הקשר בין נחירות בהריון לגדילת העובר
על פי מחקר של חוקרי שינה אוסטרליים, כמעט מחצית מהנשים ההרות יפתחו נחירות עד השליש האחרון להריונן אשר עלולות להיות קשורות לבעיות בריאותיות חמורות אצל האם ותינוקה.
תרגמה וערכה: רותי שוורץ
על פי מחקר של חוקרי שינה אוסטרליים, כמעט מחצית מהנשים ההרות יפתחו נחירות עד השליש האחרון להריונן אשר עלולות להיות קשורות לבעיות בריאותיות חמורות אצל האם ותינוקה.
ע"פ טענתו של פרופסור לרפואה, קולין סאליבן, הנשים שיחלו לנחור בשלבים המאוחרים של ההריון נמצאות בסיכון גבוה יותר לפתח לחץ דם גבוה. את ממצאיו הציג סאליבן בכנס האגודה האוסטרלית לשינה.
הבעייתיות הגדולה של לחץ דם גבוה היא הקשר שלו לגדילת העובר ואף זרימת דם מופחתת דרך השליה שמביאה למחסור בחמצן.
המחקר, שנערך בשיתוף פעולה עם פרופ' סאליבן במרכז לטיפול בפוריות, בחן 30 נשים החל מהשלב הראשון להריונן ועד לאחרון וגילה כי עד לטרימסטר השלישי, כחצי מהנשים ההרות נחרו כ-20% משעות השינה שלהן ואילו 6 נשים נחרו במשך יותר מ – 50% משנתן, אם כי חלקן לא תמיד היו מודעות לכך.
a study professor sullivan conducted with the fertility first treatment centre that followed 30 women throughout their pregnancies found that by the third trimester nearly half were snoring for 20 per cent of the night and six were snoring for more than half the night. מחקר נוסף שסאליבן ערך על 2000 נשים קיבל דיווחים כי חצי מהן נחרו גם כן, אך לאחר בדיקה מקיפה של אן-מארי הנסי מהאונ' בדרום סידני, אוסטרליה, גילתה אן כי לא כל הנשים שדיווחו שהן נוחרות עושות כן ו-24% מאלה שהאמינו שנחרו לא עשו כן.
ממצאים נוספים שהוצגו בכנס ע"י אליסון פאנג מבית החולים "מרסי" לנשים בעיר מלבורן, כללו צורה חמורה יותר של נחירות, המוכרת כ- "דום נשימה בשינה", וקשורה לגדילה מוגבלת של העובר כתוצאה מכך.another study also being presented tomorrow found a more serious form of snoring, sleep apnoea, was linked to babies having reduced growth.
אליסון טענה שהיום ישנם סיכויים טובים יותר למנוע לידת עובר מת וסיבוכים נוספים אצל נשים בהריון כתוצאה ממחקרים רבים בנושא. היא אף ציינה כי נשים שמנות ידועות להיות בעלות סיכון גבוה יותר לפתח דום נשימה בשינה שמוביל ללידת עובר מת.
אליסון ציינה כי לגבי ההשמנה אין הרבה שניתן לעשות אך היא וצוות החוקרים ממשיכים לחפש דרכים לטפל בעניין.
תופעת דום הנשימה בשינה לא קיבלה את היחס המגיע לה בעבר מכיוון שהיא הייתה תוקפת בעיקר גברים ולא נשים, אך ההורמונים והעלייה במשקל בקרב נשים הרות שם אותן בסיכון נוסף, לטענת פרופ' פאנג.
חשוב לזכור כי תקופת ההריון היא לחוצה במיוחד ושכל דבר עלול להעמיס על גוף האישה באותה תקופה.
למקור הכתבה :
http://www.smh.com.au/national/health/latepregnancy-snoring-risk-to-baby-study-20111026-1mk9q.html