10 טיפים שיעזרו לך להתמודד עם מתח וסטרס בהריון
האם מתח משפיע לרעה על התינוק שלי!? בעבר הדגישו כי מתח אכן משפיע לרעה על התינוק, ובכך הוסיפו דאגה נוספת לסל המתח הכבד גם ככה. למרבה הצער, גם היום מומחים מאמינים שישנה השפעה שלילית למתח ודאגה והיא משפיעה על משקל לידה נמוך, ואפילו עלולה להוביל ללידה מוקדמת.
בואי נודה בזה, לצד האושר גדול מהפלא של החיים ומהתינוק שצומח בבטנך, ישנן הרבה סיבות לדאגה במהלך ההריון: המשקל שעולה, הדיאטה שנהרסת, הצורה של הגוף שמשתנה ומעל הכול החשש מהלידה ומהמפגש עם התינוק: הנקה, הרגעה, טיפול ועוד ועוד... את מכינה את הנפש ואת החדר ליצור שיהפוך עוד רגע למרכז הבית, וכל זה תחת עננה של עייפות שלעולם לא הכרת כמוה. לפיכך, אין טבעי מלחוש את הדאגה המכרסמת בתוכך, עד כי רמה מסוימת של מתח נראית כמעט בלתי נמנעת.
ישנם מספר דרכים שיכולים לעזור להפחית משמעותית מצבי לחץ לאורך כל שלבי ההיריון:
# טיפ מספר 1: עשר דקות בגן עדן!
יצירת חיים הינה תהליך מעייף. לכן בתוך כל העומס של ההכנות והמחשבות הקדישי עשר דקות ביום לפינוק שהוא רק לעצמך: אמבט עם קצף הינו דרך מצוינת לנקות את הראש, תנסי להוסיף לאמבט שמנים, תדליקי נרות ריחנים, הוסיפי מוזיקת רקע שלווה ועצמי עיניים. אמבט עושה פלאים לשקט הנפשי שלך. רק הקפידי שהאמבט לא יהיה חם מדי ולא יעלה את הדופק.
# טיפ מספר 2: עיסוי!
עיסוי מועיל מאוד להקלה על לחץ נפשי, בו זמנית הוא עוזר גם להקלה על מצבים של אי נוחות פיזית. לאחר העיסוי את תרגישי את אפקט הרוגע באופן מידי. חשוב ביותר לקבל את העיסוי מאיש מקצוע שמוסמך לטפל בנשים בהריון, וככזה העיסוי מותאם במיוחד לצרכים שלך.
# טיפ מספר 3: תרגילי האור!
טיול, הליכה, שחייה, שיעורי יוגה או כל פעילות ספורטיבית אחרת יעזרו לך להפיג הרבה מאוד לחצים ודאגות. יוגה מומלצת ביותר מהסיבה שלומדים שם טכניקות נשימה שעוזרות להילחם במתח על בסיס יומי.
# טיפ מספר 4: דיקור סיני!
הדיקור הסיני הוכח כמפחית רמות לחץ באופן מהיר ויעיל. על ידי שחרור אנדורפינים המסייעים להרגשת שלווה ורוגע ומשפרים את זרימת הדם.
# טיפ מספר 5: לנשום.....כן באמת!
חלק מההריוניות מוצאות את המדיטציה כדרך היעילה ביותר לשמור על מתח מתפרץ. בכל מקרה המדיטציה בראש ובראשונה מנקה את הראש, ואפילו 15 דקות ביום, יכולות לעזור למנוע השפעות פיזיות של מתח. יש הריונות שגם לוקחות את נושא המדיטציה צעד אחת קדימה כאשר הן פותחות אתה קבוע את הבוקר, יש כאלה שדווקא אחרי יום עבודה. לאחר למידת הטכניקה את יכולה לתרגל אותה בחיי היומיום שלך כדרך בטוחה למלחמה במתח לאורך כל שעות היום.
# טיפ מספר 6: לדבר על זה!
שיתוף על הדאגות והמתח שאת חשה בקרב קרובים אליך: חברים ובני משפחה יכול לספק הקלה מידית לבעיה.
# טיפ מספר 7: חלוקת עבודה!
לעיתים המתח והדאגות נובעים מהחשש שלא תספיקי להכין את הבית לבואו של הרך הנולד: לכן, אל תהססי להכין רשימה של כל הדברים שעלייך להספיק, ואת יכולה לנצל את בני המשפחה לקחת חלק בשלבי ההכנה באמצעות חלוקת עבודה מסודרת. תנצלי את העובדה שהוריך: הסבא והסבתא העתידים ישמחו לעזור בכל מה שידרשו אחרי הלידה לשלבי הפרומו.
# טיפ מספר 8: ZZZZZZZZ...... כן פשוט שינה!
זה נשמע מובן מאליו, אבל שינה הינה כלי חשוב ביותר בלחימה במצבי חרדות ומניעת לחצים. אוקי, זה קל לומר מאשר לעשות, במיוחד כאשר יש לך בליטה ענקית באמצע הגוף, וימבה של דברים להספיק... אבל! אם את מרגישה עייפה במהלך שעות היום, פשוט על תהססי לקחת תנומה. תנצלי את העובדה שאת עדיין יכולה לישון שינה רציפה כי בקרוב מאוד כבר לא תוכלי.
תנסי להשתמש בכריות נוספות כדי לתמוך בעצמך מיטה ולבחון אם זה עוזר לך לישון בתנוחה נוחה יותר. גם ברזל נמוך יכול להביא לעייפות ומתח, כך שאם את עייפה להחריד זה יכול לנבוע מחוסר ברזל. גשי לבדוק זאת, היות ולחוסר שכזה ישנה השפעה גם על הנקה. אם את נתקלת בבעיות שינה מומלץ לגשת לנטורופתיה או דיקור סיני שיכולים לעזור ביעילות.
. # טיפ מספר 9: פשוט אימרי לא!!!
שלושה ימים בערך לפני חופשת הלידה, והבוס שלך שואל אם את יכולה לכתוב דו"ח 40 דף?
התשובה: לא! ישנם מצבי לחץ שאת לא יכולה לשלוט בהם, ואחרים שאת בהחלט יכולה. לדעת להציב גבולות היא דרך ראשונית וחשובה למניעת מצבי לחץ חיצוניים. אם אין לך זמן, אנרגיה לארגן מסיבה לדוגמא, לשפץ חדר, או לקחת אחריות נוספת- את פשוט צריכה להיות כנה!.
# טיפ מספר 10: להסתכל על התמונה השלמה!
כמה קל לשכוח שמדובר ב9 חודשים בלבד!? תזכרי! ברגע שתראי את התינוק שלך בפעם הראשונה, כל החרדות, מתח, דאגות וחששות יתמוססו כלא היו. תמיד תראי את סוף הדרך, תזכרי עד כמה ברת מזל את שממש בעוד תקופה קצרה את הולכת לעטוף באהבה יצור מושלם פרי בטנך, כמה אהבה...