תינוק חדש במשפחה: מדריך ההישרדות ראשוני להורים טריים
החודש הראשון עם תינוק חדש יכול להיות מאתגר, מרגש ולעתים מפחיד. אני זוכרת את הפעם הראשונה שנכנסתי הביתה עם הבן שלי לאחר השחרור מבית היולדות. בעלי הכניס אותו חפון בתוך הסל-קל, הניח אותו על הריצפה, התיישבנו שנינו על הספה בשקט ושנינו שאלנו ביחד "אוקיי, מה עכשיו?!"
מאת: ספיר ים - הדרכת הורים, יעוץ שינה וגמילה מחיתולים בגישה ההוליסטית לקבוצת ווטס אפ חינמית בנושא הדרכת הורים לחצו כאן
האחריות האדירה לתינוק כל כך קטן להורים טריים יכולה להיות בלתי נתפסת. כל כך הרבה חוסר בטחון, חוסר יכולת להבין מה צריך לעשות, לתת או לא לתת ולמה לעזאזל הוא בוכה עכשיו?
ואז המשפחה/האינטסגרם/החברות נכנסים לפעולה ומתחילים לזרום טיפים, הנחיות והכוונה שעושות בעיקר דבר אחד – עוזרות או מערערות את האינטואיציה שלנו.
מה שחשוב לי שכל אמא שקוראת את התוכן הזה שתזכור שלאינטואיציה שלה יש ערך, ומדובר בערך חשוב מאוד שאסור להשתיק. אינטואיציה זה אמצעי חזק שלפעמים נוטים לזלזל בו במיוחד כשיש חוסר בטחון שאנחנו חווים כלפי עצמנו ומצד הסביבה.
כמה טיפים מרכזיים שחשוב ליישם:
- ניהול שעות שינה וניהול אנרגיה במהלך היום - הכי קל להגיד "תשני כשהתינוק ישן" אבל זה לא תמיד פרקטי במיוחד כשאנחנו רוצות לאכול, לארגן מיליון דברים בבית, לדבר עם בני אדם מעל גיל חודש או שאנחנו פשוט לא ממש עייפות בדיוק באותו רגע. ובכל זאת, צריך ללמוד איך אנחנו מצליחות לנוח ולעשות את מה שיכול לשמר לנו את האנרגיה לאורך זמן.
-
תדעו לבקש עזרה מבני משפחה או חברים - יותר חשוב מלחשוב שאנחנו מסתדרות, זה לבקש עזרה כדי לא להגיע למצב שבו את נשארת ללא אויר. חשוב שננסה לזהות איפה יכולים לסייע לנו בעבודות הבית, סיבוב של הבייבי עם העגלה, לעשות קניות או כל דבר שיכול לתת לנו אויר ולהוריד קצת מרשימת המטלות השוטפת שלנו.
- חלקו אחריות עם בן/בת הזוג – השתדלו לא להגיע למצב שטבלת הצדק מתמלא מהר יותר ממה שהיא מתרוקנת. חשוב לשקף לבן או בת הזוג את הסיטואציה באופן שוטף ולא להגיע למצב שהשיחה הופכת לויכוח רק בגלל שאגרנו למשך זמן רב מידי כל כך הרבה תסכול.
מה לא כדאי לעשות:
- אל תשפטו את עצמכן – אתן נהדרות בדיוק כמו שאתן! מכירות את התאוריה "אמא טובה דיה" (ויניקוט)? התאוריה אומרת שלא צריך וגם אין דבר כזה "הורה מושלם" יש הורה שעושה הכי טוב שהוא יכול עבור התינוק שלו בד בבד הוא גם מאפשר לו לחוות תסכולים. השילוב בין מתן מענה לצרכים לבין חוסר יכולת לתת מענה מאפשרת לילד להתפתח באופן בריא ומאוזן.
- אל תתעלמו מסימני דיכאון לאחר לידה – באחת מהפגישות בטיפת חלב נותנים שאלון לבדיקה, ניתן גם לבחון את הסימנים במבחן שקיים אונליין.
תזכרו: גם אם אתן מרגישות חוסר אונים, ללא יכולת הבנה מה הבייבי שלכן צריך, חוסר בטחון כללי, לא מצליחות לבקש עזרה מהסביבה – חשוב לפנות לאיש מקצוע שיוכל לסייע.
גם אתן וגם הבייבי צריכים לקבל מענה הולם לצרכים שלכן על מנת להצליח לייצר התקשרות בטוחה ביניכם.