עוגיות סנדויץ' קפה
250 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1/2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה...
250 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1/2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות אבקת קפה נמס
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
למלית:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
6 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הקפה נמס והמלח לקערת מעבד מזון.
חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה, מעבדים עד לקבלת פירורי בצק, מפעילים עוד מספר שניות עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
אוספים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון, מאחסנים לשעה במקרר.
מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 6 מ"מ, בעזרת חותכן עוגיות עגול 6 ס"מ קורצים עוגיות בבצק, אוספים את השאריות ומרדדים שוב וקורצים עוגיות, מספר העוגיות צריך להיות זוגי.
מניחים את העוגיות על נייר האפיה ואופים כ-15 דקות או עד להתקשות העוגיות, מוציאים ומצננים על רשת.
ממיסים את השוקולד עם השמנת עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים במקרר עד להתייצבות.
מורחים שכבת שוקולד על עוגיה ומניחים עליה עוגיה שניה.
1/2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות אבקת קפה נמס
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
למלית:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
6 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הקפה נמס והמלח לקערת מעבד מזון.
חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה, מעבדים עד לקבלת פירורי בצק, מפעילים עוד מספר שניות עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
אוספים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון, מאחסנים לשעה במקרר.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 6 מ"מ, בעזרת חותכן עוגיות עגול 6 ס"מ קורצים עוגיות בבצק, אוספים את השאריות ומרדדים שוב וקורצים עוגיות, מספר העוגיות צריך להיות זוגי.
מניחים את העוגיות על נייר האפיה ואופים כ-15 דקות או עד להתקשות העוגיות, מוציאים ומצננים על רשת.
ממיסים את השוקולד עם השמנת עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים במקרר עד להתייצבות.
מורחים שכבת שוקולד על עוגיה ומניחים עליה עוגיה שניה.