איך לטפל בתפרחת חיתולים בצורה טבעית?
עשו זאת בעצמכם – עם מוצרים שיש בכל מטבח
תפרחת החיתולים נחשבת לאחת ממחלות העור הנפוצות ביותר בקרב תינוקות. התופעה הכואבת הזאת מתפתחת כתוצאה מלחות ומגע של עור הישבן עם חומרים כימיים וחיידקים המופרשים מהצואה ומהשתן וגורמים לגירוי של העור בדרגות חומרה שונות.
מאת: ליאת גרינוולד-דלויה, הומאופתית קלאסית, חברה באגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית
במקרים הקלים, כוללת התפרחת אדמומיות קלה בלבד באזור החיתול, ובמקרים חמורים עלולות להתפתח שלפוחיות וכיבים ולעתים אף פצעים מדממים.
שוק מוצרי התינוקות רווי בתכשירים מיוחדים שמיועדים רק בעבורם, אך רבים מהם מכילים כימיקלים שעלולים לגרום לגירויים או לתגובות לא נעימות.
אם התינוק שלך סובל מתפרחת חיתולים קיימות מספר דרכים טבעיות להקל עליו:
- מומלץ להוסיף 3 כפות של סודה לשתייה למי האמבט של התינוק. הסודה היא בסיסית ותנטרל את החומציות של השתן
- אמבטיות תכופות עם 2-3 כפות שיבולת שועל (קוואקר), יכולות להרגיע את התפרחת. יש להקפיד שהתינוק ישהה במים לפחות 5 דקות. כדאי לשים את הקוואקר בתוך גרב ניילון, לקשור אותה ולהניח באמבטיה מספר דקות לפני שמכניסים את התינוק על מנת שהקוואקר יתמוסס במים.
- קורנפלור – אפשר לפזר שכבה עדינה של קורנפלור ולטפוח קלות על האזור האדמומי בגוף התינוק. הדבר יסייע בייבוש הלחות והגנה על העור.
- במקרים בהם העור לא חשוף, והתפרחת רק מתחילה, אפשר לשטוף בתמיסה של חומץ. לערבב כפית חומץ בכוס מים ולעבור על המקום עם צמר גפן טבול במים. לייבש היטב לפני ההחתלה.
- אם את מניקה –כדאי להימנע מפירות הדר, מזונות חומציים, וחמוצים למיניהם לתקופה של כשבועיים במהלכם תבדקי האם יש לכך השפעה על הפריחה. במידה והתינוק אוכל עצמאית ונחשף למזון חדש לפני הופעת התפרחת מומלץ להפסיקו, יתכן והוא רגיש למזון זה.
- סבונים, שמנים ואבקות כביסה - להשתדל להימנע מחומרי ניקוי מבושמים או שאינם מותאמים לתינוקות ועלולים להופיע בסבון, באבקת הכביסה או בדפי הייבוש . העדיפו מוצרים טבעיים שאינם מכילים דטרגנטים שמגרים אם העור.
- מומלץ לאוורר את האזור כמה שיותר לפחות לחצי שעה בכל פעם, גם במחיר שלוליות בלתי צפויות......
במידה וניסיתם את הפתרונות הללו והפריחה איננה חולפת, טיפול הומאופתי הוא הפתרון הנכון ביותר.
קיימים טיפולים הומאופתיים רבים להקלה על תפרחת החיתולים. ההתאמה האידאלית היא התאמה אישית לכל ילד על סמך היסטוריה רפואית, ההריון, מהלך הלידה ומאפיינים אישיותיים של התינוק.
בהומאופתיה יותאם לכל ילד הטיפול שיחזק מהפנים לחוץ. כשהילד יתחזק, בריאותו תשתפר משמעותית, הסימפטומים ירפאו בהדרגה ובעיות העור נרפאות.
טיפולים הומאופטיים לטיפול בתפרחת חיתולים
GRAPHITES הטיפול מתאים לפריחה שבה העור יבש בצורה קיצונית, סדוק, אדום ומגרד.
MEDORRHINUM מתאים לתפרחת בה העור אדום ומבריק והפריחה כואבת מאוד, הילד יהיה רגיש ביותר וחסר שקט.
PETROLEUM כאשר העור נראה חשוף ורגיש, בעיקר באיזור המפשעה או שמופיעים סדקים מדממים.
קיימים עוד טיפולים רבים וטובים, הומאופת, חבר באגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית, יוכל למצוא את הטיפול המתאים ביותר בעבור ילדך.
עשו זאת בעצמכם, משחת החתלה ביתית
רכיבים:
- ½ כוס שמן קוקוס
- 1 כף פרחי קלנדולה – ניתן לרכוש בבית טבע
- 1 כף פרחי קמומיל – ניתן לרכוש בבית טבע
- ¼ כוס חמאת שיאה
אופן ההכנה:
חממו מים בסיר והניחו מעליו סיר נוסף כך שחלקו התחתון ייגע במים. הכניסו לסיר העליון שמן קוקוס ואת פרחי הקלנדולה והקמומיל וחממו במשך שעה לפחות על להבה נמוכה-בינונית, או עד ששמן הקוקוס ישנה את צבעו לצהוב עדין (ודאו שהמים בסיר התחתון לא מתאדים, אלא נוגעים תמיד בתחתית של הסיר העליון. אפשר להוסיף תוך כדי מים רותחים לסיר התחתון). צננו את השמן שנותר.
סננו את השמן שנוצר במסננת כך שהפרחים יישארו במסננת. ערבבו עם חמאת השיאה עד שמתקבלת משחה רכה וקטיפתית.
ביום שישי הקרוב הריוניות, הורים ותינוקות מוזמנים לכנס ללא תשלום בפ"ת, פינוקים, מתנות והגרלות אחת השמתתפות תזכה בעגלת אוייסטר בשווי 3890 שח. לפרטים לחצו כאן.