טופס הוראות לטיפול בתינוק בתינוקיה
חשוב שתכינו מראש טופס עבור צוות התינוקיה ובו תעדכנו אותם לגבי עמדותיכם הברורות באשר לדרך שבה יש לטפל בתינוקכם.
מאת: סיוון נצר
במקרה הכינותי מראש
כדי שלא תצטערו מאוחר יותר שלא אמרתם ולא ידעתם. כדי שלא תרגישו חרטה כלשהי כבר ברגע הראשון והמרגש של הפיכתכם להורים – חשוב שתכינו מראש טופס עבור צוות התינוקיה ובו תעדכנו אותם לגבי עמדותיכם הברורות באשר לדרך שבה יש לטפל בתינוקכם. זה אומר מבחינתכם – להכין שיעורי בית, ללמוד ולדעת בפני מה אתם עומדים – ולגבש את עמדותיכם מבעוד מועד. זהו השלב הראשון לבחינת יכולתכם לקיים עבודת צוות מוצלחת כהורים: עוד כשהתינוק בבטן עליכם להגיע להסכמה כיצד לטפל בו. מה חשוב ומה מיותר והאם אתם עושים "לפי הספר" או נעזרים בחכמת הלב...
כדאי שתדעו כי השעות הראשונות של תינוקכם באוויר העולם יעברו עליו בערנות רבה. שהייתו בתינוקיה לצד עשרות תינוקות צווחים עשויה להלחיץ אותו לגרום לכך שגם הוא יבלה את שעות העירות המקסימות הללו בצווחות ובחוסר אונים. זה, כמובן, לא הכרחי. וודאו מראש כי בית החולים שבו בחרתם ללדת מרשה להישאר עם התינוק לאחר הלידה לפחות לזמן מה. כמו כן – אתם מוזמנים להתלוות אליו אל התינוקייה ולשמור איתו על מגע רציף. אל תשכחו להניח את הטופס הנחיות לטיפול בתינוקייה בעריסה של תינוקכם – על מנת למנוע אי הבנות עם הצוות, או למקרה שעזבתם אותו שם לרגע לבד.
אז מה עומד להתרחש בתינוקיה?
בעוד אתם תעמדו רועדים מהתרגשות תאחז האחות המיומנת בגוף הזערורי העטוי קרומים סמיכים לבנים-אדומים מהלידה ותערוך לא שטיפה זריזה. תחפוף בשמפו בעדינות את הראש שרק חצה את התעלה כמה רגעים קודם לכן. לאחר מכן תספיג את המים מהעור הטרי ותמהר להלבישו בבגד עליון (לרוב עם חיתול עוטף ומערסל ממעל) ולהניחו בעגלת האקווריום השקופה.
השלב הבא של הטיפול, שיבוא בערך כשעה עד שעה וחצי משעת הלידה כולל בדיקות די חודרניות, זריקות ומשחות אנטיביוטיות שלא בטוח כלל שהם מתאימים להשקפת עולמכם. ובכן – הבשורות הטובות הן שביכולתכם למנוע אותם, לו רק תבקשו. והינה – אתם עוברים לשלב הבא בפעילות גיבוש שלכם כזוג הורים. ראשית, עליכם לדעת מה טיבן של הבדיקות והזריקות שעתיד ילדכם לקבל:
טיפות ומשחות עיניים אנטיביוטיות– ניתנות לכל התינוקות על מנת למנוע זיהומים בעיניים שמקורם בתעלת הלידה.
חיסון כנגד דלקת כבד נגיפית מסוג b – ניתנת לכל תינוק מיד לאחר הלידה או מרגע שמשקלו חצה את קו ה-2 ק"ג. ניתנת כזריקה בירך.
בדיקות דם – לאיתור מחסור באנזים או לרגישות לסולפה או לפול נלקחת מהעקב.
בדיקות דם – לשלילת תת פעילות בלוטת התריס, מחלת פנילקטונוריה וצהבת הילוד נלקחת ביום השני או השלישי לחיים - מהעקב.
ויטמין k - מוזרק לירך וניתן לצורך הפעלה תקינה של מערכת קרישת הדם ולמניעת דימומים.
טיפול שוטף – שימוש במוצץ, אופן האכלה (שימוש בפורמולות או רק חלב אם? הנקה מבקבוק או רק מהשד?), ונוכחות בטיפולים הרפואיים הן סוגיות שיהיה עליכם לתת עליהם את הדעת בטרם תשאירו את תינוקכם בתינוקיה. אתם יכולים לבקש, למשל, להעיר את האמא כדי להניק. או להבהיר כי ברצונכם להיות נוכחים בעת קיום הבדיקות והחיסונים. ברוב התינוקיות נוהגים לטבול את המוצץ במי סוכר ולהכניסו לפיותיהם של התינוקות הקטנים על מנת להרגיעם. האם זה מקובל עליכם? זכרו – אם לא תיידעו את צוות התינוקיה ברצונותיכם או ליתר דיוק: בסירובכם לקבל חלק מהטיפולים – יחשב הדבר כהסכמה לקבל מהם.
טופס לטיפול בתינוק בתינוקיה – להדפסה ליחצו בתחתית הכתבה על גירסת הדפסה.
אנחנו: ___________________________________, הוריו של ______________
מבקשים מאוד להתחשב בדרכנו הייחודית לטפל בתינוקנו.
לכן – עקבו אחר בקשותינו המסומנות ב-וי או מוקפות בעיגול. במקרה של אי הבנה אנא התקשרו לטלפון: __________________
q להיות נוכחים בכל בדיקה או חיסון שנבחר לבצע בתינוקנו.
q להימנע משימוש בטיפות או משחות עיניים.
q להימנע ממתן חיסון לצהבת מסוג b.
q להימנע ממתן ויטמין k.
q להימנע מבדיקות דם לבדיקת pkv ו- g6pd.
q להימנע מבדיקות דם לבדיקת פעילות בלוטת התריס, פנילקטונוריה וצהבת הילוד.
q להימנע משימוש כלשהו במוצץ.
q להשתמש במוצץ אך להימנע מלטבול אותו בתמיסת סוכר.
q לקרוא לאמא לצורך האכלה
q להאכיל מבקבוק רק חלב אם שאוב.
q להאכיל מבקבוק רק פורמולה.
q להאכיל מבקבוק חלב אם ופורמולה לסירוגין.