לא בוכים על עוגה שנהרסה
זה קורה לכולנו, הכנו עוגה מופלאה שהיינו בטוחים בהצלחתה, אך איפשהו בדרך משהו קרה, העוגה לא צלחה. בין אם היא יבשה מדי או רטובה מדי או אולי פירורית או שהיא נבקעה או לא תפחה או נפלה מיד כשהוצאנו אותה מהתנור. כן, זוועות כאלו קורות גם במטבחי הקונדיטורים הגדולים בעולם. אם כן, איך בכל זאת ניתן להכין קינוחים מעולים מעוגות הרוסות? הכל במאמר הבא.
טרייפל שכבות מעוגה שנהרסה
הכנתם עוגה נפלאה שלא צלחה את האפייה, אל תאמרו נואש. חתכו את העוגה לפרוסות דקות, הרטיבו אותה במעט ליקר וסדרו כך: פרוסת עוגה, קצפת, פירות העונה חתוכים ומרנג ותקבלו טרייפל נפלא עם מינימום השקעה.
פירורים של עוגה לציפוי של עוגה
פתרון נפלא שתוכלו להשתמש בו הוא לפורר לפירורים עוגה שנהרסה ולהקפיא אותם. בעתיד תוכלו לצפות עם הפירורים את צדי עוגה אחרת, או לפזרם מעל חלקה העליון של העוגה ולהעניק לה מראה פירורי מיוחד וטעים.
קייק פופ
אם העוגה שלכם מסרבת לצאת מן התבנית ואין לכם שום דרך להוציאה פשוט תפרקו אותה עם הידיים, פוררו אותה לפירורים הוסיפו לה מעט שמנת מתוקה רק עד שתקבלו מרקם בצקי והחלו לגלגל כדורי עוגה. את הכדורים תוכלו להניח על גבי מקלות או שיפודים ולטבול אותם בציפוי שוקולד מריר, חלבי או לבן.
פירורים קרנצ'יים לצד גלידה
אם נשארה לכם עוגה שהתייבשה אל תזרקו אותה. פוררו אותה לפירורים, הניחו בתבנית אפייה ואפו את הפירורים בחום נמוך עד קבלת פירורים קרנצ'יים מפנקים. כעת, תוכלו להוסיף אותם למנת גלידה או לכל קינוח אחר שתרצו לשדרג עם ביס קרנצ'י במיוחד.
כדורי שוקולד מעוגת שוקולד
גם את הכדורים הכי שוקולדיים והכי אהובים אפשר להכין מעוגה שלא צלחה. פוררו את העוגה לפירורים הוסיפו לה ביסקוויטים ומעט חמאה מומסת ערבבו היטב וגלגלו כדורי שוקולד נפלאים וטעימים מעוגתכם לשעבר. אל תשכחו להוסיף לכדורים ציפוי שאהוב עליכם כמו קוקוס טחון, אבקת קקאו, שברי בוטנים או פיסטוק וגם סוכריות צבעוניות בשביל הילדים.
עוגת שכבות מדהימה
אם יצאה לכם עוגת שוקולד כבדה ויבשה אל תדאגו, כל שעליכם לעשות הוא לטחון את העוגה לפירורים.
במקביל אפו עוגת טורט בהירה ויפה. על גבי עוגת הטורט לאחר שהתקררה , הוסיפו את פירורי העוגה עם קרם שאתם אוהבים יחד צריך להתקבל מרקם סמיך שאותו תוכלו למרוח באופן אחיד. מעל השכבה הזו הוסיפו זיגוג כמו גנאש של שוקולד מריר או שכבה של קצפת בשילוב נס קפה ולנגד עיניכם תופיע עוגה יפהפייה, גבוהה וטעימה להפליא!
נקניק שוקולד
עוד קינוח מצוין שיכול להציל את העוגה מלהיזרק. פוררו את העוגה לפירורים, הוסיפו שברי ביסקוויטים, חמאה ממוסת ושוקולד מריר מומס. ערבבו הכל יחד. כעת, הניחו כמחצית מהתערובת על גבי ניילון נצמד וגלגלו את העיסה לצורת נקניק. הניחו במקרר לשעתיים ואחר כך תוכלו לפרוס פרוסות דקות של נקניק שוקולד נפלא.
בראוניז ללא אפייה
בראוניז הוא קינוח מפנק מלא בשוקולד. אם יש לכם עוגת שוקולד שנבקעה לחלוטין פוררו אותה לפירורים, הוסיפו לפירורים שברי שקדים ואגוזים וערבבו היטב. כעת המיסו חמאה עם שוקולד מריר והוסיפו לתערובת הפירורים עם האגוזים. העבירו לתבנית ודחסו את התערובת היטב. החליקו את פני התערובת כסו עם ניילון נצמד והכניסו למקרר לכמה שעות. בתום ההמתנה חתכו את התערובת לחתיכות מרובעות של בראוניז והתפנקו על כל ביס וביס.
עוגת פירורים ללא אפייה
אפילו מעוגה שנהרסה ניתן להכין עוגה נפלאה חדשה לגמרי! כל שעליכם לעשות הוא לפורר את העוגה שלא הצליחה ולהוסיף קקאו, ריבה, חמאה, שוקולד לבן וליקר מכל סוג שאתן אוהבים. אם אין לכם ליקר הוסיפו במקום תמצית וניל מהולה עם מים. כעת המיסו את השוקולד עם החמאה, וצקו את התערובת המומסת לתבנית. הניחו בצד לקירור. בינתיים ערבבו יחד את שאר החומרים עד לקבלת מרקם בצקי שוקולדי שאותו תשטחו בתוך התבנית של השוקולד הלבן המומס עם החמאה. כעת, כסו את העוגה בניילון נצמד והניחו במקרר למספר שעות. לאחר מכן, הוציאו את העוגה וחתכו אותה בעדינות כדי לא לשבור את ציפוי השוקולד שבתחתית. כאשר תגישו את העוגה הפכו אותה כך שציפוי השוקולד הלבן פונה כלפי מעלה.