איך נלחם על הרגלי השתייה של הילדים בבית הספר
צריכת המים של הילדים מתחילה בהרגלים שההורים משרישים מהבית. איך נדע האם ילדינו שותים מספיק גם שהם מחוץ לבית!? והאם המים בבית בספר תקינים עבורם?!
צריכת המים של הילדים מתחילה בהרגלים שההורים משרישים מהבית. איך נדע האם ילדינו שותים מספיק גם שהם מחוץ לבית!? והאם המים בבית בספר תקינים עבורם?!ליאור שפיר מנכ"ל חברת "אקווה טל" הישראלית, יצרנית ברי מים בייתים ומוסדיים, נותן טיפים רגע לפני החזרה לבית הספר איך לגרום לילדים לשתות מים גם כשהם לא לידינו.
1. מה נכון לילדים לשתות?! הכל מתחיל מהרגל...
באופן כללי, עדיף להרגיל את הילדים לכל סוגי המים, מהסיבה שבבתי ספר היצע המים הוא מברז. מומלץ להנחות את הילדים לשתות מים מכל סוג שהוא, מינרלים, מסוננים ואף בהעדר מתקן מי ברז.
2. אז כמה מים צריכים לשתות?! ואיך ילדינו עלולים לאבד נוזלים!?
במצב שלך מנוחה תנו לילדכם כוס מים 250 מ"ל על כל 10 ק"ג ממשקל גופו.
עלינו לזכור שצריכת המים האופטימלית נעה בין 1.2 ליטר ביום לתינוק שמשקלו עד 8 ק"ג ל- 2-3.5 ליטרים לאדם בוגר בהתחשב בטמפ' הסביבה, מאמץ גופני ולבוש.
במצב של פעילות גופנית ו/או בימות קיץ - תנו לילדכם לשתות מים עד קבלת גוון בהיר בהטלת השתן. ילדינו עלולים לאבד נוזלים בזמן הזעה, נשימה, הטלת שתן ויריקות, לכן עלינו בתור הורים לזכור תמיד ולהדגיש בפני הילדים כי אין לסמוך על תחושת הצמא ויש לשתות באופן יזום ומאולץ כמויות גדולות של מים ובכל עוזרים לגוף לייצר תחושת צמא.
3. החינוך לשתייה מתחיל מהבית...
ראשית, חשוב לנו ההורים לזכור כי המודעות ל"שתייה בריאה" מתחילה כבר מהבית.
עודדו את ילדכם לשתות מים צלולים, ללא תרכיזים ו/ או משקאות קלים.
שלחו את ילדיכם לבית הספר עם בקבוק מים בתיק!
4. איך נלחמים בגזוז שבקיוסק...
לצערנו, הנוזל השקוף והחיוני הזה ננטש לטובת מים ממותקים ומוגזים למינהם הנמצאים בקיוסק הבית ספרי. כיום, כמעט בכל בית ספר ישנו מתקן לטיהור מים או מתקן של מים מינרלים, הסבירו לילדים והדגישו בפניהם כי בזמן הפעילות הספורטיבית הגוף זקוק ליותר משקית של משקה מתוק, מה שיוצר רוויה מדומה וחוסר נוזלים בגוף. הקפידו לשלוח באופן יום יומי עם ילדכם בקבוק מים לבית הספר וכך תמנעו מלכתחילה את הרצון של הילד לקנות שתייה מתוקה.
5. איך תבדקו שמתקני השתייה בבית הספר של ילדכם בטוחים לשתייה?!
בדקו עם מנהל בית הספר האם "טופלו" מתקני השתייה לפני תחילת שנת הלימודים, כי מים ש"עמדו" במתקני השתייה כל הקיץ עלולים להיות סכנה בריאותית לשותים ממנו.
וודאו עם מנהל בית הספר כי הם פועלים לפי הנחיות של משרד הבריאות הישראלי שאומרות:
יש לנקות ולחטא את הקולר בשלל חשש להצטברות חיידקים בצנרת ובמיכל האחסון בחומר חיטוי מתאים, ובמכשירים בהם מותקן מסנן בכניסה למכשיר יש להחליף את הפילטר עפ"י הוראות היצרן.