אבהות מאוחרת מגדילה את מספר המוטציות המועברות לילד
מחקר גנטי שפורסם בnature גילה כי הגידול בהפרעות נפשיות והפרעות אחרות מגיע מאבהות מאוחרת. המחקר שנערך באיסלנד מצא כי מספר המוטציות הגנטיות בקרב ילדים, קשור לגיל בו היה אביהם כאשר הם נוצרו.
תרגמה וערכה: עדי ליפטשר
מחקר גנטי שפורסם בnature גילה כי הגידול בהפרעות נפשיות והפרעות אחרות מגיע מאבהות מאוחרת.
המחקר שנערך באיסלנד מצא כי מספר המוטציות הגנטיות בקרב ילדים, קשור לגיל בו היה אביהם כאשר הם נוצרו.
על פי ד"ר קארי סטפנסון שהובילה את המחקר, התוצאות מראות כי גיל הגבר ולא גיל האישה, הוא המשפיע על בריאות הילד: "החברה תמיד מתמקדת בבריאות האם, אך נראה כי הפרעות כמו סכיזופרניה ואוטיזם מושפעות מגילו של האב ולא של האם".
צוות המחקר בדק את ה dna של 78 הורים וילדיהם, ומצא התאמה ישירה בין מספר המוטציות והdna, של הילד וגיל האב.
התוצאות מצביעות על כך שאבות בני 20 מעבירים בממוצע 25 מוטציות, בעוד שאבות בני 40 מעבירים כ-65 מוטציות. כל שנה שהגבר דוחה את האבהות, הוא מסכן את הילד בשתי מוטציות נוספות.
עוד לא לגמרי ברור מה תוצאות המחקר אומרות מבחינת ההשפעה על בריאות הילד. אבל המחקר כן מגבה מחקרים אשר מראים כי אבות אחראים למוטציות והן מתרבות עם הגיל.
הגיל הממוצע של אבות גדל בהדרגה במדינות מפותחות משנת 1970. מאז היה גם גידול באוטיזם, וייתכן שחלק מהסיבות לגידול הוא העלייה בגיל האבהות.
הסיבה לכך שגברים ולא נשים משפיעות על שיעור המוטציות היא כיוון שנשים נולדות עם כל הביציות, בזמן שגברים מייצרים את הזרע מחדש לאורך חייהם הבוגרים.
הממצאים לא צריכים להדאיג אבות מבוגרים, מרגיעים החוקרים. תדירותן של הרבה מההפרעות באוכלוסייה היא נמוכה ביותר וכמעט כל הילדים שנולדים לאב מבוגר יהיו בריאים.
פרופ' אלכסיי קונדרשוב מאוניברסיטת מישיגן שהגיב על המחקר, אמר כי גברים צעירים צריכים לשקול את האפשרות להקפיא את הזרע שלהם אם הם רוצים להקים משפחה בעתיד.