11 סופרפודס לאם המניקה
אספנו לכן את המזונות הבאים בכדי שתדעו מה כדאי שיכיל התפריט שלכן.
אם מניקה, צריכה להיות מוכנה לייצר חלב 24 שעות ביממה. כל רגע ביום הגוף של האם מייצר חלב עבור הפעוט. אמהות מניקות רבות מדווחות על תחושת רעב מתמיד, והרעב נובע מכמות הקלוריות שהגוף משתמש בהן להכנת כל גרם של חלב. הגוף מזין את עצמו כל פעם מחדש על מנת לשמור על בריאותך. בעוד שמזונות-ההנקה הנמצאים בסעיף זה לא הוכחו כמקוריים לקטוגניים, רבים מהם שימשו במשך מאות שנים מזונות על לאמהות מניקות. מזונות אלו עשירים בחומרים מזינים, בשומנים בריאים, ויטמינים, מינרלים, חומרים תזונתיים, נוגדי חמצון. לכן הם כל כך אידיאליים עבור כל אמא אשר מניקה. אספנו לכן את המזונות הבאים בכדי שתדעו מה כדאי שיכיל התפריט שלכן.
1# אבוקדו
אבוקדו הוא מעצמה תזונתית ובמיוחד עבור אמהות מניקות. תלונה נפוצה של אמהות מניקות היא כי הם לעתים קרובות הן חשות רעב רב בשל הדרישות הקלוריות מוגברת של סיעוד ויש להן מעט מאוד זמן הכנה לארוחות. אבוקדו מכיל כ- 80 אחוז שומן ותורם לשמירת תחושה של שובע. בנוסף הוא מספק לגופך שומנים בריאים ללב. אבוקדו הם גם מקור טוב של ויטמיני B, ויטמין K, חומצה פולית, אשלגן, ויטמין C, וויטמין E.
2# אגוזים
תחנת כוח נוספת של תזונה, אגוזים גבוהים במינרלים חיוניים כגון ברזל, סידן ואבץ, כמו גם ויטמין K ו- B ויטמינים. הם גם מקור בריא של חומצות שומן חיוניות וחלבון. אגוזים נחשבים גם מזונות על ברחבי העולם. הם שימשו ברפואה איורוודית מסורתית במשך דורות, בעיקר שקדים. מומלץ לאכול חופן קטן של אגוזים ביום.
3# שעועית וקטניות
קטניות ידועות כמקור מזין בהחלט, וביניהן שעועית. הם מקורות טובים של חלבון, ויטמינים ומינרלים. גרגירי החומוס שימשו כגלאקטגוג מאז ימי מצרים העתיקה, והם מהווים מזון מזין ועיקרי בצפון אפריקה ומזרח תיכון מה שהופך אותם לאחד הגלקטוגים הזמינים ביותר. אכילת מגוון רחב של קטניות ושעועית מסייעת לייצור החלב בגופך.
4# פטריות
פטריות אינן נחשבות בדרך כלל למזונות לקטוגניים, אך סוגים מסוימים של פטריות הן מקורות טובים לפוליסכריד בטא-גלוקן, שנחשב לחומר מזין מתכונות דומות של שעורה ושיבולת שועל. נמצא שנשים המגדילות את צריכתן של מזונות עשירים בבטא גלוקן, כמו שיבולת שועל, שעורה, וזניי פטריות שונות היו בעלייה בייצור החלב.
5# ירקות עלים ירוקים
ירקות עלים ירוקים מכילים ויטמינים אשר הוכחו בעלי השפעה חיובית על ייצור החלב. אמהות רבות חוששות כי צריכת ירקות עליים ירוקים כגון ברוקולי או כרוב ממשפחת המצליבים יגביר את הגסות ואת העצבנות בתינוקות שלהם. עם זאת, זה לא נכון: חלק פחמימות של ירקות אלה, וזה מה יכול לגרום גז, לא יכול לעבור לתוך חלב אם.
6# ירקות שורש כתומים ואדומים
בעוד שתפוחי אדמה אדומים וכתומים עדיין לא נחקרו במיוחד עבור תכונות הגלאקטגוג שלהם, הם שימשו מזונות לקטוגניים בתרבויות שונות ברחבי העולם במשך שנים רבות.
האמונה היא שהם לא רק מזינים את האם אלא עוזרים לה להזין את הילד על ידי הגדלת האיכות והכמות של החלב. ירקות שורש כתומים ואדומים זהים בהשפעתם לעלים ירוקים אך בגלל הצפיפות הגבוהה שלהם יש להן יותר השפעה לאיכות ייצור החלב.
7# זרעים
זרעים הם מתנה תזונתית. הם תחילת החיים של כל צמח על פני כדור הארץ. הם מספקים מקור מרוכז של כל החומרים המזינים שנמצאו בכל צמח בוגר. כמו גם את החומרים המזינים הדרושים כדי לגדל את הזרע הזעיר לתוך צמח פורח יפה. זרעים מכילים כמות גדולה של חלבון ומינרלים חיוניים כגון ברזל, אבץ וסידן, כמו גם שומנים בריאים. כמו אגוזים. במשך שנים רבות הם שימשו ככלי לעזרה להנקה לאמהות בזכות תכולת ויטמין ומינרלים גבוהה שלהם. מכיוון שלכל זרע יש תכונות משלו רצוי לבחור מגוון כולל של זרעים לדוגמא: גרעיני חמניות, זרעי דלעת, ושומשום.
8# זרעי צ'יה
נכון שהם הגיעו אלינו לא מזמן ונראה כאילו מדובר בטרנד חדש. אך זרעי הצ'יה שומשו כבר לפני שנים רבות ברחבי העולם במקום לסיבים תזונתיים. זרעי צ'יה הם לא רק מקור עשיר של סיבים, חלבונים, סידן ומגנזיום, אלא גם בעלי כמות גבוהה של חומצות שומן אומגה -3. בשל תכולת סיבים וחלבון גבוהה כמו גם ריכוז חומצות שומן נוחים שלהם, זרעי צ'יה יעזרו לאם להרגיש יותר מרוצה ומלאה יותר לאחר ארוחה. שמן צ'יה הוא גם מקור מצוין לחומצות שומן מסוג אומגה -3 ויש לו טעם נייטרלי ונעים.
9# זרעי פשתן
זרעי פשתן הם מקור מצוין לחלבון, סיבים ואומגה 3. אך על מנת לפתוח את היתרונות שלהם, שמן פשתן הוא גם מקור מצוין של חומצות שומן אומגה -3 ויש לו טעם מתוק וקל. מומלץ לשים אותו בתערובת של שייק או רוטב לסלט וממרח. היתרונות הבריאותיים הנחקרים של זרעי פשתן הם רבים. מירידה במשקל ובגלוקוז בדם כדי להפחית את הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן, מחלות לב וכלי דם ודלקת.
10# כורכום
למרות שהכורכום משמש בכל העולם על ידי אמהות מניקות כגלאקטגוג, אין שום עדות קלינית המאשרת כי יש לו השפעה כלשהי על נפח חלב השד שהאם מייצרת. עם זאת, תכונות אנטי דלקתיות של כורכום הוכחו במחקרים קליניים כחשוב לבריאותה של אם מניקה למניעה וטיפול בדלקת השד, כמו גם להקל על הסימפטומים הקשורים לעומס בשד.
11# אשווגנדה
אשווגנדה הוא צמח בשימוש מסורתי ברפואה איורוודי. הוא נחשב צמח רב תכליתי שפועל על כמה מערכות הגוף בבת אחת, כולל מערכות נוירולוגיות, החיסונית, האנדוקרינית, והרבייה. מצויין לאמהות מניקות אשר חוות מתח. הצורכים את צמח האשווגנדה נהנים מרמות נמוכות משמעותית של הקורטיזול.