תרופות סבתא למחלות חורף
הקור מפחית את יכולת ההתמודדות של הגוף עם החיידקים והווירוסים השונים, לכן יחד עם החורף מגיעות גם מחלות חורף. החדשות הטובות הן שלא חייבים לרוץ לרופא עם כל הצטננות קטנה.
מאת: רוסנה ברגהוף
הקור מפחית את יכולת ההתמודדות של הגוף עם החיידקים והווירוסים השונים, לכן יחד עם החורף מגיעות גם מחלות חורף. החדשות הטובות הן שלא חייבים לרוץ לרופא עם כל הצטננות קטנה.
מי מפחד מתרופות סבתא?
מה ידעו הסבתות שאנחנו לא יודעים? החברה המודרנית הרגילה אתנו לחפש תמיד חידושים והמצאות. כך אנחנו מוותרים על הידע והחכמה המסורתית, שהועברה מדור לדור במשך השנים. "תרופות סבתא" שייכות למשפחת מערכות הריפוי הטבעי, הכוללת גם צמחי מרפא, תזונה נכונה, רפואה סינית, הומאופתיה ועוד.
העיקרון המרכזי העומד מאחורי השיטות השונות של ריפוי הטבעי הוא חיזוק הגוף ומערכת החיסונית שלו.
התרופות הכימיות הקונבנציונליות פועלות לרוב לדיכוי הסימפטומים, שהם הסימנים החיצוניים של המחלה: חום, כאב, פריחה, נפיחות, שלשול ועוד. סימפטומים אלו אומנם גורמים לנו חוסר נעימות, אך הם למעשה התמודדות מועילה של הגוף עם החיידק או הווירוס הגורם למחלה. כך קורה שמחלה אקוטית הופכת לכרונית במקום להגיע לסיום מוצלח שלה. הטיפול הטבעי לעומת זאת, משפר את יכולת הגוף להתמודד עם גורם המחלה.
היופי בתרופות סבתא הוא שאינך זקוק לתאגידי תרופות: דברים פשוטים שיש בכל בית, כגון שום ולימון יכולים להפוך לאמצעי ריפוי או להביא להקלה של הסימפטומים. אז מי מפחד מתרופות סבתא? חברות התרופות אשר מרוויחות מיליארדי דולרים בשנה מהתלות שלנו בתרופות הכימיות.
תרופות סבתא לשפעת
- לערבב ג'ינג'ר יחד עם דבש ושום בכוס מים ולשתות
- לנשום אדים של שורש חזרת חתוך
- לעשות אמבטיה חמה, להוסיף לתוך האמבט כפית שמן אקליפטוס. אחרי האמבטיה לשפשף את הגוף במגבת גסה ולהיכנס למיטה עם בקבוק חם.
- לשתות תה חם - תה סיני ירוק או קמומיל.
- מנוחה - אין כמו שינה טובה ומנוחה בזמן מחלה. לעתים תפקיד המחלה לאותת לנו שאנו זקוקים למנוחה. אפשר גם להקדים תרופה למכה, ומדי פעם לקחת יום חופש ואף לבדוק דילים לים המלח.
תרופות סבתא לנזלת
- בצל לפתיחת הנשימה: לקחת חצי בצל, לקרב לאף ולהריח; להכניס חתיכת בצל לתוך כותש שום, לסחוט כמה טיפות מיץ בצל על צמר גפן ולטחוב לתוך הנחיריים; במידה של גודש באף המקשה על הנשימה בלילה מומלץ לחתוך בצל ולהניח בצלחת קרוב למיטה בחדר השינה או בחדרי ילדים.
- אדים חמים: עוזרים לפתוח את האף מהנזלת. ממלאים סיר במים חמים, רוכנים מעל, מכסים את הראש במגבת ונושמים את האדים. ניתן גם להוסיף פנימה כמה טיפות של שמן אקליפטוס. גם אמבטיה או מקלחת חמה תעשה את העבודה. להקלה על הנשימה בלילה ניתן להשתמש במכשיר אדים.
- תה חם: אין כמו כוס תה חם כשמצוננים. הצמחים המומלצים לחליטה: קמומיל, תה ירוק, או נענע. והשילוב המנצח: תה גי'נגר עם דבש ולימון.
- מרק ירקות חם – ניתן להוסיף גם מרכיבים חריפים כגון שורש חזרת, שום או פלפל שחור.
תרופות סבתא לשיעול
- לימון ודבש: מבשלים לימון שלם בתוך מים במשך עשר דקות, שופכים את המים ונותנים ללימון להתקרר. חותכים את הלימון, סוחטים את המיץ, מוסיפים רבע ליטר דבש ו-30 גרם גליצרין (ניתן להשיג בבתי-מרקחת). מערבבים היטב ולוקחים מדי פעם כפית.
-
חזרת ודבש - מגרדים חזרת, מערבבים עם דבש, מניחים למשך 12 שעות ואז מסננים.
- בצל ודבש - לחתוך בצל ולערבב עם כמה כפיות דבש בתוך כלי ולהניח במשך כמה שעות. לסנן את חתיכות הבצל ולקחת מדי פעם כפית מן הסירופ. אפשר גם לסחוט מיץ בצל בתוך הדבש ולערבב.
- שמן זית - לחמם שמן זית ולמרוח על הגב ועל החזה.
- אדים חמים - נשימה של אדי מים רותחים מקלה על השיעול.
- לשתות תה קינמון חם.
- לשתות מיץ ענבים בתוספת כף דבש.
- חליטת אורגנו- לשים 3 כפיות אורגנו במים רותחים ולשתות כשהמים פושרים.
- קומפרסים להקלה על השיעול בלילה - קומפרס שמן זית וחומץ או קומפרס חם של תפוחי-אדמה.
תרופות סבתא לכאב גרון
- לסחוט מיץ לימון טרי, להוסיף מעט מלח ופלפל ולגרגר את הנוזל.
- חליטה של עלי בזיליקום.
- כפית דבש מדי פעם, אפשר גם מעורבב עם לימון.
- זיתים שחורים.
- תה קמומיל חם כמה פעמים ביום.
- לגרגר מי מלח.
תרופות סבתא לדלקת אוזניים
- לטפטף טיפות של מיץ בצל לתוך האוזן.
- לשים באוזן צמר גפן טבול בשום כתוש.
- לטפטף 2 טיפות של חומץ תפוחים לתוך האוזן.
- קומפרסים לחימום האוזן מבחוץ - מבשלים כרוב לבן, עוטפים בתוך מגבת ומניחים על האוזן; מבשלים תפוח-אדמה, מועכים ושמים במגבת כותנה לחה, מניחים על האוזן.
חורף חם ובריא לכולנו!
כולכם מוזמנים להרצאה חינם בנושא: תרופות סבתא על פי הרפואה ההודית. בהנחיית ד"ר ערן מגון M.D רופא, מרכז מגמת איור-ודה בקמפוס ברושים. במהלך ההרצאה ערן ייתן תיאור קצר על הרפואה האיור-ודית ועקרונות בסיסיים של השיטה, לצד הצגה של אופני שימוש פשוטים כגון: גינג’ר, כמון, כורכום, שום, בצל ועוד לטיפול בבעיות רפואיות נפוצות בדגש על מחלות חורף. ההרצאה תתקיים במסגרת פסטיבל בריאים ונהנים בקניון אילון. לפרטים והרשמה לחצו כאן.