סושי בהריון וגם מתכון
רשימת האיסורים בתזונת ההריוניות גדלה משנה לשנה ואחד המאכלים שקשה להריוניות לוותר עליהם הוא הסושי. אז איך בכל זאת נאכל סושי בהריון ולא נזיק לעובר? קראו וקבלו מתכון.
מאת: ניקול ישר, מנהלת ועורכת פורטל mamy
למה אסור סושי בהריון?
איפה מוצאים סושי צמחוני לנשים בהריון?
- מסעדות שמגישות אך ורק סושי צמחוני. אין חשש שכן לא יתכן והכלים נגעו בדגים נאים.
- מסעדות שיש להן קו הכנה נפרד לסושי צמחוני. המסעדות מודעות לבעייתיות של נשים הרות ומאחר ולא רוצות לוותר על הריוניות מחזיקות במסעדה אזור הכנה נפרד בו משתמשים בקרש חיתוך וסכינים נפרדים לסושי הצמחוני על מנת למנוע את החשש שדג נא יגיע לצלחתה של ההריונית. אם אתן סומכות על המסעדה שמצהירה זאת מוזמנות לאכול בה סושי צמחוני.
- אם אין אני לא מי לי – תכינו סושי טרי וטעים בבית. להלן מתכון.
מתכון לסושי צמחוני להריוניות ובכלל
- כוס אורז סושי
- כוס מים
- כף חומץ
- חצי כפית סוכר
- רבע כפית מלח
- 6 דפי אצות נורי
- 1 אבוקדו בינוני
- 1 גזר בינוני
- 1 מלפפון גדול
-
ניתן לחליפין לבחור כל שילוב של ירקות שאתם אוהבים.
- מחצלת גלגול
1. מבשלים את האורז עם המים, חומץ, סוכר ומלח בסיר מכוסה למשך כרבע שעה. ומחכים שיתקרר.
2. חותכים את הירקות לרצועות דקות וארוכות
3. פורסים את האצה עם החלק המבריק מטה. כאשר הפסים המקבילים על האצה מקבילים לפסי המחצלת. מניחים על האצה שכבת אורז דקה ומהודקת. משאירים בקצוות כס"מ שוליים נקיים של האצה.
4. מניחים לרוחב האצה קרוב אלינו את רצועות הירקות שחתכתם.
* בתמונה אתם רואים דג סלמון חי. כמובן שבהריון אל תשתמשו בסלמון חי. אפשר לצרוב אותו על מחבת.
5. מתחילים לגלגל מהצד הקרוב אליכם. מרטיבים את קצה האצה ומדביקים לסגירה.
6. חותכים לגלילים ברוחב כ 2 סמ
חוזרים על התהליך עם יתר האצות.