המדריך השלם לתזונה בהריון
התנ"ך החדש של היולדת הישראלית! כל התשובות לכל השאלות בנושא תזונה בתקופת טרום ההריון, ההריון ולאחר הלידה. כולל טיפים ומתכונים המותאמים ליולדת הישראלית.
מאת: טובה קראוזה, ייעוץ רפואי: ד"ר עמוס בר, מתכונים וייעוץ קולינרי: דנה אהרמן
תזונה נכונה בהריון היא אחד התנאים החשובים להריון בריא, ואכילה נכונה בזמן ההיריון היא נקודת הזינוק הטובה ביותר שאפשר לתת לתינוק, כדי שיתחיל את חייו בצורה הטובה ביותר. הספר הזה הינו המדריך הראשון בסוגו שנכתב בעברית והוא מכיל מידע, תפריטים ומתכונים. הוא שם דגש על מה שחשוב וצריך לאכול בזמן ההיריון, לפניו ואחריו, ולא פחות חשוב- מה אסור לאכול. הוא מסודר כרונולוגית- מטרימסטר ההכנה להריון, שלושת השלישים, הלידה והתקופה הבאה אחריה. החידוש העיקרי בספר הוא שהכל מחושב: קלוריות, קבוצות מזון, ויטמינים ותוספים. קראוזה מפרטת כמה קלוריות יש לא רק במתכון אלא גם בתפריט, ומחלקת את התפריטים לימים קרים וימים חמים, בהתאם לזמינות החומרים בארץ וההרגשה הכללית של הגוף. לכל תפריט מצורפת רשימת קניות של חומרים שניתן להשיג בקלות בכל מקום. היא נותנת טיפים שימושיים במקרים שבהם האישה חשה אי נעימות כמו בחילות, עצירות וטחורים, מסבירה מהן הסיבות לכך ומציעה מה לאכול במקרים כאלה.
בספר ישנם פרקים מיוחדים המיועדים למקרים יוצאי דופן כמו הריון רב עוברי, הקשר שבין תזונה ופוריות והריון בסיכון גבוה. מקומה של העלייה במשקל לא נפקד בספר, וטובה מסבירה מדוע חשוב לעלות במשקל בהריון, כמה מומלץ לעלות ואיך למנוע עלייה גדולה מדי. היא מדברת גם על ההרזיה אחרי הלידה, על הנקה וחשיבותה ועל היתרונות העולים ממנה.
עם זאת, קראוזה מדגישה את הצורך שבשמירת ערכי התזונה גם אחרי הלידה, ורבים מהתפריטים ומהערכים המובאים בספר יכולים להתאים לכל עת ולכל המשפחה.
הוצאת ידיעות אחרונות.
294 עמודים במחיר 98 ₪.