כל מה שצריך לדעת על ביטוח נסיעות בהריון
במדריך הבא נסביר לך מה לבדוק לפני שתעלי על טיסה, איך להשוות בין פוליסות ביטוח ובעיקר כיצד לצאת לחופשה בראש שקט
נשים בהריון נחשבות בסיכון גבוה ומבחינת חברת הביטוח יש לכך משמעות רבה בהתאמת פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל.
הריון ולידה נעדרים מרוב תכניות הביטוח לנסיעות, אך נשים שטסות לחו"ל יכולות להבטיח לעצמן קבלת טיפול רפואי מתאים באמצעות רכישת הרחבה ייעודית.
כמו כן, ביטוח נסיעות לחו"ל כולל בתוכו ביטוח בריאות והוא מוכר על ידי רוב בתי החולים וספקי שירותי הבריאות בעולם.
מכאן שאין שום סיבה לוותר על הביטוח, ורק צריך לדעת איך לבחור אותו בצורה נכונה.
מה בודקים לפני שקונים כרטיס טיסה?
ראשית, מומלץ לשוחח עם הרופא המלווה על תכנית הנסיעה ולבדוק את רמת השירותים הרפואיים ביעד. רוב הרופאים לא ממליצים לנסוע לחו"ל אחרי השבוע ה-30 אבל הרבה תלוי בנסיבות המקרה וההיריון שלך. לפי מחקר שפורסם בשנת 2013 על ידי הקולג' המלכותי בלונדון לדוגמא, טיסה בהריון נחשבת בטוחה אפילו עד שבוע 37, כל עוד מדובר בהריון חד עוברי וללא סיכונים מיוחדים.
שיחה עם הרופא תאפשר לך לבחון לעומק את הסיטואציה ולקבל המלצות על כל חיסון או תרופה שנדרשים לנסיעה. בנוסף, נסיעה אחרי השבוע ה-26 תחייב אותך בדרך כלל להציג הצהרת בריאות בפני חברת התעופה. ודאי שאת מרגישה מספיק בריאה על מנת להזמין את החופשה ואל תתביישי לדחות או לעכב אותה במידה ואת לא בטוחה.
שנית, קחי בחשבון שסיבוכים רפואיים במהלך ההיריון הם בהחלט אפשריים, בארץ ובחו"ל, והמענה הטוב ביותר לצורך רפואי במהלך הנסיעה הוא להבטיח טיפול נאות באמצעות פוליסה ייעודית. מצד אחד אין סיבה להיבהל בגלל סיבוכים שגרתיים, אך מצד שני את צריכה להיות ערוכה לכל מקרה ולא לחכות לרגע האחרון על מנת לרכוש ביטוח נסיעות בהריון.
במקביל, מומלץ לבדוק כיסוי עבורך וכיסוי נפרד ללידה מוקדמת או ליילוד עצמו. חלק מהביטוחים כוללים את הכיסוי הזה ואחרים לא מכסים את היילוד אלא רק את היולדת. במידה וחברת הביטוח מתייחסת להריון כמצב רפואי קיים, תידרשי למלא טופס הערכה רפואית, לבצע בדיקות רפואיות ולשנות חלק מהפרמטרים כדי לקבל הצעת מחיר מעודכנת עם תוספת הפרמיה.
איך משווים בין פוליסות ביטוח?
בהשוואה בין ביטוח נסיעות לחו"ל בהריון תגלי שורה ארוכה של הבדלים בין הפוליסות והחברות העוסקות בענף.
באופן עקרוני, הביטוח נועד להגן עלייך מפני הוצאות רפואיות בלתי צפויות הכרוכות באשפוז בבית חולים, הטסה רפואית וכן הלאה. מבחינת חברת הביטוח, הסיכון לבעיה רפואית לאישה בהריון גבוה משמעותית בהשוואה לנשים שאינן בהריון ולכן ביטוח הנסיעות דורשת רכישת הרחבה נפרדת.
ההבדל העיקרי הוא בין הריון שאובחן לראשונה בחו"ל לבין נסיעה לחו"ל בזמן הריון קיים. חלק מחברות הביטוח מעניקות במסגרת הביטוח הבסיסי כיסוי מצומצם להוצאות רפואיות עקב הריון שאובחן לראשונה בחו"ל, אך חברות אחרות לא מציעות אותו. בכל הנוגע לנסיעה לחו"ל בזמן ההיריון, יש לשים לב לשלושה פרמטרים: מבנה הכיסוי, מגבלות הכיסוי וכמובן מחיר הביטוח.
יש טיפולים ושירותים רפואיים שלא כלולים בהרחבה לביטוח הריון. היכרות עם הרשימה הזו תעזור לך להיערך מראש ובמידת הצורך להתאים פוליסה ייעודית ונפרדת באמצעות התייעצות עם סוכן. כך למשל, טיפול שהיה צפוי מראש אף פעם לא יוכר במסגרת הרחבה לביטוח הריון. גם הריון שבו הרופא המטפל ממליץ שלא לנסוע לחו"ל לא יוכר על ידי חברת הביטוח, וכך גם הריון שבגינו נמצאת המבוטחת ברשימת המתנה לטיפול רפואי כלשהו, הריון שהוגדר "בסיכון גבוה" והריון שהושג לאחר טיפולי הפריה.
מבחינתך, חברת הביטוח דורשת בדיקות שגרתיות שקשורות להתפתחות העובר על מנת לאשר את פוליסת הביטוח. עוד רצוי שתדעי שהוצאות הקשורות בהריון מעיסוק בספורט חורף, ספורט אתגרי או ספורט ימי ידרשו רכישת הרחבה נפרדת – כי הן לא כלולות בהרחבה הבסיסית לנשים בהריון. כל מקרה תוכלי לקרוא על כל ההגבלות בפוליסה המלאה ולהתייעץ עם אנשי מקצוע במקרה של דילמה והתלבטות.
טיפים לבחירה מוצלחת של פוליסה
לקראת סיום כדאי להצביע על כמה טיפים שיאפשרו לך לבחור ביטוח נסיעות לחו"ל גם במהלך תקופת ההיריון. קודם כל, התאימי את פוליסת הביטוח ליעד שאליו את מגיעה ובררי כמה עולות לך ההרחבות השונות. זכרי שכמו כל מוצר ביטוחי אחר, גם ברכישת הפוליסה הזו תצטרכי למלא הצהרת בריאות ולעבור הליך חיתום. ודאי שהפרטים בהצהרת הבריאות נכונים, אמינים ומדויקים כי אחרת חברת הביטוח עלולה למנוע ממך פיצוי כספי.
זכרי שסוכן ביטוח לא יידע שאת בהריון אם לא תספרי לו על כך. בניגוד לרכישת פוליסת ביטוח דרך קופת החולים שלך, ברכישה דרך חברות הביטוח האחריות שלך היא לספק את הפרטים המלאים על הנסיבות והמקרה. היתרון הוא שמדובר בהוצאה משתלמת כי בעלות של כמה דולרים בודדים ליום תוכלי לצאת לחופשה בראש שקט.