תזונת האם בזמן ההריון משפיעה על ה- DNA של העובר
תזונתה של האם בזמן ההריון יכולה להשפיע על הdna של העובר ולהגדיל את הסיכון להשמנת יתר של התינוק, כך נמסר ע"פ מחקר חדש שפורסם בבריטניה.
תרגמה וערכה: אסתר סיטון
במחקר נמצא כי אכילת כמות נמוכה של פחמימות בזמן ההריון, עלולה לשנות חלקים משמעותיים בהרכב הdna של התינוק ואף לגרום לו להשמנת יתר. בעקבות המחקר קרא ארגון "קרן הלב" הבריטי לנשים הרות לנהל אורח חיים בריא יותר.
החוקרים סוברים כי העובר מנסה לחזות דרך תזונתה של האם את הסביבה אליה הוא יצא בעתיד, ועל פיה הוא בונה את שרשרת ה-dna שלו. "מה שמפתיע הוא שהתופעה מסבירה כרבע ממקרי השמנת יתר אצל ילדים" אומר פרופסור קית גודפריי מאוניברסיטת סאות'המפטון העומד בראש המחקר.
במחקר שנוסה על בע"ח נמצא כי שינוים בתזונה יכולים לשנות את הפונקציה של הגנים, המכונה שינוי epigenetic- תחום הולך וגדל החוקר את שינויי הסביבה באינטראקציה עם הגנים. במחקר נלקחו דגימות מחבל הטבור שהצביעו על שינויים אפיגנטים, אשר הראו כי נשים בהריון הניזונות מכמות פחמימות נמוכה כגון סוכרים ועמילן, להן תינוקות עם סממנים אלה,לאחר מכן נמצא קשר חזק לילדים הסובלים מהשמנת יתר בגילאי שש עד תשע, כיוון שסבלו מכמויות מזון עודפות שהכניסו לגופם.
המחקר מציע לנשים להקפיד על תזונה נכונה גם לאחר הלידה. לסיכום אומר פרופסור מארק הנסון העומד בראש ארגון "קרן הלב" כי " המחקר מספק ראיות משכנעות כי שינויים אפיגנטים המשנים לפחות בחלקו את ה- dna של העובר משליכים על חייו הבוגרים של הילד, יש להפחית את הסיכון במידת הצורך ולנהל אורח חיים בריא יותר, במיוחד בזמן ההריון".