עמותת צ.ב.ע
צעירים בונים עתיד הינה עמותה לשינוי חברתי - להקטנת הפערים ולהגברת המעורבות והאחריות האישית בחברה הישראלית. צ.ב.ע פועלת מאז 1999 כקהילה של שותפים אמיתיים לעשייה, המורכבת מיחידים, חברות עסקיות וארגונים.

מי אנחנו?
צעירים בונים עתיד הינה עמותה לשינוי חברתי - להקטנת הפערים ולהגברת המעורבות והאחריות האישית בחברה הישראלית. צ.ב.ע פועלת מאז 1999 כקהילה של שותפים אמיתיים לעשייה, המורכבת מיחידים, חברות עסקיות וארגונים.
העמותה מקימה ומפעילה, באמצעות מתנדבים, 30 מרכזי העשרה ברחבי הארץ, המספקים תמיכה חינוכית וחברתית- רגשית לתלמידים משכונות מעוטות הזדמנויות.
אנחנו משקיעים בחינוך הילדים באופן מעשי ויומיומי, ומתוך ראיה שבטווח הארוך אנחנו מטפחים את דור העתיד של מתנדבים בישראל.
מרכזי ההעשרה של צ.ב.ע מהווים מסגרת לתלמידי כיתות ג' עד ו', המתמודדים עם אתגרים לימודיים, חברתיים ורגשיים וזקוקים לתמיכה נוספת על מנת לממש את הפוטנציאל האישי שלהם. הילדים נבחרים לתכנית על ידי הסגל החינוכי של בית הספר, בשיתוף רכז מטעם העמותה, על פי מערך שיקולים רחב, ולכל ילד נבנית תכנית מיקוד אישית, הכוללת מטרות לימודיות, חברתיות והתנהגותיות.
חלק מהמתנדבים מגיע למרכזים באופן קבוע, פעם בשבוע וחלק מתנדבים במסגרת פעילויות העשרה חד פעמיות ואירועי שיא.
איך זה עובד?
בכל מרכז משתתפים כ 25 ילדים, אשר מגיעים לפעילות פעמיים בשבוע בשעות אחה"צ ומספר דומה של מתנדבים. המתנדבים מחולקים לשני צוותים ומגיעים פעם אחת בשבוע למשך שעתיים וחצי;
הפעילות בשעה הראשונה היא בדרך כלל בעלת אופי לימודי ופרטני ,בשעה השנייה מושם הדגש על פיתוח מיומנויות חברתיות וחצי שעה נוספת ללא הילדים מוקדשת להכשרה וגיבוש הצוות.
מסלולי התנדבות
התנדבות במסגרת מרכז העשרה - המסלול העיקרי להתנדבות פרטנית, המאפשרת יצירת קשר אישי משמעותי בין מתנדב וילד, ובין מתנדב לקבוצת הילדים, במרכזי ההעשרה.
התנדבות נושאית (חד פעמית) - העברת פעילות או סדנה בנושא מסוים (כגון: אומנות, חברה, מדע ועוד). ניתן לשלב יחד עם הפעילות הקבועה במרכזים. אפשרי גם לבנות פעילות מיוחדת שתעבור בין המרכזים השונים או תהיה חד פעמית בלבד באירועים שונים, עבור הילדים או עבור המתנדבים.
התנדבות בסיוע והתפתחות הארגון - גיוס כספים, שיווק ויח"צ, משרד ולוגיסטיקה, קשר עם גורמים והפקת אירועים שונים.
לאתר הבית:
http://www.hakav.org.il/