איך לבשל אוכל לכל המשפחה כשיש פעוט בבית?
ההתארגנות לבישול למשפחה כשיש תינוק בבית היא כמעט החלק הכי מורכב בתהליך לרוב המשפחות הצעירות, אז רכזנו עבורכן כמה עקרונות מרכזיים לכך.
מזל טוב! גדלתם! יש לך פעוט!
כמה פשוט היה לפני כמה שבועות, שכל מה שנדרש היה להכין בקבוק או לשלוף ציצי להנקה.
התפריט היה ברור, מסודר וידוע מראש, ולא היה צורך להפעיל יצירתיות או מחשבה מיוחדת אחרי שנכנסת לשגרה עם תפעול ההנקה/ הבקבוק.
אבל, כמו כמעט כל דבר אחר שקשור לתינוקות, פתאום זה השתנה.
הגענו לגיל שאפשר להתחיל עם אוכל מוצק, לשלוח ידיים לצלחת של אמא או לתת ביס במה שעבר לידנו באותו רגע.
זה מאוד מאוד מרגש, וזו גם עוד משימה שנוספת ליום, עוד משהו שצריך ללמוד, להתארגן אליו ולתפעל.
בתור מנחת סדנאות בישול בריא למדתי שההתארגנות היא כמעט החלק הכי מורכב בבישול לרוב המשפחות הצעירות, אז ישבתי לכתוב כמה עקרונות מרכזיים לכך.
איך אפשר להיערך לזה באופן שעושה טוב לכל המשפחה?
קודם כל - להקדיש לזה רגע מחשבה.
מה מתאים לך כאמא? לכם כמשפחה?
האם המעבר לאוכל מוצק מתרחש בשל סימני התעניינות באוכל, או בגלל שמשהו השתנה בשגרה (כניסה למסגרת, התחלה של עבודה חדשה)?
איך נראה היום שלכם? אתם רוב היום בבית או בחוץ?
יש מגוון אפשרויות בחירה וסיטואציות במעבר למוצקים, יש אמהות ששמחות להתחיל עם בייבי לד
ויש כאלו שזה מלחיץ אותן ומעדיפות לתת טעימות מרוסקות והדרגתיות יותר - איזו גישה את מעדיפה על הציר הזה?
איזה סוג של אוכל נאכל כרגע אצלכם בבית?
הדבר הכי חשוב לזכור הוא שכדאי לשמור על זה פשוט כדי לא ליצור לעצמך עומס והצפה (טכנית ורגשית).
מה זה אומר בעצם?
1. התאמה של התפריט למשפחה ולא של המשפחה לתפריט.
הילד נולד לתוך משפחה, וכולכם ביחד גדלים ומתפתחים.
האוכל שלכם הוא חלק מהבית, ואין טעם להכין מנות שאף אחד אחר לא אוכל חוץ ממנו.
זה יוצר עבודה כפולה לטווח הקצר ועלול להיות מתסכל גם לטווח הארוך.
נכון, לפעמים אחד מההורים שונא מלפפון, זה כמובן לא אומר שלא נגיש אותו לפעוט :) כדי שלפחות ינסה.
אני מתייחסת אל סגנון בישול ותיבול, מאכלים שלא נכנסים הביתה מפאת רגישות/ אלרגיה, על מזונות שכמשפחה אתם בוחרים להימנע מהם מטעמים בריאותיים ועוד.
רעיונות תכל'ס : שליפה של ירקות מתוך מרקים, תבשילים וירקות בתנור שאתם גם ככה מכינים, הגשה שלהם שהם או ריסוק והגשה שלהם כרסק, במקום הכנה של מנה נפרדת במיוחד.
2. הזדמנות לשינוי - או - אבל הבית שלנו מלא בג'אנק, אני לא אתן לו את זה!
זו כנראה ההזדמנות וה- סיבה לשינוי בריא בבית!
אם אנחנו רוצים לבשל פשוט יותר ולגדל ילדים בריאים יותר, זה הזמן להפוך את המנות המשפחתיות שלנו למזינות יותר.
זה לא אומר שכל מה שיהיה על השולחן זה אוכל שנגיש לתינוק שלנו, אבל כן נרצה לחשוב על הארוחות באופן יותר הוליסטי שיאפשר מנות שמתאימות לכולנו.
זו הזדמנות מצויינת לבדוק איזה אוכל משמח וטעים לכולכם ולהפוך אותו למזין ובריא יותר.
גם אם התהליך הזה קורה בהדרגה (וזה מצויין) אכילה משותפת של אותה מנה חוסכת לנו הרבה אנרגיה, זמן ומחשבות.
מה זה אומר בריא יותר? יותר בישול ביתי בריא (ופשוט!) פחות אוכל קנוי ומעובד, יותר ירקות ופירות, פחות פחמימות ריקות.
אל דאגה, את השוקולד עדין אפשר לשים בארון ולאכול אחרי שהוא הולך לישון :)
רעיונות תכל'ס: דייסת שיבולת שועל/ טוסטים וירקות/ פירות חתוכים לארוחת בוקר, ירקות בתנור/ ירקות חתוכים ודגן לארוחת צהריים/ מרק ירקות/ תבשיל ירקות לארוחת ערב
3. הכל במידה - או - אבל אמרו לי בלי תבלינים!!
אמרו לך מלא דברים, את מוצפת מידע מכל עבר
ואני רוצה להזכיר לך - לחזור להקשיב לעצמך.
אם הבית מלא במזון מעובד אז ברור שעדיף לבשל ירקות בנפרד ולא לשפוך עליהם הרים של תבלינים
אבל אם הבית מלא באוכל ביתי אפשר לתבל במידה ולהוריד את כמויות המלח.
אבל בעיקר - לבדוק מה עובד לך, ולא להילחץ ממליון ההנחיות (באופן כללי, לא רק בקשר לתבלינים).
למצוא את הדרך שלך לשלב את הפעוט בתפריט המשפחתי באופן בריא, פשוט, טעים ומתאים
והנה כמה מתכונים שווים להתחלה, לאכילה משותפת או לשליפת ירקות והגשתם כרסק: