כמות מספקת.
בעוד כי גוף האדם אינו יכול לייצר חומצות שומן מסוג אומגה 3, יש צורך לצרוך אותן דרך מזון או תוספי תזונה.
מבין חומצות שומן אלה, בולטות חומצות השומן DHA ו-EPA שמקורן הוא מזונות הים שמומלצות לכל אחד ובכל גיל, אך יש להן חשיבות מיוחדת בתקופת ההיריון וההנקה. מחקרים רבים הוכיחו במהלך השנים כי חומצות השומן אומגה 3 מהוות רכיב חשוב עבור בריאות האם והעובר בחיזוק מערכת העצבים והמוח, בניית התאים, הפחתת דלקות וקרישיות דם.
במקביל לצריכת אומגה 3, חשוב לצרוך גם חומצה פולית וויטמין D3. כ-85% מהאוכלוסייה סובלת מחוסר בוויטמין זה שאיננו מורגש, אך הינו בעל חשיבות רבה בהתפתחות העובר ובבריאות האם. כמו כן, בעוד כי במסגרת ההנקה, מקבל התינוק ויטמין D מחלב האם, יש אף חשיבות רבה יותר בשימור רמות הוויטמין תקינות אצל האם המיניקה. נטילת חומצה פולית גם כן מומלצת החל מ-3 חודשים לפני תכנון ההיריון בעודה מקטינה את השכיחות למומים בעמוד השדרה של העובר וחיונית להתפתחות תקינה של מערכות רבות בגופו של העובר.