עיצוב עוגת בלרינה
רעיון פשוט וקל לעוגה בצורת בלרינה ממש כמו של קונדיטור מומחה
באדיבות "כתרי" – מרכז לשף החובב בעפולה.
באדיבות "כתרי" – מרכז לשף החובב בעפולה.
מתכון עוגת טורט בסיסית
מצרכים:
1.5 כוסות קמח
1 כוס סוכר
7 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות שמן
מיץ מחצי לימון
2 אינסטנט פודינג וניל.
צבעי מאכל (עדיף טבעיים).
סוכריות צבעוניות לקישוט.
אופן הכנה:
- להקציף חלבונים ולהוסיף 3/4 כוס סוכר לאט לאט.
- לקערת החלמונים להוסיף 1/4 כוס סוכר, שקית סוכר וניל,ושקית אבקת אפייה, מעל הכל לשפוך את מיץ הלימון,ולערבב היטב בכף.
- להוסיף 2 כפות שמן.
- את תערובת החלמונים לשפוף לאט לאט לקציפת החלבונים, לערבב בעדינות ולהוסיף את הקמח תוך כדי ערבוב בתנועת קיפול. להיזהר לא "לשבור" את הקצף.
- לשמן תחתית תבנית עגולה, לאפות בחום בינוני (200 מעלות) בתנור שחומם מראש למשך 35 דקות.
לעיצוב הבלרינה
- יש להכין בלילה כמצוין מעלה בכמויות בכפולה של 1.5 (לדוגמא: כוס סוכר= כוס וחצי סוכר).
- לאפות ב 2 תבניות אפיה עגולות: אחת קטנה ואחת גדולה (מומלץ שהתבנית הקטנה תהיה עם חור באמצע) ולהמתין להתקררות.
- להניח את העוגה הקטנה על הגדולה.
- להכין את האינסטנט פודינג. (במידה ומשתמשים בפודינג וניל ניתן לצבוע במעט צבע מאכל בכל צבע שנבחר. ניתן גם להשתמש ב 2 גוונים).
- לצפות את הקונסטרוקציה בקרם האינסטנט פודינג.
- להכניס בובת ברבי למרכז העוגה.
- לקשט את שמלת העוגה בסוכריות כיד הדמיון.
בהצלחה ובתיאבון.