הגודל לא קובע!
למה הבטן שלי גדולה כל כך? אני אוכלת יותר מדי??? מה זה אומר על התינוק שלי?
הנה לכן 7 הסיבות מדוע גודלה של הבטן לא בהכרח מעיד על גודל התינוק.
מאת: אביטל גיאת
את מטיילת לך ברחובות בין החנויות והמסעדות ואת מרגישה שכולם מסתכלים עליך...
את מרגישה כמו כדור גדול שמתגלגל לו מול עוברי האורח, את רואה את השיח בינם לבין עצמם, מה זאת הבטן הזאת??? ואז מתחילות צמרמורות הדאגה... והשאלה החשובה ביותר שאת שואלת - התינוק שלי יהיה גדול כמו הבטן שלי?
אמא יקרה, אין צורך לדאוג. בטן ההריון באה בצורות מידות וגדלים שונים. ישנן כמה סיבות
לחוסר הקשר בין גודל הבטן לגודל התינוק שאת נושאת - הנה 7 מהם:
1: הגובה שלך
אם את גבוהה ויש לך בטן ארוכה, זה אומר שיש לתינוק שלך הרבה מקום לגדול והרחם שלך נוטה לגדול כלפי מעלה ולא לבלוט החוצה. התוצאה: הבטן שלך תיראה קטנה יותר. אם את נמוכה יותר, יש חלל קטן יותר בין הירך שלך לבין הצלעות התחתונות שלך. כלומר יש לעובר פחות מקום לגדול כלפי מעלה, כך שהרחם שלך תבלוט החוצה. תוצאה: הבטן שלך תראה גדולה יותר.
2: בפעם הראשונה אמא
אם את אמא טרייה , הבטן שלך תהיה קומפקטית יותר, כיוון ששרירי הבטן שלך עדיין לא מתוחים. השרירים הדוקים, ומחזיקים את התינוק צמוד וגבוה לכן הבטן תיראה קטנה יותר.
3: מיקומו של התינוק
התינוקות די פעילים ברחם. הם נעים סביב ומשנים את מיקומם לעתים קרובות, במיוחד עד השליש השני של ההריון. בשליש האחרון, הם בדרך כלל מתמקמים כשראשם למטה, אבל יכולים להתהפך, לזוז מצד לצד או אפילו להסתובב לכיוון הגב של האמא. על כן הבטן שלך יכולה לשנות את הצורה ואת הגודל שלה בהתאם למיקומו של התינוק שלך.
4: נשיאת התינוק
כשאת נושאת ברחמך את התינוק, כל האיברים הפנימיים שלך, השליה, מי השפיר, חבל הטבור, צריכים להתאים את מיקומם. כשהרחם גדל, יתכן מצב בו ישנו דחף מאזור המעיים שמאחורי התינוק , מה שהופך את הבטן שלך לעגולה מאוד. ברגע שהמעיים עוברים לצדי הרחם, צורתה של הבטן שלך תשתנה ותהיה גדולה יותר ונוטה יותר לצדדים.
5: הריונות קודמים
לידות קודמות מותחות את שרירי הבטן כדי שניתן יהיה לאכלס את התינוק שלך. לאחר הלידה השרירים נשארים מאוד גמישים ועל כן במהלך ההריון ייתכן שתבחיני בבטן יוצאת בשלב מוקדם יותר. זה לא אומר שהתינוק שלך גדול יותר, אלא הגוף שלך השתנה מההריון הקודם. דוגמא נוספת היא אצל אישה אתלטית. השרירים חזקים מאוד ויכולים להחזיק את התינוק בנוחות ובחוזקה כך שהבטן שלה נראית קטנה יותר. היא פשוט אסופה יותר.
6: כמות מי שפיר
מי השפיר, הנוזל שמקיף את התינוק שלך, יכול להשתנות. כל עוד מי השפיר קיימים לא נוכל להצביע על בעיות. ב -20 השבועות הראשונים, רוב מי השפיר מיוצרים מנוזלי הגוף שלך. בשלב מאוחר יותר בתקופת ההריון, התינוק שלך מייצר כמות גדולה יותר של מי שפיר, בעיקר מהפרשות ריאות ותפוקת שתן. אם כך, אם את או התינוק שלך מייצרים שפע של נוזל, הבטן שלך עלולה לשנות את צורתה.
7: גודלו של התינוק
גנטיקה משחקת תפקיד מאוד חשוב בגודל של התינוק וזאת אפשר לראות בכמה דרכים: אם שני ההורים גבוהים, התינוק יהיה כנראה עם אותן תכונות, טווח המשקל של התינוק יהיה כמו של הוריו וגם שבוע ההריון אליו תגיעי עם הלידה יכול לעשות את ההבדל. בנוסף, תינוקות שמגיעים לעולם לאחר כמה לידות עשויים להיות גדולים יותר מאשר אחיהם הבוגרים בלידתם. בדרך כלל הבנים גדולים יותר מאשר הבנות.
אלא אם כן יש לך היסטוריה רפואית, כגון סוכרת, או שאת סובלת מבחילות והקאות קשות, אין לך מה לחשוש מגודלה של הבטן.
אז אמא יקרה, לא אכלת יותר מדי שוקולד... ועוברי האורח יכולים להיות רגועים.
אף אחד לא יכול לנבא את גודלו של התינוק שלך על ידי הסתכלות על הבטן - אפילו לא הרופא או המיילדת שלך. הגוף שלך משתנה בכל שלב של הריון ואת לא יכולה להשוות את עצמך עם נשים אחרות. זכרי, כל הריון הוא ייחודי.