פיצה ים תיכונית - 4 פיצות אישיות
מאת: השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות
מצרכים להכנת הבצק:
1 ק"ג קמח
1 כפית שמרים יבשים
1.5 גרם מלח
2 כפות סוכר
2.5 כוסות מים
6 קוביות אורגנו דורות
מצרכים להכנת הרוטב:
1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות
4 קוביות שום דורות
5 קוביות אורגנו דורות
1 כף שמן זית
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 כפית סוכר
מלח, פלפל
מצרכים להשלמת הפיצה:
500 גרם גבינת מוצרלה
400 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
1 בצל חתוך לפרוסות
זיתים שחורים
אופן הכנת הבצק:
1.מערבבים במיקסר עם מלוש הבצק את השמרים, רבע מכמות הקמח, הסוכר, המים וקוביות האורגנו במשך כ- 3 דקות במהירות איטית.
2. מחכים כ-20 דקות שהשמרים יתססו ומוסיפים את שאר המרכיבים. לשים במיקסר עוד כ-5 דקות במהירות איטית.
3. מניחים את הבצק בצד שיתפח כשעה. לאחר שתפח לשים במיקסר פעם נוספת.
4. מחלקים את הבצק ל-4, משטחים אותו בעזרת מערוך ויוצרים 4 עיגולים של פיצה.
5. מניחים את הבצקים על תבניות אפיה. לאחר שהבצק תפח על המגשים עוד כחצי שעה, שמים עליו את המצרכים לפיצה.
אופן הכנת הרוטב:
- שופכים לסיר בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל.
- משקפים את הבצל על אש בינונית תוך כדי ערבוב ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, קוביות השום וקוביות האורגנו. מערבבים היטב.
- מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומניחים לרוטב להתקרר.
אופן הכנת הפיצה:
- יוצקים רוטב על ארבעת עיגולי הבצק ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת.
- מניחים מעל את קוביות הפטה, פרוסות הבצל והזיתים השחורים.
- מכניסים את הפיצות לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-20 דקות. מוציאים ומגישים.